"פסח הוא אחד החגים האהובים עליי. האווירה האביבית שלפני החג, הניקיונות, הקניות, התכנונים מה לבשל, ההכנות וכמובן הבישולים. לצד מנות מסורתיות שגדלתי עליהן, אני תמיד אוהבת להכין מנות חדשות ומודרניות, אבל עדיין עם אותם טעמים מסורתיים אהובים", מספרת יהודית אביב - בעלת בלוג הקולינריה "הלוחשת לאוכל".

יהודית מציגה בפניכם מנה חגיגית של סירות תפוחי אדמה ממולאות רוטב דגים מרוקאי פיקנטי. במקום להכין את הדג בצורה הרגילה שלו, יהודית החליטה לצאת מהקופסה ולהכין את אותם טעמים בדיוק, רק בצורת הגשה שונה ומעניינת יותר.

"כמו תמיד השתמשתי בדג אמנון טרי - דג זמין, בשרני, עסיסי, בריא ובעיניי מושלם לדג מרוקאי", אומרת יהודית. "היום, יותר מתמיד, לאור זיהום הים, מומלץ לקנות דגי בריכה שגדלים תחת פיקוח ובתנאים הכי נכונים". 

סירות תפוחי אדמה ממולאות דג ברוטב מרוקאי פיקנטי (צילום: יהודית אביב)
המנה של יהודית אביב לליל הסדר | צילום: יהודית אביב

המתכון המלא של יהודית

מצרכים:

5-6 תפוחי אדמה בינוניים

1/3 כוס שמן זית

מלח ים אטלנטי

למלית:

5 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (כ-850 גרם)

התוכן של תפוחי האדמה (הסבר באופן ההכנה)

1/4  כוס שמן זית

2 גמבות אדומות

1/2 חבילת כוסברה טרייה קצוצה

5 פלפלים סודנים יבשים

2 פלפלי צ'ילי טריים

8 שיני שום

1 כפית זרעי כמון שלמים (קונים בחנות תבלינים)

1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים (קונים בחנות תבלינים)

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות 

2 כפות רכז עגבניות 

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

1. מכינים את תפוחי האדמה למילוי: שוטפים את תפוחי האדמה, עוטפים בנייר אפייה ואז בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה.

2. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. מוציאים מהתנור ומקררים מעט. לא מכבים את התנור.

3. חוצים לרוחב כל תפוח אדמה ובעזרת כפית מרוקנים מעט מתוכנו כך שתיווצר לנו מעין סירה בה נמלא את רוטב הדגים. את תפוחי האדמה שמוציאים מועכים עם מזלג למעין פירה גס ולא חלק. נכניס את זה בהמשך לרוטב הדגים.

4. מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית וזורים מעט מלח ים אטלנטי. מוזגים שמן זית על התבנית ומניחים את תפוחי האדמה שוב בתבנית כשהם על החלק החתוך והפתוח. אופים כך 30-40 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צריבה יפה. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.

5. מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח יחסית שמן זית כך שיכסה את כל בסיס הסיר. מנקים את הגמבות מגרעינים וחותכים לרצועות. מניחים בסיר את הגמבות, הכוסברה, הפלפלים הסודנים, פלפל צ'ילי, שיני שום, גרגרי כוסברה וכמון ומטגנים על להבה נמוכה מאוד עד שהפלפלים רכים. מדי פעם מערבבים. התהליך הזה לוקח כ-30 דקות.

6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ומטגנים עוד כ-15 דקות, עד שהעגבניות מצטמצמות קצת ומשחררות את הטעמים שלהן לסיר. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים. מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים את הרוטב 20-30 דקות על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להסמיך מעט. 

7. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה ששמנו בצד ומערבבים עם הרוטב. 

8. טועמים ומתקנים תיבול. זה הטעם הסופי של הרוטב ולכן צריך להיות טעים.

9. מסדרים בסיר גם את הפילטים של הדגים כך שיהיו בתוך הרוטב ומבשלים 7-10 דקות על להבה גבוהה, כך שהרוטב יצטמצם ויהיה די סמיך ומרוכז.

10. מקררים את הרוטב מעט ובעזרת מזלג מפוררים את הדגים לתוך הרוטב אבל לא מועכים ממש אלא די גס.

***עד לשלב הזה ניתן להכין הכל מראש ולפני הארוחה להרכיב את המנה ולהמשיך לפי הוראות ההכנה.

11. מרכיבים את המנה: ממלאים כל תפוח אדמה ברוטב הדגים בכמות יפה. מניחים את כל תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומדליקים את התנור על חום של 200 מעלות על מצב גריל.

12. אופים את תפוחי האדמה 5-7 דקות, רק עד שהם מתחממים ומקבלים צריבה יפה. 

13. מניחים על צלחת הגשה, מפזרים כוסברה טרייה לקישוט, מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים מיד כשזה חם.

>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי

 >> למתכונים נוספים של יהודית אביב

>> יהודית אביב - הלוחשת לאוכל

באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: