אישה מקנחת את האף-קלוז אפ (צילום: LuisPortugal, Istock)
צינון. תנו לו להזיע החוצה | צילום: LuisPortugal, Istock

השעות הראשונות להתפתחותה של מחלת השפעת הן קריטיות. טיפול עצמי נכון יכול לגבור על המחלה ולהשיב לכם את הבריאות. רוב האנשים לוקחים אקמול, סירופ לשיעול או אנטיביוטיקה, ומעדיפים להמשיך בחייהם כרגיל ולקוות לטוב. הסינים, לעומת זאת, מאמינים שיש דברים הרבה יותר טבעיים שאפשר לעשות כדי לגרום לחיידקים להיעלם.

האנטיביוטיקה, שלעיתים אמנם אין מנוס מלנטול אותה, נתפסת על ידי הרפואה הסינית כחומר המקפיא את מחולל המחלה ונועל אותו בשכבות הגוף. הדבר מנוגד להשקפתה, הדוגלת בהרחקת החיידקים באמצעות הזעה. חידקים שנותרים ונאספים בגוף, גם במצבם המוקפא, עשויים להוביל למחלות קשות שנים אחר כך כמו טרשת נפוצה, תשישות כרונית וכו', ואותו דבר לגבי חיסוני שפעת.

על מה ממליצה הרפואה הסינית, אם כך? הנה מדריך מזורז למצונן המתחיל:

איך כדאי להתנהג:

 

1. חשוב לנוח ולא להמשיך כרגיל. הגוף נלחם במחוללי המחלה ולא כדאי להטריד אותו בפעולות שאינן הכרחיות.

2. חום הינו תהליך נכון ויעיל של הגוף במלחמתו עם חיידקים ווירוסים. לא כדאי לדכא אותו מיד כשהוא עולה, אלא אם כן הוא גבוה. בשאר המקרים עדיף לספוח את החום ברטיות קרות ואמבטיות פושרות. חשוב כמובן לשתות הרבה.

3. יש לעודד הזעה, למשל על ידי שתיית תה צמחים חם וכניסה למיטה תחת שמיכה עבה. ההזעה המבוקרת הודפת את מחולל המחלה אל מחוץ לגוף לפי הרפואה הסינית.

מה כדאי לאכול:

1. רצוי לצרוך מזונות פשוטים כגון מרק ירקות ודגנים, ובאופן כללי לאכול פחות מהרגיל.

2. בדרך כלל, ובניגוד לדעה הרווחת, רצוי לדחות הצעות לתה עם לימון או לכל מזון חמוץ אחר בזמן שאתם חולים. מוטב לצרוך מעט מזונות חריפים כמו בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר טרי, קינמון, פלפל שחור וקמומיל, כי בעיניי הרפואה הסינית הטעם החריף מסייע לגוף להרחיק מעליו את מחולל המחלה כיוון שהוא מייזע.

3. אם הופיע חום, כדאי לאכול מנטה, נענע וצנון, משום שהם מזונות מצננים.

4. אם במהלך המחלה אתם מזיעים ללא הרף וחומכם לא יורד, זהו זמן בו כן רצוי להשתמש במזונות חמוצים כמו תה עם לימון, פירות הדר וכו'.

תרופות: 

לדלקת גרון ניתן ליטול את המרקחת YIN QIAO SAN; לנזלת וגודש ניתן ליטול את BI YAN PIAN; לכאבי שרירים ומפרקים ניתן לעסות את העור בעזרת PO SUM ON.
התייעצו עם מטפל מוסמך ברפואה סינית לשם כך.

לא עזר? הנה עוד שלוש שיטות טבעיות להתמודדות עם צינון

והנה עוד עצה טובה: מה שאהוב עליכם - עשו לחבריכם

אורי אלישר הוא מטפל ומורה לרפואה סינית ושיאצו, המנהל המקצועי שלמרכז נועה לרפואה משלימה