אדם חולה בשפעת (צילום: Stephen Uber, Istock)
זה הזמן לתה קינמון | צילום: Stephen Uber, Istock

החורף הגיע ואיתו סופות הברקים, הצעיפים, המטריות, התה המהביל ושלל החיידקים. מה שמעניין הוא שבחלוף הסערה הראשונה, רוב האנשים ממהרים לבדוק את ביתם ולהכין את רכבם לקראת העונה הגשומה, אבל בדרך שוכחים את המנוע הפרטי שלהם - הגוף.
כדי להתגונן מפני מחלות בחורף מומלץ לחזק את מערכת החיסון. אם אתם מאלו שמעדיפים לעשות זאת באמצעים טבעיים על פני חיסונים, הנה כמה שיטות שיעזרו לכם במשימה. 

הרפואה הסינית: צרכו מזונות מחממים

פרופ' משה שטרנפלד, מומחה לרפואה סינית
צריכת מאכלים מחממים ונוזלים חמימים משפרים את זרימת הדם ומחזקים את מערכת ההגנה של הגוף. דוגמה טובה לתבלין מחמם הוא הקינמון, שצריכתו תכין את הגוף לקראת מזג האוויר הקריר ותגן עליו מפני זיהומים. ההמלצה היא לשתות אותו בתה ולתבל איתו מאכלים שונים. אגב הקינמון גם יכול לקצר את זמן המחלה, כך שאם אתם חלשים ומעוכים, הרבו בצריכתו. בנוסף, ברשימת התבלינים המחממים נמצאים הזנגוויל, הכמון, הפלפל השחור והפפריקה. בקטגורית הירקות המחממים נמצאים הירקות הכתומים והאדומים כמו גזר ודלעת, ובשדה הפירות מככבים תפוחי עץ ירוקים, תפוזים ואשכוליות. 

הגישה ההוליסטית: וגם עלים ירוקים

זוהר צמח וילסון, מתמחה ברפואה הוליסטית
באופן כללי ההמלצה היא להרבות באכילת עלים ירוקים כמו חסה, סלרי, כוסברה, כרוב – מאחר שכל החברה האלה יכולים לעזור למערכת החיסון שלנו. מומלץ במיוחד לאכול גמבה, שבאופן מפתיע מכילה יותר ויטמין סי מתפוז. כדאי לקחת בחשבון, שהבקטריות הלא ידידותיות אוהבות קפה, סוכרים ומוצרי קמח ולכן עדיף להפחית בצריכת מזונות אלו, שמחלישים את מערכת החיסון. המטרה היא להקפיד על תזונה נכונה ולעזור לבקטריות הטובות להיות מאוזנות בגוף שלנו. 

כמו כן, מומלץ מאוד לאכול פירות. עם זאת שימו לב: עדיף לשים אותם במערבל מזון ולא לסחוט - ברגע שאנחנו סוחטים את הפרי הוא מאבד את הסיבית החיונית ומשאיר לנו נוזל בעל רמת סוכר גבוהה ולא מזינה. כדאי גם לא להתעצל ולהשקיע בפעילות גופנית שתורמת לחיזוק מערכת החיסון.

הרפואה הקוריאנית: קשקוש בטוש אדום

נילי גן אור, מטפלת ברפואה סינית וריפוי דרך כף היד
סו-ג'וק היא שיטת טיפול המבוססת על הרפואה הסינית, ההודית והקוריאנית ומתמקדת בעיקר בטיפול דרך כף היד. ולפיה, קצה האגודל הוא השתקפות של הפנים שלנו. לכן, אם מתחיל לכאוב לכם הגרון ואתם מרגישים שהמחלה בדרך, חפשו את הנקודות הכואבות במפרק האגודל ושחררו אותן באמצעות עיסוי קל.
דרך נוספת להקלה על הכאבים היא לקחת טוש אדום, שברפואה הקוריאנית נחשב לצבע מחמם, ולצייר פס אדום על מפרק האגודל. האפקט של הצבע על הגוף יהיה כמו של כריכת צעיף מחמם מסביב לגרון.

יש לכם טיפים משלכם? שתפו אותנו

למשולש הקודם: איך מטפלים בצינון?
>> לכל המשולשים במדור