"מפה לשם אוטוטו פסח, ואני? בכלל לא הייתי אמורה להיות בארץ בליל הסדר. ואז מרפי הופיע - שלושה ילדים חולים, טיסה שבוטלה והנה אני כאן בליל הסדר, ועוד מארחת! אצלנו נהוג שכל אחד יכין משהו, ואני מיד התנדבתי להיות על הדגים - במיוחד בגלל שמתכוני דגים הם בדרך כלל משחק ילדים, קלים ומהירים להכנה", מספרת שירי עמית - בלוגרית אוכל בריא - 'ספירת קלוריות, אוכל דיאט, דל ומשעמם out - מזון מגוון, טבעי, טעים וצבעוני super in'.

"בפברואר 2020, ההורים שלי חזרו מתאילנד, שנייה לפני שהתחילה הקורונה", ממשיכה שירי, "מכירים את זה שאכלתם איזו מנה שהשאירה בכם רושם עז? ככה אמא שלי חזרה עם איזה סיפור על דג בתיבול אסייאתי שהיא הייתה אוכלת יום יום במשך שבועיים וחצי ושחובה לשחזר אותו".

"אז הנה הוא לפניכם - רבע שעה עבודה מקצה לקצה וטעם של קוסמוי", מציגה שירי בחגיגיות. "בחרתי בדג אמנון ישראלי טרי שהוא גם עסיסי להפליא וגם טעים בטירוף (וגם חביב עליי מכל הדגים). בנוסף, אמנון גדל בבריכות ולא בא במגע עם מזהמים, כך שהוא נקי ובטוח למאכל".

המתכון המלא של שירי

מצרכים:

ארבעה פילה דג אמנון טרי 

קורנפלור

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

ארבע כפות רוטב סויה

כף שמן שומשום

כף מייפל טבעי

ארבע שיני שום כתוש

שורש ג'ינג'ר מגורר

צ'ילי יבש

פרוסות צ'ילי אדום

גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. נצפה את הדג בקורנפלור וננער שאריות.

2. נטגן במעט שמן זית/קנולה את הדג, רק עד שהקורנפלור מקבל גוון זהבהב.

3. נעביר את הדגים לתבנית מתאימה לתנור, נערבב את מרכיבי הרוטב ונשפוך על הדגים.

4. נאפה בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך 10 דקות. נפזר מעל פטרוזיליה קצוצה. בתאבון.

>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי

>> למתכונים נוספים של שירי עמית

באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: