אז באילו מקצועות יש ביקוש היום וכדאי להשתלב בהם? ומה ללמוד כדי להגיע לשם? באנו לעשות לכם סדר. יש לא מעט ענפים בהייטק, הנה כמה מהתחומים היותר מבוקשים בתעשייה של היום, שכדאי לשים לב אליהם:

מדעי הנתונים - ידוע גם בשם Data Science. מדובר על תחום שאחראי לנתח את כמויות המידע האדירות שצוברים עסקים וחברות, כדי להוציא מסקנות שיכולות לעזור לקבל החלטות, להוביל מול מתחרים ובעיקר - להצליח. מדעי הנתונים נחשב כבר כמה שנים לאחד המקצועות הכי נדרשים בהייטק וגם בחברות הגדולות כמו פייסבוק וגוגל הוא בראש הרשימה.

סייבר ואבטחת נתונים - נתונים עסקיים חשובים מאוחסנים במחשוב ענן ומחשבים מקומיים, ושם הם עלולים להיות חשופים לתקיפות של גורמים עוינים. לאנשי סייבר ואבטחת מידע יש חשיבות יותר גדולה מאי פעם למנוע את גניבת המידע הזה ולהגן על הפרטיות של הארגון, משימות שיכולות להכריע אם ארגון יצליח או לא. בשנים האחרונות שמענו על לא מעט תקיפות של חברות גדולות - מחברות ביטוח ועד למשרדי ממשלה, ומי שהצילו את המצב היו בדיוק אותם אנשי סייבר.

בינה מלאכותית - בינה מלאכותית, או AI, הוא אולי אחד התחומים שמתפתחים הכי מהר בהייטק. מדובר בענף מחקר שמתמקד בפיתוח היכולות של מחשבים, כדי שיהיו כמה שיותר קרובים לדרך שבה אנשים חושבים. את הענף הזה משלבים ביותר ויותר תחומים, כמו אפליקציות, רובוטיקה, רפואה חכמה, כלי רכב אוטונומיים ועוד.

לימודי הייטק 11 (צילום: jijomathaidesigners, shutterstock)
צילום: jijomathaidesigners, shutterstock

לימודי מדעי המחשב - המפתח שלכם להייטק

אז איך אפשר להשתלב במקצועות המבוקשים האלה ולהגיע לקריירה שהיא גם רווחית וגם מאתגרת?

ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון לומדים תואר ראשון במדעי המחשב, במסלולי התמחות בתחומים המבוקשים ומשתלבים בתפקידים משמעותיים בהייטק במחקר מדעי ובעוד מסגרות בתעשייה.

מתחילים מרכישה של בסיס מתמטי נרחב ומעמיק וממשיכים בלימודים מקיפים של יסודות מדעי המחשב. הידע הזה משמש תשתית לטכנולוגיות פורצות דרך שמשנות את פני התעשייה של היום. בזמן התואר תלמדו בסיס תיאורטי, אך גם תצברו ניסיון פרקטי - הלימודים כוללים פרויקטים והתנסויות שמכינים את הסטודנטים להמשך הדרך.

התואר נמשך שלוש שנים והוא נלמד בקמפוס באר שבע ובקמפוס אשדוד של מוסד הלימוד. שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי, ואפשר גם להיעזר במלגות כדי לממן את עלות הלימודים.

למי זה מתאים?

לימודי מדעי המחשב מתאימים לגברים ולנשים, בוגרי ובוגרות מגמות ריאליות ומגמות מחשבים בתיכון, שרוצים לרכוש השכלה אקדמית באחד התחומים הכי מבוקשים בשוק ולהשתלב בקריירה בהייטק. התחום מתאים במיוחד לאנשים עם ראש ריאלי ויכולות לוגיות, שהם סקרנים, חרוצים ולא מפחדים מחישובים ומאתגרים.

לימודי הייטק 2 (צילום: dani3315, shutterstock)
לימודי הייטק | צילום: dani3315, shutterstock

בואו נדבר תכלס - מה עושים עם זה?

אפשרויות התעסוקה של בוגרי מדעי המחשב הן מאוד מגוונות, וזה סוד הקסם של המקצוע. הבוגרים יכולים להשתלב בהייטק כמפתחי תוכנה ומערכות ממוחשבות, בתפקידים כמו מפתחי מערכות תקשורת, מנהלי פרויקטים בתוכנה ועוד.

בתחום ההייטק אפשר למצוא את רמות השכר מהגבוהות במשק וזה אחד הגורמים שמושכים אנשים לענף. המשכורות משתנות בין התחומים השונים, כמו סייבר, פיתוח תוכנה, בינה מלאכותית ועוד. משכורות התחלתיות יכולות לנוע בין 10,000-25,000 שקל לחודש, ולאחר מספר שנים השכר עולה לטווח שבין 19,000-40,000 שקל לחודש.

אחת ממילות המפתח בהייטק היא דינמיות. זוהי תעשייה שמשתנה כל הזמן, וכדי להיות רלוונטיים צריך להגיע מוכנים. התואר ב-SCE נותן את היכולת להבין ולנתח באופן מעמיק את מערכות התוכנה והמחשוב, לפתור בעיות מורכבות, ולהסתגל לשינויים בשוק ולמערכות מתקדמות וחדשניות.

הנה כמה תפקידים מבוקשים ומסקרנים שבהם הבוגרים יכולים להשתלב:

בתחום הסייבר יש מגמה בולטת מאוד מצד ארגונים של השקעה במומחים להגנה ולאבטחה של מערכות המידע. הדרישה לאנשי סייבר נמצאת בעלייה ובארגונים רבים יש צורך משמעותי במומחים לאבטחת תוכנה וסייבר שיתנו פתרונות יצירתיים ואיכותיים.

בתחום הבינה המלאכותית יש צורך משמעותי מאוד במפתחים, בוגרי מדעי המחשב יכולים להשתלב בחברות טכנולוגיות וליישם את הידע שצברו בלמידת מכונה וניתוח של בסיסי נתונים.

במדעי הנתונים קיימת מגמה של ביקושים גבוהים בתעשיית ההייטק ובחברות הגדולות כמו גוגל, פייסבוק, אמזון ועוד. אחרי התואר לבוגרים יש ידע רחב בתחום והיכרות עם טכניקות מחשוב ענן, למידת מכונה ובינה מלאכותית, שהם כלים שמחפשים היום בתעשייה.

חשוב לציין שכל התפקידים האלה (ועוד המון תפקידים נוספים) נדרשים היום בחברות הייטק, אבל לא רק - יש ביקוש גם במסגרות אחרות ומסקרנות לא פחות. בשוק יש צורך במנהלים ומפתחים של פתרונות מחשוב ותוכנה גם בענפים כמו בנקאות ופיננסים, גיימינג ומשחקי מחשב, תחבורה ורכבים חכמים, רפואה מותאמת אישית - והרשימה עוד ארוכה. 

לימודי הייטק 3 (צילום: whiteMocca, shutterstock)
לימודי הייטק | צילום: whiteMocca, shutterstock

הכתבה באדיבות אתר לימודים בישראל study.co.il