כף רגל נשית במים עם פרחים כחולים (צילום: jupiter images)
אמבטיה?! אלה מי רוזמרין לפחות, נכון? | צילום: jupiter images

יום שלם בנעליים לוחצות, לילה לבן בסטליטו, טיול הרים בנעלי הליכה כבדות או סתם ישיבה ארוכה ולא נוחה במשרד - יש 1001 סיבות לכך שבסופו של יום, כשאנו חולצים את נעלינו, כפות רגלינו נפוחות, צורבות, כואבות וצועקות הצילו. ולא משנה מה יקרה עכשיו - על הרגליים האלה אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד דקה אחת נוספת. הבעיה היא שלרוב אין לנו ממש ברירה. אל ייאוש: הנה שלוש שיטות טבעיות להרגעת הכאבים במקום הכי נמוך בגוף.

אירוורדה - רפואה הודית

ערן מגון מציע: רגליים הרם, אבל בלי אמבטיות

כדאי להרים את הרגליים גבוה ככל האפשר. מי שיכול לעשות עמידת נר או חצי נר, ולהשאיר את רגליו גבוה באוויר למשך 10 דקות - מה טוב. מי שאינו מסוגל, שירים את רגליו על כסא או שולחן, או שישעינם על הקיר וינסה להשאירם גבוה ככל האפשר. הרמת הרגליים מחזירה את זרימת הדם לזרימתו הטבעית.

כדאי גם לחבוש את כפות הרגליים בתחבושת אלסטית למשך כחצי שעה כדי להחזיר ולכווץ את כל הדם שהתרחבו. למרות הפיתוי, אמבטיות חמות אינן מומלצות משום שהמים החמים ירחיבו עוד יותר את כלי הדם, שהתנפחו כבר גם כך.

רפואה סינית

דורון שוהם רציני לגמרי: הכינו מיץ משערות של תירס

קלחי תירס (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
שערות תירס. לרוויה שיהיה | צילום: עודד קרני, mako אוכל

קודם כל, עדיף לשכב על הגב כאשר הרגליים מורמות על ידי כרית גדולה, כך שהן נמצאות בגובה של כ-20-30 ס"מ מעל הלב. מומלץ במיוחד לקחת עלי כרוב ולהניח על המקומות הנפוחים (הברך או הקרסול), ואז לחבוש בתחבושת.

עצה נוספת שיכולה לעזור: שימו שתי כוסות מים בסיר והרתיחו עם שערות של תירס ("הזקן של התירס") ,חכו שיתקרר ושתו את הנוזל במשך היום. מי שסובל מהבעיה באופן קבוע, אפשר ואפילו כדאי להחזיק מלאי של שערות זקן התירס במקרר, ואפשר גם להקפיא במידה והם טריים אבל אם הם מיובשים, יש לשים אותם בשקית אטומה. שערות זקן תירס ניתן למצוא בבתי הטבע, או ישר מהתירס שמגיע מהירקן.

Re-Tuning - טיפולי מגע

אביטל פלד ממליצה: חימר ירוק ותפוחי אדמה פרוסים

שתיית חליטת זקן תירס (שערות התירס) בהחלט מומלצת, אבל גם אמבטיית מים קרים במלח גס לכפות הרגליים, ואפשר גם להכין אמבטיה ממי רוזמרין.

להקלה נוספת קחו חימר ירוק - אבקה שקונים בבית טבע - ערבבו במים והניחו על המקום הנפוח. גם עלי כרוב או תפוחי אדמה פרוסים יכולים לעזור - הם סופגים את הנוזלים שהצטברו בכפות הרגליים.

כל אלה, כמובן, אינם באים במקומן של בדיקות מקיפות ואחראיות, אלא כתרופה של עזרה ראשונה להקלה ורווחה זמניים.

למשולש הקודם: שיטות טבעיות לטיפול בגב תפוס
>> לכל המשולשים במדור