לא רק מדונה נפלה לזה: תחום היהדות החווייתית נמצא בפריחה בשנים האחרונות. אבל האם יש בטרנד זה מהות או רק עטיפה?

האם יוגה יהודית היא באמת יהודית? מה בנוגע לנהירה ההמונית לקברו של רבי נחמן מדי ראש השנה? מה דעת גדולי הדור כלפי המכונים השונים ללימודי קבלה? ומה לגבי ספרי סגולות ושמות, ביקורים תכופים בקברי צדיקים ואף רבנים מזמרים? האם כל אלה אכן מייצגים את היהדות נאמנה או שמא פונים לכיוונים בעייתיים שלא תמיד הולמים את המקור?

אל תסתכל בקנקן

"למעשה, יש בלימודי קבלה כמה נקודות שצריך לתת עליהן את הדעת", מסביר הרב זמיר. "הדבר הראשון, עד כמה מדובר באמת בקבלה אמיתית ולא במעטפות חיצוניות. לא כדאי שאדם ישלה את עצמו ויחשוב שהוא לומד קבלה, כשבפועל נותנים לו אי אילו טעימות של קבלה. נקודה נוספת היא ממי אתה מקבל את הדברים. תורת הקבלה נקראת קבלה מכיוון שהתקבלה בסתר. לאחר שאנשים עסקו ברבדים היותר פשוטים - פשט, רמז, דרש, סוד - הפסגה והעומק שבכולן היא תורת הקבלה. חשוב גם לדעת ממי מקבלים. לא ייתכן לקבל את הדבר הכל כך טהור הזה מאדם שבלשון עדינה הוא לא כל כך טהור או מתאים לסוג הלימודים הזה".

הרב זמיר מדבר גם על מסחור הקבלה: "זו בעצם הבעיה של הדור שלנו, שממסחרים את הנושאים הבאמת חשובים ועמוקים. ברור שאדם שאומר לאנשים 'לא צריך לקיים מצוות, העיקר ללמוד קבלה' - כבר המשפט הזה פוסל אותו מלעסוק בתחום ומלהיות רב או מקובל. כי לא יתכן לפרש את התורה נגד עצמה".

התכנית המלאה "מקום לשאלה" משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00, בערוץ הידברות (97 בממיר).
לצפייה בפרק המלא באתר הידברות.

>> שבע דרכים מוכחות מדעית לשיפור היצירתיות

כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את
המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן