סוג המתכון: חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

רמת מיומנות: קל

המרכיבים:

לבסיס:

חבילה בצק פריך מתוק מופשר "מעדנות"

למילוי:

1/2 קופסה/צנצנת ריבת חלב

3 בננות בשלות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"

לקישוט:

שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"

אופן ההכנה:

  1. פותחים בזהירות את הבצק ומניחים על תבנית הפאי, מהדקים לדפנות וחותכים בזהירות שאריות בצק.
  2. בעזרת מזלג יוצרים חורים בבצק ומעבירים למקפיא ל – 20 דקות התייצבות.
  3. מחממים תנור ל- 170 מעלות, תוכנית "טורבו".
  4. אופים את תחתית הפאי ישירות מהמקפיא כ- 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
  5. מוציאים את הקלתית ומצננים.
  6. מרכיבים את הפאי: מורחים על הקלתית שכבה אחידה של ריבת חלב, פורסים את הבננות ומסדרים מעל ריבת החלב.
  7. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ובעזרת לקקן מורחים בעדינות את הקצפת מעל שכבת הבננות.
  8. בעזרת מגרדת מגרדים מעל הפאי שוקולד מריר לקישוט.