מסרטוני מדע קצרים וקליטים ועד לכתבות פשוטות על נושאים מורכבים והנגשת המדע דרך הרגש. בכנס של מכון דוידסון מציגים מדי שנה מומחי תקשורת את הדרכים לקרב את הידע לציבור. אבל בשנה שעברה מישהו עלה שם על הנוסחה המנצחת: לאחר שתמו ההרצאות ואחרון המדענים ירד מהפודיום, התחילה תחרות ה S-Factor. ואם השם נשמע לכם מוכר ואתם תוהים מה עושה תחרות כזאת בכנס להנגשת מדע, צפו בתחרות חמש דקות  והתהייה הזאת תיעלם כלא הייתה.

התחרות, שהיא הראשונה מסוגה בעולם, מחברת בין אומנויות הבמה והמדע. היו שם מדענים ששרו פיזיקה, תלמידי בית ספר שהדגימו חמצון-חיזור, והזוכים בפרס הגדול הפכו את שירה של בת הים הקטנה לשיר עידוד לחיסונים. והכול נעשה בצורה בהירה, משעשעת ובעיקר כיפית. לקראת סיום התחרות הקהל כבר נעמד על רגליו, רקד ושר עם האמנים/מדענים.

ההצלחה הגדולה של הכנס והתחרות שכנעה את המארגנים להפוך את התחרות ללב הכנס בשנה הנוכחית, והפעם לתת ביטוי לא רק לאמנויות הבמה אלא גם לאמנות חזותית. והכול סביב נושא הסדר ואי-הסדר, שהוא התמה המרכזית של חגיגות מכון דוידסון לציון 150 שנה לטבלה המחזורית.

תחרות מכון דוידסון (צילום: אוהד הרכס, מכון ויצמן למדע)
ריקוד שמסביר את מכניקת הקוונטים | צילום: אוהד הרכס, מכון ויצמן למדע

יתרה מזאת, השנה המדענים לא ירקדו לבד – בתי ספר מובילים בתחומי האמנות והתקשורת חברו לשיתוף פעולה מיוחד, שבו מדענים שמעוניינים לשחרר את נפש האמן שלהם יצטרפו לחיות במה ותיקות מבית הספר רימון למוזיקה והסטודיו למשחק של  יורם לוינשטיין, ויחד יעלו על הבמה ויציגו את הגרסה שלהם שמראה למה מדע הוא מגניב.

מעבר לפאן הגדול של התחרות, יש לה חשיבות רבה בתחום הנגשת המדע. בתקופה שבה נתוני ההרשמה ללימודי מדעים ומתמטיקה הולכים ויורדים, חיוני לחבר את הדור הצעיר לעולם המדע, לנתקו מהתפיסה השגויה הרואה במדע דבר ששמור ל"גיקים" בלבד ואין לו מקום בעולם האינסטוש העכשווי.

אז אם אתם חובבי מדע שיצר האמנות מקנן בכם, וכל מה שחסר לכם היא דחיפה קטנה לכיוון הבמה, ההרשמה לשלב הראשון עדיין פתוחה ואתם יכולים להגיש מועמדות. אם החלק המדעי פחות חזק אצלכם, מכון דוידסון יספק מנטורינג מדעי לכל מי שצריך. והזוכים? להם מובטחים פרסים כספיים, הפקת קליפ, חשיפה תקשורתית ותהילת עולם.

>> לפרטים נוספים והרשמה