אסף ואנד, בן 43, נשוי ללירון ואב לשניים בן (6) ואלי (4), הוא יזם ומנכ״ל חברת הסטארט אפ Hippo. החברה שלו פיתחה מוצר ביטוח ייחודי המותאם לצרכים העכשוויים והעתידיים של בעלי הבתים. אנחנו נפגשים במשרדים המרשימים של החברה במאונטיין ויו, עמק סיליקון. החלל מעוצב כאופן ספייס, כך שבכל רגע כולם יכולים לראות מה נעשה בסביבת העבודה.

לפני כשנה היפו סגרה סיבוב השקעה ראשון של 15 מיליון דולר, ובימים אלו סגרה גיוס נוסף של 25 מליון דולר, כאשר בסך הכל השקיעו בהיפו השקעה כוללת של 40 מליון דולר. במונחי הייטק, מדובר בחברה מבטיחה מאוד. אני פותחת את השיחה עם ואנד בשאלה איך הוא מצליח להיות יזם מצליח ובמקביל הורה כל כך נוכח בחיי הילדים, והוא משיב בלי להסס: "העובדה שאישתי היא המפרנסת העיקרית איפשרה לי להיות יזם. לירון היא מהנשים המקצועיות ביותר שתכירי כאן והיא מרוויחה בהתאם. אנחנו עשינו החלטה שבכל נקודת זמן אחד מרוויח יותר ומייצב את הבית, מה שמאפשר לשני להיות בעשייה מסוג אחר. יזמות היא תחום סופר קשה - יש ימים בהיי ויש ימים בדאון. בזכות אישתי יכולתי להיות יזם וגם אבא".

נוסף להיותה המפרנסת העיקרית, לירון עובדת ב"עיר" (סן פרנסיסקו), כשעה נסיעה מהבית שלהם. המשמעות היא שאם הילד חולה אסף הוא הראשון שמוזעק להגיע אליו, והוא עושה זאת כמובן מתוך תחושת שותפות מלאה עם בת זוגו. העובדה הזאת גורמת לו להיות מנכ"ל שמודע היטב לקשיים עימם מתמודדים הורים קרייריסטים, ואין ספק שזה מושרש גם בחברה: "קשה מאוד להתחרות עם החברות הגדולות בעמק הסיליקון על עובדים טובים, לכן אני שם את ערך המשפחה כיתרון תחרותי בראיונות עבודה - כחברה אנחנו תומכים בהורים וחשוב לנו שיעבדו אצלנו אנשים שמבינים את הערך הזה שאנחנו מציעים".

למה הכוונה שמשפחה היא ערך מוביל בחברה?
"כשאני קובע את התרבות הארגונית, אני מחליט כמה שעות עובדים. וכן, אני חושב כמו אבא. הרבה מהשיחות שלי עם השותף שלי הן על זמן ועל כמה שעות אנחנו מוכנים לעבוד ומה החשיבות של משפחה בארגון, ואני אומר לך חד משמעית - משפחה מעל הכל".

"את הויתור הראשון בקריירה עשיתי למען הזוגיות"

אסף ואנד (צילום: צילום פרטי)
"אני אומר לך חד משמעית - משפחה מעל הכל" | צילום: צילום פרטי


זוגיות שוויונית זה דבר ששאפת אליו מההתחלה?

"תמיד רציתי בת זוג אמביציוזית, זה מה שמשך אותי בנשים. לפני שהתחתנתי עם לירון, חזרתי לארץ מתקופה של כמה שנות עבודה בניו יורק ואז היא אמרה לי שהיא רוצה ללמוד בארה״ב. זו הייתה כאפה עצומה עבורי. רק חזרתי לישראל ושוב לעזוב. הויתור הראשון שלי בקריירה היה למענה, כי הייתי אז סמנכ״ל בכיר עם תנאים מעולים אבל לא רציתי לעצור את ההתפתחות שלה", משחזר ואנד ומוסיף, "שותפות בהורות זה דבר שחשוב לי, ויתורים חייבים להיות הדדיים".

הרבה גברים יגידו שיש מחיר קרייריסטי לתקופות שבהן אתה משקיע פחות בקריירה ועושה יותר לביתך.

"שטויות. אני לא איבדתי את עצמי בתוך ההורות וכל הזמן עשיתי דברים, זה עניין של ביטחון עצמי, אני לא מרגיש ששילמתי מחיר, אני הרווחתי", הוא קובע בנחרצות די משכנעת, "בזכות העובדה שאישתי גם מגשימה את עצמה, אני כמנכ״ל יכול היום לקבוע תרבות ארגונית שערך המשפחה מודגש בה. קריירה היא לא לינארית. זה עניין של תפיסה".

אז בוא נדבר על הבית. מצאת נוסחה מנצחת לשילוב בין הבית והקריירה?

"הבית הוא המקום הכי אינטימי והכי פרטי. אין הורות אחת טובה, כל זוג בוחר את הנוסחה שמסתדרת לו. בהורות יש מצפון תמידי ואני יודע ששנינו הורים טובים יותר כשאנחנו מרגישים שאנחנו מגשמים את עצמנו. לדעתי יציאה לעבודה היא אי של שפיות, מה גם שאאוט סורסינג זה חובה".

ובכל זאת, כדי שההורים יצאו לעבודה מישהו צריך להיות עם הילדים. הרבה משפחות מאמינות שמטפלת לא מחליפה את ההורים וברוב המקרים מי שבסופו של דבר מוותרת על קריירה כדי להישאר בבית היא האמא.

"עזרה בגידול הילדים היא מאוד חשובה, אבל היא לא במקום, אלא בנוסף. להכיר את הילד משמעו לבלות איתו, אין כאן שאלה. אבל מצד שני לא צריך להיות כל הזמן עם ילד בשביל זה, צריך להיות ברגעים משמעותיים ובגילאים משמעותיים ואנחנו שם".

"צריך להבין שהחלטות הוריות הן החלטות שקורות כל הזמן ובכל נקודת זמן", מסכם ואנד, "החוכמה היא לשנות סדרי עדיפויות בהתאם לנסיבות. בסוף הבית והעבודה הם לא כאלו שונים, ואתה צריך להיות תמיד מוכן לשינויים".

מיכל איסט אלון היא יועצת מומחית למשפחות פרק ב׳ ובשנים האחרונות חוקרת את הקשרים וההשפעות בין הבית וסביבות העבודה. מתגוררת כיום בעמק הסיליקון, קליפורניה.

בכתבה הקודמת: ראיון אמיר שבט על ההבדל בין אלמנות ההיי-טק הישראליות לבין חיי המשפחה בארה"ב>>