פרגית בדבש חרדל על ירקות כתומים

3-5 מנות, בשרי, 10-15 דקות עבודה, 50 דקות זמן כולל

מגוון מתכונים לראש השנה

מצרכים

לירקות:

1 שקית סנפרוסט (800 גרם) לקט ירקות כתומים, חתוכים לקוביות מוקפאים, (בטטה, גזר, דלעת, דלורית)

עלים מ 1-2 גבעולי רוזמרין

2-3 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

לפרגית

3-5 נתחי פרגית עוף

כף גדושה דבש

כף גדושה חרדל גרגרים

2 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח דק

ירקות כתומים סנפרוסט (צילום: עז תלם)
ירקות כתומים סנפרוסט | צילום: עז תלם

 אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מפשירים את הירקות החתוכים ושמים בתבנית תנור עם נייר אפייה.

מוסיפים את המלח, שמן הזית ועלי הרוזמרין ומערבבים.

מכניסים לתנור ואופים 25-18 דקות, עד שהירקות רכים אבל לא זהובים.

בקערה מערבבים את הדבש, החרדל, שמן הזית והמלח.

מצפים את נתחי הפרגית מכל הכיוונים בתערובת.

מניחים את נתחי הפרגית מעל הירקות האפויים ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות או עד שהפרגית עשויה לחלוטין כמעט הזהיבה.

מגישים מיד.

נשמר בקירור 4-5 ימים.