מתאים לטארט בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:
בצק פריך עם שוקולד, "מעדנות"

למילוי פיסטוק:
100 גרם פיסטוק טחון דק
25 גרם שקדים טחונים
25 גרם קוקוס טחון
קורט מלח
100 גרם סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
1 כף מחית פיסטוק

לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"

לקישוט:
פיסטוקים טחונים דק

חגיגת שבועות עם מעדנות (צילום: שרית נובק Misspetel)
צילום: שרית נובק Misspetel

בקרו בעמוד האינסטגרם של misspetel>>

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה פיסטוקים, שקדים, קוקוס ומלח.
  3. בקערה נפרדת מערבבים סוכר עם ביצים, מוסיפים תמצית וניל, חמאה מומסת ומחית פיסטוק.
  4. מערבבים יחד את שתי התערובות.
  5. מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים.
  6. שופכים את מלית הפיסטוק מעל הבצק.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  9. להכנת הגאנש: קוצצים את השוקולד, מכניסים לקערה ומוסיפים שמנת.
  10. מחממים במיקרו עד שהשוקולד נמס, מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  11. שופכים מעל הטארט ומיישרים.
  12. מכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעה.