על פי היהדות, עם ישראל הוא העם הנבחר, ולכן יש הבדל משמעותי בינינו לבין עמים אחרים. אבל עם זאת, מבחינה הומניסטית עלינו לראות את כל בני האדם כשווים באשר הם. אז איך היהדות רואה את היחס לגויים?

בתכנית "מקום לשאלה", שחלק ממנה מובא כאן, העיתונאי דודו כהן בודק עם הרב זמיר כהן, ראש ארגון הידברות, את השאלה הזו. מהו בעצם ההבדל בין יהודי לגוי, אם אכן קיים? האם ההבחנה הזו מעודדת גזענות? כיצד היהדות מתייחסת לטענה של הנוצרים והמוסלמים, שאלוהים זנח אותנו והפך אותם לעם הנבחר שלו? ומדוע הממסד מערים לא מעט קשיים על גוי שחפץ להתגייר?

"כאשר בודקים ובוחנים את ההתייחסות הכללית של הציבור היהודי לגויים, נתקלים בשתי גישות קיצוניות", אומר בתוכנית הרב זמיר כהן. "יש שטוענים 'גוי הוא בן אדם לכל דבר, ומה הבעיה להתחתן, להינשא עמו. הרי כולנו בני אדם'. וישנה הגישה הקיצונית לצד השני, שבה אנשים סבורים בטעות שהיהדות מתייחסת לגויים כאל אנשים שתקוות היהדות שהם חלילה ימחקו מהעולם. שתי הגישות הקיצוניות האלה אינן נכונות מנקודת מבט יהודית. בפרקי אדם מציינים חז"ל 'חביב אדם שנברא בצלם'. כלומר, כל אדם באשר הוא אדם - חביב כי הוא נברא בצלם אלוקים. בהמשך נכתב 'חביבים ישראל שנקראו למקום, שנאמר בנים אתם לה' אלוקיכם'".

התוכנית "מקום לשאלה" משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00, בערוץ הידברות (97 בממיר). לצפייה בפרק המלא באתר הידברות הקליקו כאן.

>> סובלים משביזות אחרי החגים? כך תצאו מזה