"פסח תמיד מביא איתו אוויר של התחדשות, במיוחד הפעם, אחרי שנה מורכבת ומאוד שונה - הפסח הזה מלא בהתחדשות והתרגשות גדולה", אומרת אסי רוז, נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. "השנה בחרתי במנה ראשונה וחגיגית, כזו שתהפוך את שולחן החג למאושר ומלא הפתעות. מה שאני אוהבת בתכנון שולחן החג הוא בעיקר ההכנות המקדימות, כאלה שלא דורשות המון משימות ומשאירות את יום ההכנות לחג שליו ורגוע".

אסי מציגה בפניכם דג אמנון אפוי על קרם שקדים, לימון וטימין - מנה קלאסית שדורשת מינימום עבודה, ושהיא כולה חגיגה ענקית של טעמים ויופי מהפנט. 

מבחינת אסי, הבחירה בדג אמנון הייתה ברורה: "לאור האסון האחרון שפקד את הים היה לי חשוב לבחור בדג בריכה איכותי, שמשתלב בצורה נפלאה עם טעמי השקדים והלימון, שהלחות שלו מלאת דיוק והטעמים המעודנים שלו הופכים את המנה למושלמת". 

המתכון המלא של אסי

מצרכים ל-4 מנות:

4 דגי אמנון שלמים ללא ראש, זנב או סנפירים

2-4 כפות שמן זית

לימון שלם פרוס לפרוסות דקות לקרם השקדים 

לקרם השקדים:

מיץ וגרידה מלימון שלם 

250 מ"ל חלב שקדים / חלב קוקוס / שמנת צמחית – כל חלב צמחי שתבחרו

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום / שן שום כתושה

כפית דבש / סוכר / סירופ מייפל

2 גבעולי טימין מפורקים מהגבעול 

1-2 כפות קורנפלור

לעיטור:

חצי כוס פרוסות שקדים קלויים 

דג אמנון אפוי על קרם שקדים ולימון (צילום: אסי רוז)
המנה של אסי רוז לליל הסדר | צילום: אסי רוז

אופן ההכנה:

מה שנפלא במנה הזו הוא שניתן להכין את כל המרכיבים מראש ורק לחמם לפני ההגשה.

1. חממו תנור לחום של 180 מעלות. זלפו בתבנית אפייה מעט שמן זית, כמה פרוסות לימון וסדרו את הדגים זה לצד זה. זלפו מעט שמן זית גם על חלקם העליון של הדגים. פזרו קורט מלח ופרוסות לימון על כל דג. כסו את תבנית האפייה ואפו את הדגים במשך 25-30 דקות.

2. בקערה ערבבו את כל מרכיבי הרוטב עד שכל הקורנפלור מתמוסס לגמרי. העבירו את הנוזל אל מחבת ובשלו על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי למשך 5-7 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ומהמם. תטעמו ותבדקו אם חסר מלח או מעט טעם לימוני, במידה וכן – הוסיפו וערבבו שוב.

3. הכינו את צלחות ההגשה: בחלקה התחתון של הצלחת מרחו בנדיבות מהקרם שהכנתם. הניחו את הדג האפוי במרכז הצלחת, הניחו עליו שתי פרוסות לימון אפוי שנאפו עם הדג בתבנית האפייה ופזרו מעט שבבי שקדים מעל כל המנה.

4. כל שנותר הוא להגיש חם. במידה והכנתם הכל מראש, חממו את הרוטב במחבת עם 2-3 כפות מים. את הדגים ניתן לחמם בתנור כ-10 דקות על 170 מעלות, בתבנית מכוסה ואטומה היטב. את שבבי השקדים ניתן לקלות מראש ולשמור בקופסה אטומה על השיש עד לרגע ההגשה.

**ניתן להכין את המנה גם עם פילה ולא עם דג שלם

**למי שאין בעיה עם מנה חלבית, המנה עובדת מעולה עם שמנת לבישול

**לחובבי השקדים – הוסיפו הרבה שבבי שקדים

**אני ממליצה להגיש עם פלח לימון בצד המנה

>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי

>> למתכונים נוספים של אסי רוז

באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: