אם יש משהו ש-2020 באמת צריכה היא סיבה למסיבה. בינינו, לא היו לנו הרבה כאלה השנה, וכשיש – צריך לתפוס אותן בשתי ידיים, גם אם המסיבה היא בהגבלת אנשים, ללא מעבר בין בתים ויתר ריסונים והחמרות.

אם כך, בואו נדבר על ערב הסילבסטר שמתקרב אלינו בצעדי ענק, ועל הדבר הכי חשוב באותו הערב: מה אוכלים בו. למעשה, ערב השנה האזרחית החדשה הוא ה-טיימינג הנכון לפתוח בו שולחן מושקע ומפנק – ואת זה אפשר לראות במדינות רבות מסביב לעולם, שבהן אפשר למצוא שלל מנות שמוקדשות לערב זה ומסמלות שפע (כמו למשל הרינג), חיים ארוכים (כמו למשל אטריות ארוכות), הצלחה וברכה. לא פחות חשוב כמובן זה לאכול ולחגוג עם משפחה וחברים טובים כדי להכניס לשנה החדשה פריחה ושגשוג.

רוצים עוד דוגמאות? בבקשה: בדנמרק ובנורבגיה נהוג להכין Kransekake – שזהו למעשה עוגת זר פרחים שבנויה מטבעות של עוגיות אחת על גבי השנייה שיוצרות מראה של קונוס. העוגה עצמה כוללת רק ביצים, סוכר ושקדים ונהוג להכין אותה לחתונות, ימי הולדת, חג המולד וליל הסילבסטר; במקסיקו הם מתענגים על טמלה – בצק תירס ממולא בבשר, גבינה ותוספות נוספות שעטוף בעלה בננה או קליפת תירס; בספרד אחד המנהגים הוא שכשפעמון השעון מצלצל בחצות, אוכלים 12 ענבים – אחד על כל פעם שהפעמון מצלצל. חלק מהמקומיים אף מכינים את הענבים בעצמם לצורך האיוונט. המנהג הזה החל בראשית המאה העשרים על ידי יצרני ענבים בדרום המדינה, ומאז התפשטה המסורת למדינות דוברות ספרדית רבות.  

ואצלנו? אמנם אין מאכל מסוים שהוא ה-מאכל לסילבסטר בישראל, אך יש בהחלט מאכלים שישתלבו באותו הערב בצורה טובה וירימו אותו בכמה רמות. הנה כמה מתכונים מושלמים ופשוטים להכנה לערב הסילבסטר הקרב ובא:

רוסטביף

אין דבר שמשדר חגיגיות, יוקרה ושפע יותר מאשר רוסטביף ורדרד ומושלם. הסוד הוא בתיבול, בטמפ' הנכונה להגשה ובירקות השורש שתוסיפו ליד המנה. המרינדה היא חשובה כאן וגם הצילחות כמובן. במתכון הבא תמצאו גם כמה טיפים איך לעשות את זה הכי נכון שיש.  

המתכון הכי טוב שלי: רוסטביף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רוסטביף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט סלק

אחד הדברים שמשדרגים שולחן הוא לא רק הריחות, אלא גם הצבעים. סלט סלק, עם הצבעים האדומים- סגולים שלו, הוא בהחלט מה שאתם צריכים כדי ליצור שואו מרהיב על השולחן. סידרנו לכם כאן סלט שרק נראה כאילו הכנתם אותו שעות. בפועל, מדובר בכמה דקות של עבודה. 

סלט סלק (צילום: סאלי פאראג, shutterstock)
אין על הצבע הזה בעולם. סלט סלק | צילום: סאלי פאראג, shutterstock

קרפצ'ו תפוחי אדמה

בגדול, כל דבר שמתחיל בקרפצ'ו מגרגר לנו כבר בבטן. אבל מבטיחים לכם שהקרפצ'ו הזה הוא משהו אחר. המרכיב המרכזי כאן הוא תפוחי אדומה, ויש בו הפתעות פשוטות אבל ענקיות כמו שמנת חמוצה וגבינת פרמז'ן מגוררת. רמת קושי: כל אחד יכול, ולדעתנו, גם כל אחד חייב. הדבר הזה ליד הדרינק של חצות הולך להיות האובססיה החדשה שלכם ב-2021. תודו לנו אחר כך. 

תפוח אדמה קרפצ'ו (צילום: סאלי פאראג, shutterstock)
חגיגי ונפלא. תפוח אדמה קרפצ'ו | צילום: סאלי פאראג, shutterstock

קרפצ'ו פרוטבולו

אנחנו שוב עם קרפצ'ו, אבל שלא תטעו: מלבד השם הדומה, מדובר במנה שונה לחלוטין ולא פחות טעימה. הרעיון הוא גאוני ופשוט: פרוסות דקיקות של פטריות ברוטב צנוברים עשיר שיוצרות מנה קלילה, טעימה ומדויקת. אה, ותהיו בטוחים שהיא זו שתבלוט בשולחן גדוש מתאבנים בזכות הצבעוניות המרהיבה שלה. אנחנו חושבים שערב הסילבסטר הוא הטיימינג המושלם למנה הזו. שווה לנסות, לא? 

פטריות פורטבלו צלויות בגריל (צילום: loooby, Istock)
בשרניות ומשובחות. פטריות פורטבלו צלויות בגריל | צילום: loooby, Istock
 

פבלובה

יש מילים שמרגישות כמו שיר, וכך גם המנה שקרויה על שמה של רקדנית הבלט אנה פבלובה. מרנג אפוי, פריך מבחוץ ובעל מרקם רך, שמזכיר במידה רבה מרשמלו מבפנים - פבלובה היא קלאסיקה אחת גדולה שתמיד כיף לאכול. בדיוק בשל כך, אירגנו לכם מתכון שמצריך – שימו לב - לא יותר מ-10 דקות הכנה. מה שכן, ההתפעלות מהמנה היפהפייה הזו כנראה תימשך זמן רב יותר. 

פבלובה תותים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
זה כל מה שהיינו צריכים לפינאלה: פבלובה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
לקראת סוף 2020 ולכבוד תחילת 2021, וודקה Grey Goose, הוודקה הצרפתית המובילה והאיכותית, מרימה לכם ערב סילבסטר בעזרת מארזים לאירוח ביתי, שיעשו לכם שמח עם החברים או עם הדייט שלכם וגם כמה קוקטיילים שהם לגמרי חגיגה בפני עצמם. למידע נוסף ולרכישה>