אגוזי מלך (צילום: עודד קרני)
אגוזי מלך. פתאום נהיה פה חם קצת, לא? | צילום: עודד קרני

עונת החורף, אפילו חורף ארצישראלי לייט כמו אצלנו, משאירה לא מעט מאיתנו קפואים. מכירים את התחושה המצמררת של ידיים ורגליים קרות? את הצורך להתעטף בהמון שכבות? את הסגידה למפזר החום? מיד נספר לכם על מוצר מזון קטן ופשוט שיכול לחמם לכם גם את הגוף וגם את הנשמה.

אבל לפני זה, קחו שניה לחשוב על הנקודה הבאה: פעמים רבות אנחנו מתפתים לחפש ולרכוש שלל של מוצרי בריאות מיוחצנים. לפעמים מדובר במוצר מועיל, פעמים רבות אחרות מדובר בקשקוש שיווקי. אבל היי, מה עם כל הרכיבים שנמצאים אצלכם, מן הסתם, במטבח? 

מבלי לדעת אנחנו מוקפים בהמון תרופות טבעיות זמינות, זולות ויעילות. שווה ללמוד כמה דברים על מיני ירקות, תבלינים ופיצוחים שאף פעם לא ידעתם שהם כאלה. אחד מהם הוא אגוז המלך, שבהחלט יכול לעורר בתוככם חום פנימי ולתת לכם כוח.

ברפואה הסינית מיוחסות לאגוז המלך שלל תופעות הקשורות בהיחלשות "האש הפנימית" של הגוף (אנרגיית ה-Yang), ולא רק גירוש הקור מהגוף אלא גם טיפול בהשתנה תכופה, כאבי גב שמוקלים בחימום, עצירות, אסטמה ואפילו אימפוטנציה.

אגוזי המלך תורמים להורדת הכולסטרול ה"רע" ומגינים בכך על הלב. הם עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המונעת היווצרות קרישי דם, והם גם עשירים בנחושת – עובדה המסייעת להם להגן על העור מהקרינה האולטרה הסגולה המזיקה שבאור השמש.

אז איך עוזרים לו לעזור לנו? פשוט מאוד: אפשר לקחת 3-4 אגוזי מלך בשקית לעבודה, ולנשנש במהלך היום, או להוסיף לסלט בארוחת הצהריים.

כמה דגשים קטנים בכל זאת:

אם אתם שייכים לקבוצה שתמיד חם לה – אגוזי המלך ממש לא בשבילכם. כמו כן, אין להרבות בצריכתם של אגוזי מלך עקב סיכון לכיבים בפה ותופעות אלרגיות של העור. מעבר לזה, למרות הכתוב למעלה, ישנם מקורות המציינים סכנה לקרישיות בדם בצריכה מופרזת.

אורי אלישר הוא מטפל ומורה לרפואה סינית ושיאצו, המנהל המקצועי שלמרכז נועה לרפואה משלימה

המשולש גם מכין אתכם לחורף: שלוש עצות טבעיות להתמודד עם עונת הוירוסים