תהיית ה-"מה אם" כנראה קיימת אצל כולנו, וככל שאנחנו אנשים פחות החלטיים ופחות בטוחים בהחלטות שלנו כך השאלה תהיה יותר נוכחת בחיים שלנו. הרבה פעמים השאלה הזו מלווה בתחושת החמצה (במיוחד בקרב דור ה-Y ודור ה-Z הסובלים מ-FOMO באופן כרוני), או אפילו חרטה - על מה שלא עשינו, על החלטה שגויה שקיבלנו, על הזדמנות שפספסנו, או על סיכון שלא לקחנו.

אנחנו מבלים כמעט שליש מחיינו בעבודה, ונדרשים לקבל במהלך חיינו אינספור החלטות שקשורות לקריירה, החל ממה (והאם בכלל) ללמוד, ואיפה לעבוד וכלה באחריות אישית וחברתית במקום העבודה. לכן אין זה מפתיע שכמה מהחרטות הכי גדולות של אנשים בחיים קשורות לקריירה שלהם. אתר ZETY ערך לאחרונה סקר במהלכו נשאלו 1000 אנשים לגבי ההחלטות שקיבלו במהלך הקריירה שלהם, הסיכונים שלקחו והחרטות שלהם.

הנה 7 סיכונים מקצועיים שכנראה לא תתחרטו אם תיקחו:

  1. להתפטר מעבודה שאתם לא אוהבים- מתוך האנשים שלקחו את הסיכון ועזבו עבודה מכיוון שלא אהבו אותה, 73 אחוזים מעידים כי אינם מתחרטים על ההחלטה. לא נגזים ונאמר שחשוב שתהנו מהעבודה שלכם, אבל תכלס - החיים קצרים מכדי לבלות אותם בעבודה שאתם לא סובלים.
  2. שינוי תחום או הסבה מקצועית- רק 41 אחוזים מהמששתפים בסקר שינו לחלוטין את הקריירה שלהם, אבל מתוכם 78 אחוזים לא מתחרטים על כך. אתם יכולים להישאר במקום הבטוח והנוח שלכם, ויום אחד להתעורר ולתהות מה היה קורה אם, אבל אם יש לכם כיוון אחר ואתם מתלבטים - לכו על זה, לא תתחרטו.
  3.  לדבר על בעיה בעבודה- פה אמנם מדובר בהחלטה קצת פחות דרמטית ומשנת חיים, אך עדיין לדווח למעסיק או לממונה על משהו שמתנהל בעיניך לא כשורה בהחלט עלול להעמיד אותך במצב לא נעים. אך גם כאן, רוב הנשאלים שלקחו את הסיכון לא התחרטו על כך. 
  4. לבקש העלאה- נכון, לדבר על כסף זה לפעמים לא נעים, זה אפילו עלול לצייר אתכם כחמדנים או חיים באשליות. אבל בואו נשים את הדברים על השולחן, כולנו עובדים (בעיקר) בשביל הכסף. אתם לא חייבים לחכות לשיחת חתך, לוותק מספק או לקידום משמעותי, אם אתם מרגישים שמגיע לכם יותר אל תתביישו לבקש את זה ואף לנהל משא ומתן על השכר שלכם. במקרה הכי גרוע תקבלו תשובה שלילית ותנסו שוב בעוד כמה חודשים. 87 אחוזים מהנשאלים שעשו זאת לא מתחרטים.
  5. לחזור ללימודים- בין אם מדובר בתואר ראשון נוסף, בתואר שני, או בקורס מקצועי, לחזור להיות סטודנט בזמן שאתה כבר עובד בעבודה קבועה ויציבה זה ללא ספק סיכון. תשמחו לדעת ש-85 אחוזים מהאנשים שחזרו לספסל הלימודים בשלב מתקדם של הקריירה שלהם לא מתחרטים על כך. נכון יש כאן גם שיקול כלכלי, אבל אם בוער בכם ללמוד ויש לכם את האמצעים לכך- לכו על זה, מקסימום תחזרו עם יותר ידע ומיומנויות.
  6. מעבר דירה לטובת עבודה-  אין ספק שההחלטה על רילוקיישן לטובת עבודה היא החלטה גדולה ומשנת חיים, בין אם מדובר במעבר מתל אביב לצפון או שמדובר במעבר לכמה שנים בניו יורק או בלונדון. כמובן שזו החלטה שתלויה גם במצב משפחתי ובשיקולים נוספים, אך אם מדובר בעבודה שאתם באמת אוהבים, אל תוותרו על ההזדמנות להרפתקה הזאת. זה כנראה ישתלם לכם, כך לפחות אומרים 70 אחוזים מהנשאלים שעברו לטובת עבודה וממש לא מתחרטים על כך.
  7.  להקים עסק משלכם- במקרה הזה אין צורך להסביר מדוע מדובר בסיכון, ובכל זאת- 78 אחוז מהנשאלים שעשו זאת לא מתחרטים על כך. אם יש לכם תשוקה כלשהי, כנראה שהחרטה תהיה גדולה בהרבה אם לא תנסו לממש אותה. נכון זה לא קל כמו שזה נשמע, אבל זה סיכון ששוה לקחת.

על מה אנשים כן התחרטו? בין עשר החרטות הנפוצות ביותר בקרב הנשאלים נמצאו החרטות על כך שלא התפטרו מוקדם יותר מעבודה שלא אהבו, שלא נקטו מספיק יוזמה, שלא התמקחו יותר על השכר שלהם, שלא יצרו קשרים מקצועיים חזקים יותר וכן חרטות על הזדמנויות שהתפספסו ועל כך שהלכו 'על בטוח'.