"ליל הסדר מאז ומתמיד היה חג משפחתי. חג בו יושבים כולם סביב השולחן, שרים, מספרים את ההגדה ומתפארים בתבשילים שהכנו", אומרת אושרית אברג'יל - בלוגרית אוכל, מתכונאית וצלמת, שמעבירה סדנאות בישול, אפייה ואינסטגרם.
"השנה אולי ניאלץ לחגוג לבד, אבל יש מנה שמתאימה בדיוק לשולחן החג", ממשיכה אושרית. "מדובר במנה טעימה, קלה להכנה ויפה להגשה, עם אמנון ישראלי טרי, דג בריכות איכותי ומזין".
המתכון המלא של אושרית
מצרכים:
4-6 יחידות פילה אמנון
1 סלסילת פטריות שימאג'י
למרינדה:
צרור כוסברה ופטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
כפית זרעי כוסברה
כפית פפריקה גרוסה
כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
2 כפות דבש
להגשה:
כוסברה קצוצה
פרוסות לימון.
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפרידים את הפטריות ומפזרים מסביב.
2. מברישים את הדגים בתערובת עשבי תיבול, מפזרים מלח גס ומזלפים דבש (כ-2 כפות).
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-15 דקות.
4. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה, מניחים את הפטריות, פרוסות לימון ומפזרים מעט כוסברה.
>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי
>> למתכונים נוספים של אושרית אברג'יל
באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: