"דג אמנון על שולחן החג זה מאסט, כי ככה רגילים אצלנו במשפחה. שנים התארחנו אצל חמותי בערב ליל הסדר ולמנה ראשונה תמיד הוגש דג אמנון על השולחן, מנה המסמלת את חג הפסח. אותו הדג, ואותם הטעמים שאנחנו מתגעגעים אליהם במשך כל השנה", מספרת דורית טל אור - בעלת אתר האוכל "סוויט דולי", אתר למתכונים טעימים ומהירים.
לכבוד חג הפסח, דורית מציגה מתכון חגיגי לדג אמנון בתנור ממולא עם עשבי תיבול, שום, לימון, שמן זית ויין, מונח על מצע של ארטישוק ירושלמי המוסיף לחגיגת הטעמים.
"השנה, עם האסון האקולוגי שהרס מאות רצועות חוף, הפתרון האולטימטיבי לחג הוא רכישת דגי בריכות, כמו אמנון ישראלי טרי", מוסיפה דורית. "את דגי הבריכות תוכלו לקבל מהדגאים כשהם נקיים ומוכנים לבישול. מושלם!"
המתכון המלא של דורית
מצרכים:
2 דגי אמנון שלמים
2 כוסות בזיליקום קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
8-10 שיני שום
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 לימונים פרוסים לרבעים
10-12 ארטישוק ירושלמי
1 כוס יין לבן
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הארטישוק הירושלמי, פורסים לפרוסות.
2. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את פרוסות הארטישוק מטגנים עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך ומשחים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים חצי מכמות עשבי תיבול והלימון ומערבבים הכל ביחד.
3. מוסיפים את היין הלבן ו-2 כוסות מים, מביאים לרתיחה. אחרי שרתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהארטישוק מתרכך והמים כמעט מתאדים.
4. בינתיים, מכינים תערובת מעשבי התיבול. בקערה מערבבים את הבזיליקום, פטרוזיליה, שום, לימון קצוץ, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
5. פותחים את הדגים וממלאים בעשבי התיבול.
6. מעבירים לתבנית, מרפדים בתחתית את הארטישוק, מוסיפים עשבי תיבול, שיני שום, ומניחים את הדגים בתבנית. מורחים על הדגים שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-12-15 דקות.
7. מוציאים ומגישים לשולחן, ושיהיה לכם חג פסח שמח וטעים!
>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי
>> למתכונים נוספים של דורית טל אור
באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: