תכלס, אין כמו מים מינרלים כמו שהם טבעיים ומהטבע. זה לא רק החומר החיוני ביותר אצל כל היצורים החיים, אלא גם מה שמאפשר לנו לבצע תהליכים מטבוליים כמו העברת חמצן ורכיבי תזונה שונים לגוף. בנוסף, המים מסלקים רעלים ופסולת מהגוף ובלעדיהם נרגיש עצבנות, עייפות יתר, כאבי ראש, עצירות ועוד כל מיני תופעות מבאסות או אף מסוכנות.

בכדי שהילדים שלכם ישתו יותר מים צריך לתת להם מים טעימים. המים בישראל הם ברובם מותפלים, כך שבין אם זה מי ברז או בין אם זה מים מסוננים – הם נטולי טעם לחלוטין. המים הכי טעימים הם מים מינרליים וככל שהמים יהיו יותר טעימים, הילדים ישתו מהם יותר.

עכשיו הבעיה היחידה היא איך להעביר את המסר הזה לדורות הבאים. הילדים שלנו מופצצים על בסיס יום יומי בעשרות סוגים שונים של פרסומות למשקאות ממותקים ומעובדים, תוך כדי שהם מוציאים המון אנרגיה וזקוקים למים מינרליים אפילו יותר מאיתנו.

אז מה עושים? הנה כמה הצעות לאימוץ מידי ובאחריות להצלחה:

הגבירו את הזמינות של מים מינרליים בבית ובחוץ

בשביל שהילדים ישתו יותר מים מינרלים, הם חייבים להיות זמינים עבורם בכל מקום בבית ובחוץ. התחילו מלפזר בקבוקי מים וכוסות בכל רחבי הבית, כולל החדרים והסלון. נשפך? לא נורא, ככה לומדים.

המשיכו עם פק"ל יציאה מהבית שכולל לפחות בקבוק אחד של מים מינרלים בגודל שמתאים לגיל הילדים, כדי שיהיה להם קל לאחוז בו ולפתוח אותו: 200-220 מ"ל לפעוטות, 500 מ"ל לילדים או 750 מ"ל לבני נוער. אם כל המשפחה יוצאת לטיול ארוך, אתם חייבים לקחת איתכם כמובן לפחות בקבוק מים מינרלים אחד של 1.5 ליטר.

בנוסף, בדקו את אופציית רכישת\השכרת מתקן מים מינרליים לבית. סקרים מוכיחים שכאשר יש מתקן מים בבית, הילדים שותים יותר והנגישות עושה את העבודה.

בקיצור, זה פשוט: העניין הוא להגביר את הזמינות של המים המינרלים, כדי שהילדים גם יראו אותם סביבם 24/7 וגם יוכלו להרוות את צימאונם בלי להתאמץ.

הפכו את שתיית המים המינרליים לפעולה כיפית

השתמשו בכוס גבוהה, נמוכה או מעוצבת ותנו לילדים לבחור אם לשתות עם או בלי קש, פיה או כל דבר אחר. מה שחשוב זה שהם ישתו, לא איך הם יעשו את זה. נסו להפוך את השתייה לפעולה כיפית וערבו את הילדים בתהליך.

אפשר למשל לקנות בקבוק מים מינרליים ולהדביק תוויות ייחודיות לכל בן משפחה, עם מדבקות שהילדים עצמם עיצבו. אם הם בגיל שבו הם יודעים לכתוב את שמם, זה יגרום להם גם סיפוק וגם תחושת מחויבות.

עוד אפשרות היא לקחת את הילדים לשופינג של כלי מטבח ולהתמקד במדף שמציע סוגים שונים של כוסות. זה לא חייב להיות יקר, כי כוס מעוצבת עם קש מסולסלת ומגניבה לא אמורה לעלות יותר מ-3-7 ש"ח.

מכאן והלאה, כל שנותר הוא להקפיד שהכוס תמיד תהיה מלאה במים מינרליים טעימים ובריאים. זה אגב עובד בכל הגילאים (אל תשאלו איך אנחנו יודעים).

השתמשו בקוביות קרח מיוחדות

המים המינרליים צריכים להיות נגישים וטעימים לילדים. במקום להגיש להם אותם בטמפרטורת החדר או סתם מהמקרר, הוסיפו לכוס קוביות קרח מיוחדות שמעוצבות בצורות שונות: דמויות של דיסני, כדורגל או פירות. בהקשר הזה, זכרו שתמיד עדיף שקוביות הקרח יהיו על בסיס מים מינרליים, כדי שלא יקלקלו את הטעם.

חוץ מאשר הצורה והגודל של קוביות הקרח, אפשר לשדרג אותן בטעמים שונים: הוסיפו קצת מיצי פירות או סירופ (קצת!) לתבנית ותנו לקוביות לתפוס צבע. הילדים יאהבו לראות את קוביית הקרח המיוחדת נמסה בכוס, וגם ירוויחו עוד איזה תבלין טעים למשקה.

תבנית קרח לגו (צילום: http://www.ohgizmo.com, mako אוכל)
תבנית קרח לגו | צילום: http://www.ohgizmo.com, mako אוכל

התחילו לאט ואל תעשו שינויים דרמטיים מדי

הטעות הנפוצה היא להכריז שמעכשיו "במשפחה הזאת שותים רק מים!". זה נחמד ואולי יביא גם לייקים באינסטגרם, אבל לא באמת פרקטי. במקום זה, כדאי להתחיל לאט ולהימנע משינויים דרמטיים שמונחתים על הילדים מלמעלה.

מה כן? הפסיקו בהדרגה לקנות משקאות מתוקים, התחילו להגיש יותר מים מינרליים בשולחן סביב ארוחת הצהריים או הערב ותנו דוגמא אישית. אם המצב ממש קשה, בקשו מהילדים לדלל ולנסות להוסיף קצת מים מינרליים למשקאות שהם כבר רגילים אליהם. מפה והלאה הסוד הוא להתמיד ולהרגיל את הילדים לשתות יותר מים מינרלים טבעיים ופחות דברים אחרים.

השתמשו במערכת תגמולים

תמריץ חיובי מביא תוצאות. אתם אולי מבינים היטב את הערך הבריאותי של שתיית מים מינרליים, אבל לילדים זה יותר מסובך. לכן, הטריק הוא לקשור כבר עכשיו בין מה שהם עושים לבין מה שיוצא להם מזה באופן מיידי.

הכי פשוט לתת לילדים קטנים מדבקה כשהם מסיימים בקבוק מים מינרליים, או לאלתר איזה ריקוד קטן ומשמח שיראה להם עד כמה אתם מתלהבים מהביצוע. אצל ילדים גדולים יותר, אפשר להשתמש בכל מערכת תגמול אחרת שמקובלת במשפחה שלכם – החל מזמן מסך ועד דחיית שעת השינה.

בסופו של דבר, עליכם לזכור ששתיית מים מינרליים היא הרגל. התפקיד כהורים הוא להרגיל את הילדים שלנו לבצע פעולות נכונות, גם אם בטווח הקצר זה אומר שימוש באמצעים אקטיביים ופחות קונבנציונאליים. את התודה תשמעו אחרי שהם יגדלו.