על טעם ועל ריח אין להתווכח, אבל אפשר להסכים שיש כמה ריחות שהם פשוט לא. מילא ריחות קיצוניים כמו מזבלה - משם אפשר להתרחק. אבל לפעמים גם הגוף מפיץ ניחוח לא נעים. לכל אחד מאיתנו יש ריח גוף ייחודי, אבל זיעה, יש להודות, עלולה להפוך אותו לבלתי נסבל. לרוב דאודורנט טוב ומקלחות בתדירות סבירה פותרים את הבעיה, אבל יש מצבים שגורמים לגוף להפריש ריח רע שלא עובר בכזו קלות. אז איך מריחים טוב יותר?

אישה סותמת אף (צילום: jupiter images)
תאכל קצת דלעת ונדבר | צילום: jupiter images

איורוודה

יגאל קוטין, ראש מגמת איורוודה במכללת רידמן, מרצה ומטפל באיורוודה

לפי הרפואה האיורוודית, ריח גוף רע נגרם מנוכחותם של רעלים, שמערכת העיכול מתקשה לעכל אותם ולסלקם. הרעלים עלולים להצטבר עקב אכילה לא מאוזנת ומלאה באותם רעלים. איברי ההפרשה המרכזיים האחראים על סילוק רעלים הם הכבד והכליות, ולכן חולשה של פעולתם תגרום גם כן להצטברות רעלים.
האיורוודה גורסת כי ריחות גוף חמוצים מעידים על עלייה באנרגיית האש בגוף, כלומר אנחנו אוכלים יותר מדי מזונות חריפים או חומציים. מתח נפשי, לחץ פיזי ורגשות כמו כעס, קנאה, זעם ואלימות גורמים גם הם לחומציות יתר ולריח גוף רע.

מה עושים?

1. צורכים מזונות ירוקים, בעיקר עלים ירוקים.
2. צורכים מזונות שורש כתומים.
3. צורכים שפע של מי שתייה ומיצי ירקות.
4. צורכים צמחי מרפא כמו כורכום, זרעי כוסברה, זרעי גדילן, שורש שן ארי, סרפד.
5. נמנעים ממזונות חריפים - צ'ילי, בצל, שום, אלכוהול, קפה - או חומציים - בשר, עוף, שמרים ועוד.
6. נמנעים מאוכל מעובד ומטוגן, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, תבלינים חריפים ורטבים מוכנים.
7. מתרגלים הרפיה!

רפואה טבעית

ד"ר טל כהן, דוקטור לרפואה אלטרנטיבית, מרצה וחוקר פסיכולוגיה ורפואה טבעית בתרבויות העולם

ריח גוף רע יכול להיווצר מסיבות שונות ורבות, כמו פטריות או רעלים שהצטברו בגוף, מחלות כבד או כליות או בעיות בחילוף החומרים. בנוסף, יש קשר בין חוסר במינרלים מסוימים, כמו מגנזיום ואבץ, לבין תופעת הריח הרע. לעיתים התופעה מקושרת לאנשים בעלי טמפרמנט חם, שרגשותיהם נחשבים לחזקים ועוצמתיים יותר.

מה עושים?

1. יש להקפיד על תזונה מלאה - ירקות ופירות טריים, אגוזי מלך ושקדים, לחם מקמח מלא ואורז מלא - הכוללת את כל הוויטמינים והמינרלים.
2. אפשר להמיס במים מעט אבקת סודה לשתייה ולמרוח בבית השחי. התערובת קוטלת בקטריות הנמצאות בזיעה ונחשבת לדאודורנט טבעי מצוין.
3. למי שבריאותו מאפשרת זאת מומלץ לבצע ניקוי רעלים. התהליך כולל שתייה מרובה של מים - לפחות שמונה עד עשר כוסות ליום. המים מדללים את ריכוז החומרים מדיפי הריח ומאפשרים הפרשתם ביתר קלות. לחילופין, אפשר להתחיל צום בן מספר ימים המבוסס על מיצים טבעיים ומזון ניטרלי חד גוני, כמו אורז מלא. במהלך ניקוי הרעלים הגוף עשוי להריח עוד יותר רע, בגלל תהליך פירוק הרעלים מן השומנים בגוף, אך בסופו של התהליך מקבלים ריח גוף משופר.

רפלקסולוגיה והומיאופתיה

עופרי ברושי, מטפלת בארומתרפיה, רפלקסולוגיה והומיאופתיה לפי שיטת לייף אנרג'י

ריח גוף יכול לנבוע מכמה גורמים – עצירות, תרופות, מזון שיוצר דלקת וליחה, והצטברות רעלים במערכת העיכול, בדם, בכבד ואפילו על העור.

מה עושים?

1. הולכים לרופא לבדוק שהריח לא נובע ממחלה או דלקת.
2. עושים חוקן, רצוי לאחר צום של יום-יומיים.
3. הולכים לטיפול הומיאופתיה או רפלקסולוגיה כדי לנקות רעלים מהגוף באופן שוטף.
4. מנקים את העור על ידי פילינג.
5. יוצאים לפעילות ספורט, המזרזת מטבוליזם, מפחיתה עצירות, משפרת את זרימת הדם וכך מאפשר לחמצן להגיע לכל התאים.

>> למשולש הקודם: איך מטפלים בגרון צרוד?
לכל המשולשים במדור