מבער בצורת ירח עם נר בפנים (צילום: עודד קרני)
מבער ירח. לא בשמיים | צילום: עודד קרני

עזבו אתכם מנרות ומקלות ריחניים, ובטח שעזבו אתכם מקטורת. הבית, המשרד, הנשמה שלכם – זקוקים למבער. טוב נו, אולי קצת נסחפנו. בכל זאת, מדובר בכלי זכוכית או חרס שמורכב משני חלקים: צלוחית מים קטנה שלתוכה מטפטפים כמה טיפות שמן אתרי, ומתחתיה בית קטן לנר.

איך זה עובד? הנר מחמם את המים ומשחרר בהדרגה את השמן האתרי, שמתנדף ומתפשט בחלל החדר. ככל שמספר טיפות השמן רב יותר, כך הריח דומיננטי יותר. וזה בדיוק מה שהמבער יודע לעשות הכי טוב: להפיץ ריח טוב ומרגיע ולסלק ריחות לא נעימים.

כמה סוגים שונים של מבערים כבר יש, אתם תוהים? יותר ממה שאתם חושבים: ניתן למצוא מבערים גדולים, קטנים, פשוטים וזולים, מעוצבים ויקרים, בצבעים שונים, צורות שונות וחומרים שונים. בגדול, רוב מבערי השמנים עשויים מקרמיקה, שהיא החומר הפשוט והזול ביותר. בקטן, הרבה מהמבערים הללו מוצאים את עצמם בפח כעבור שימוש אחד או שניים. ללמדכם שגם מבער צריך לדעת לקנות.

איפה כדאי לקנות? כמה הצעות שיבעירו בכם השראה:

מבער כחול עם דמות אישה (צילום: עודד קרני)
מבער בעל פרונט נאה | צילום: עודד קרני
מסלול האקספרס – מבערים פשוטים וזולים
מי שלא באמת רוצה להשקיע, יכול למצוא מבערי שמנים פשוטים מקרמיקה בחנויות "הכל בדולר". הם אמנם לא מדהימים ביופיים אבל בכל זאת עושים את העבודה וגובים עליה מחיר מינימום. בחנויות מיוחדות לשמנים ונרות, לעומת זאת, גם אפשר למצוא מגוון מבערים פשוטים במבחר גדלים, צבעים ודוגמאות, במחירים לא היסטריים שנעים בין 15 ל-60 שקלים.

המסלול היומרני - מבערים אלגנטיים ומעוצבים
מבערי שמנים, מיינד יו, יכולים להיות גם חפצי אמנות. בחנויות של עיצובים לבית אפשר למצוא מבערים יוצאי דופן לקשט בהם את הדירה או סתם להעניק כמתנת יום הולדת לחבר בעל חוש ריח מפותח ו/או דירה מסריחה. כאן המחירים כבר לא מאוד זולים ונעים בטווח של 100-200 שקלים. בחנות המעצבים "סוהו", למשל, תוכלו למצוא מבער יפהפה מקרמיקה לבנה שמעוצב כמסגד קטן ומעוטר תחרה עדינה. קערית השמן המסוככת על בית הנר מעוטרת בשתי יונים קטנות ולבנות שמביטות זו בזו וחושבות על שלום. הנזק: 120 שקלים.
בחנות "בראשית", שממוקמת ברחוב שינקין 4 בתל אביב, איתרנו מבער מיוחד במינו, גדול למדי ועשוי מאבן מלח המיובאת במיוחד מפולין. המלח המחומם משרה הרמוניה ורוגע, מקל על הנשימה וטוב במיוחד להצטננויות ואסטמה, והחור לכיס יסתכם לכם ב-155 שקלים.

מסלול האלטע-זעכן אונליין – מציאות משתלמות במיוחד
את המבערים השווים במיוחד מצאנו דווקא באינטרנט, שם אפשר להקליק על מבחר מוצרים במחירים מפתיעים ובהזמנה מיידית, לא כולל זמן המתנה שאורך כעשרה ימים.
באתר האינטרנט www.balbala.co.il תוכלו לרכוש מציאות כמו מבער זכוכית בעיצוב חדשני ב- 25 שקלים, מבער שנראה כמו גזע עץ כרות ועשוי מחומר תרמי שמאפשר לשמן לבעור לאיטו ולאורך זמן ב- 22 שקלים, מבער בינוני בעיצוב יפני ב- 20 שקלים ומבער קטן שמעוצב כשמש ב-13 שקלים.

כמה כללי זהירות, כי בכל זאת יש כאן אש:

1. יש להקפיד על מרחק של לפחות 7-8 ס"מ סנטימטרים בין הנר לקערית השמן. שימו לב - בשוק נמכרים הרבה מבערים קטנים בעלי מרחק קטן מזה. מדובר במתכון בטוח להתחממות יתר, שבמהלכה המבער משחיר מבחוץ, השמן מתחיל לקפוץ החוצה, צריך לנקות אותו, ובקיצור לא ריח ולא נעים.

2. בחרו לכם קערית שמן עמוקה כדי שהמים לא יתאדו מהר, ותדאגו להוסיף לתוכה מים לפני שהם מספיקים להתאדות, אחרת השמן שצף בקערית עלול להישרף, להסריח ואז באמת לא הרווחתם כלום.

3. ככל שהחומר שממנו עשוי המבער עבה וחזק יותר, ככה החום מתפזר בצורה נכונה ושווה והריח המופץ יורגש על ידי כל מי שיש לו אף תקין.

וגם: הרחיקו את כל הקומפלקס מילדים ובעלי חיים, ואף מקמו אותו באזור לא נגיש עבורם. גם אתם, בעצם, לא צריכים להתעסק יותר מדי עם המבער. הדליקו אותו, מקמו אותו ואז עזבו אותו בשקט ותנו לו לעשות את שלו. את התוצאות כבר תריחו בעצמכם.

מבער בצורת קומקום (צילום: עודד קרני)
מבערים למתקדמים | צילום: עודד קרני