מצבעי הפחים ועד לסימוני האריזות - אספנו עבורכם את כל הטיפים הקריטיים לממחזר המתחיל, שיהפכו את פעולת המיחזור לפשוטה, נוחה, ויעילה. כך, גם המתחילים מבינכם יוכלו למחזר בלי לחשוב יותר מדי.

הכירו את סביבת המגורים שלכם

כדי ללמוד איך ליצור לעצמכם שיטת מיחזור יעילה ונוחה, חשוב להתחיל מלהכיר את סביבת המגורים שלכם ואופציות המיחזור השונות הקרובות ביותר לבית שלכם. התחילו מהסתובבות קצרה בשכונה והבחינו היכן נמצאים פחי מיחזור. בדרך כלל תמצאו את הפחים הכתומים בצמוד לפחים הירוקים שלכם, ואת הפח הסגול למיחזור אריזות זכוכית תוכלו למצוא כאן

גם אם פחי המיחזור לא ממש קרובים, חשבו האם אתם יכולים להתאמץ מעט כדי להגיע אליהם? בחנו את שלל האופציות, ושקלו מה הדרך והמיקום הנוח ביותר עבורכם, שיקל על המהלך.

אם עדיין לא מצאתם את פחי המיחזור הקרובים לביתכם תוכלו תמיד לפנות למוקד 106 של העירייה ולהיעזר בהם.

התחילו בצעד קטן אל הפח הכתום

ההמלצה היא להתחיל דווקא בצעד קטן, לפני שתתחייבו לשינוים ומאמצים גדולים. המטרה היא להתמיד ולאט ולאט להרחיב את המיחזור בחייכם, בהתאם ליכולתכם. התחילו ממיחזור בפח הכתום.

הפח הכתום מיועד לאריזות למיחזור מסוג פלסטיק, מתכת ואף אריזות משקה. כך למשל, תוכלו להשליך לפח קופסאות פלסטיק שחלפן זמנן, קופסאות שימורים ישנות ואפילו קרטוני חלב. גם אם תבחרו למחזר רק את אריזות המשקה שברשותכם, הצעד הקטן שלכם יוכל לחולל שינוי עצום בהסתכלות של שנים קדימה. נסו רק לדמיין איזה שינוי תחולל מדינת ישראל אם כל אזרחיה ימחזרו את קרטוני החלב שלהם בקביעות – לפעמים גם צעד שנדמה לכל אחד מאיתנו קטן כשלעצמו, בראייה כוללת מצטבר לשינוי רחב היקף. לכן, ההמלצה היא להתחיל בצעד קטן, ולאחר שתסגלו לעצמכם את ההרגל החשוב הזה לחייכם, המשיכו למיחזור של סוגי מוצרים שונים כמו זכוכיות למשל.

פח מיחזור תאגיד המיחזור תמיר  (צילום: תאגיד המחזור תמיר )
כל מה שאתם צריכים לעשות זה צעד קטן אל הפח הכתום | צילום: תאגיד המחזור תמיר

שימו לב לסימון האריזות

אם יש טריק אחד שיכול להקל על תהליך המיחזור מקצה לקצה - הוא העובדה שקיימים סמלי מיחזור שונים על גבי אריזות מוצרים, שיסמנו לכם בדיוק לאיזה פח מיחזור עליכם לזרוק את האריזה שברשותכם. היום, כבר עשרות חברות מובילות במשק מסמלות את המוצרים שלהם בסמלים הללו, ובזכותם כל ממחזר מתחיל יכול היום לדעת באפס מאמץ לאיזה פח לזרוק את האריזה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להעיף מבט לאריזת המוצר אותו אתם מתכננים לזרוק, ולראות אם נדרש מכם לזרוק אותו לפח הכתום, הסגול או הכחול. חפשו את סמלי המיחזור על האריזות. 

סימוני אריזות למיחזור תמיר תאגיד המיחזור  (צילום: תאגיד המיחזור תמיר )
שימו לב לסמלי המיחזור | צילום: תאגיד המיחזור תמיר

סדרו את הבית בהתאם

מצאו פינה קטנה בבית למיחזור, מתחת לכיור, בשקית רב פעמית שתלויה, פח מיחזור יפיפייה ומחולק, 2 פחים קטנים. ארגון וחשיבה מראש, תקל על המשימה ותעזור בשילוב בשגרת חייכם.

סדרו את הבית בהתאם ותתחילו למחזר  (צילום: Frank11, shutterstock)
סדרו את הבית בהתאם ותתחילו למחזר | צילום: Frank11, shutterstock

שילוב המיחזור בחיי היום יום

על מנת להתמיד ולהצליח למחזר לאורך זמן, נסו לבחון כיצד הכי נוח לכם לשלב את פעולות המיחזור ביום יום, בנוחות ואפילו בכיף. כך למשל, חשבו אם ביכולתכם למחזר בדרכם ללוות את הילדים לגן, וזאת כחלק ממשחק חינוכי לפתיחת היום, או אפילו בטיול היומי עם הכלב. בנוסף, גייסו את כל בני המשפחה בבית למשימה והגדירו יחד את הבית שלכם כ״בית ממחזר׳״. גיוס בני המשפחה ורתימתם לתהליך יחזקו את המוטיבציה של כולם, ויהפוך את המטרה למשותפת לברת השגה. 

מיחזור על הדרך בטיול עם הכלב  (צילום: Sarawut sriphakdee, shutterstock)
מיחזור על הדרך בטיול עם הכלב | צילום: Sarawut sriphakdee, shutterstock