רוצים לפרסם את העסק הקטן שלכם?
יובל של שווארמה. מפגש ג'מיל | צילום: תומר ושחר צלמים "אם תרצו אין זו אגדה", הצהיר חוזה המדינה בנימין זאב הרצל. ואכן, סיבוב בעסקים הקטנים בעיר שנקראת על שמו, הרצליה, מגלה כי הרצליינים רבים הקשיבו לעצתו, הקימו עסקים משגשגים והפכו את החלום שלהם מאגדה למציאות.
מפגש השרון "ג'מיל"
תחום: מזון מהיר
כתובת: סוקולוב 20
בעל העסק: אלי
הסיפור מאחורי העסק
שווארמת "מפגש השרון", המכונה בפי התושבים "ג'מיל", היא השווארמיה המפורסמת והפופולארית בעיר. היא סוגרת כמעט יובל של פעילות ומגישה שווארמת הודו בתיבול עיראקי דומיננטי.
איך הוא קם
העסק הוקם בשנת 1961 בהרצליה והיה מהשווארמות הראשונות בארץ. עסק משפחתי שהוקם על ידי ההורים והיום מנהל אותו אלי, דור שלישי בעסק. האחים והנכדים גם הם עובדים בעסק.
הפיקנטריה
"העסק נקרא על שם אבי המשפחה, שעלה מעירק". מספר אלי, "בגלל שהיה ילד יפה קראו לו כולם ג'מיל (שפירושו בערבית "יפה"). השם נדבק והפך לכינוי שלו וכך הכירו אותו כולם".
קטע מיוחד עם לקוחות
מפגש השרון ג'מיל הוא עסק מוכר ואנשים מכל הארץ ואפילו מחו"ל מגיעים לאכול שם. מה שמחזיר את הלקוחות שוב ושוב למפגש ג'מיל הוא תבלין סודי שבו משתמשים לתיבול השווארמה. "זה תבלין עירקי סודי שהמתכון שלו רץ במשפחה כבר מעל 50 שנה", אומר אלי, "זה סוד מההורים שרק אנחנו יודעים לעשות אותו".
הטבה
פינוק מיוחד לקוראי מאקו שיגיעו ביום פרסום הכתבה.
ULTRA WAVE בית לאלפי גולשים. ultra-wave | צילום: דני מילר
תחום: ספורט ימי ואתגרי
כתובת: גלגלי הפלדה 16
בעל העסק: פרי ירום
הסיפור מאחורי העסק
סיפורה של חנות הגלישה המפורסמת בעיר החל בחולות חוף הצוק כחלום רטוב של מוסה, מציל בחוף. בשנת 1985 עברה לרחוב גלגלי הפלדה והעסק הלך והתפתח. היום ultra wave היא אחת מחברות הגלשנים המובילות בארץ, עם חנות מפעל המשרתת גולשים מכל הארץ.
איך הוא קם
העסק הוקם בשנת 1975 ע"י משה ירום, הידוע בכינויו מוסה. מוסה שהיה מציל בחוף הצוק, התחיל לבנות גלשנים בעבודת יד בסוכת המציל שלו על החול החם, והשכיר אותם לגולשים. ספורט הגלישה היה אז בחיתוליו ומוסה ראה את הפוטנציאל, לקח את העניין צעד קדימה. הוא פתח את ultra wave והתחיל לייצר גלשנים באופן מקצועי. כיום מנוהל העסק על ידי בנו של מוסה, פרי.
הפיקנטריה
Ultra wave היא הבית של אלפי גולשים ישראלים מכל רחבי הארץ, וככזו מגיעים אליה הרבה לקוחות מפורסמים שעוסקים בספורט הגלישה. החל משחקנים כמו אלי פיניש ועופר שכטר, ועד אלופי עולם כמו לי קורזיץ שמובילה בגלישת רוח.
קטע מיוחד עם לקוחות
Ultra wave לא סתם בונים גלשנים, אלא תופרים אותם במדויק לכל לקוח ולקוח. "אנחנו מאמינים כי גלשן הנבנה במיוחד עבור הגולש, צריך להתאים לא רק למידות הגולש, אלא גם לאופי שלו, מה שיביא לתוצאות ולביטוי אולטימטיבי במים", אומר פרי, "לכן כל בנייה של גלשן נעשית בהתאמה מלאה לגולש לפי המידות, ממש כמו חייטים של גלשנים".
הטבה
ליש חינם בקנייה של כל גלשן לקוראי מאקו שיגיעו עם הכתבה. שווי ההטבה 120 ₪
פוטו לימונצ'יק מלוות את ההיסטוריה בהרצליה. לימונצ'יק | צילום: תומר ושחר צלמים
תחום: מעבדת צילום
כתובת: סוקולוב 21
בעל העסק: זהבה
הסיפור מאחורי העסק
פוטו לימונצ'יק היא חנות הצילום הוותיקה בעיר, הנמצאת בבעלות משפחתית מאז 1941 ועד היום. החנות מלווה ומתעדת בצילומים את התפתחותה של העיר מאז ימיה כמושבה ועד היום. כפי שהיטיב לתאר זאת יחיאל ספרא: "לפני שמשה רבנו ירד מהר סיני, הוא קודם טילפן ללימונצ'יק שיבוא לצלם את המעמד... על תרומתו של לימונצ'יק להרצליה אין ויכוח. הוויכוח היחידי הוא האם האגדה כאילו חנות הצילום הזאת נפתחה לפני שהמציאו את המצלמה, נכונה".
איך הוא קם
חנות הצילום לימונצ'יק הוקמה בשנת 1941 ע"י סוניה לימונצ'יק, צלמת ובעלת מקצוע ייחודית, בתקופה שהרצליה הייתה בקושי מושבה. כל ילדי הרצליה היו מגיעים להצטלם לפורטרטים אצל סוניה, שנחשבה לאמנית הפורטרטים של אותה תקופה, בזכות עיבוד מיוחד שעשתה לתמונות.
נוסטלגיה בלימנוצ'יק | צילום: תומר ושחר צלמים לימים הצטרף אליה עובד שקראו לו אלכסנדר. הם התחתנו והמשיכו לנהל את החנות בצוותא, לפרוח להתפתח. הם צילמו את ילדי הגנים ובתי הספר של העיר והחנות הפכה למין מרכז שאנשים אהבו להכנס אליו, למסור עבודות וסתם לקשקש ביניהם.
במהלך השנים הצטרף לצוות החנות בנם יזהר, שדאג לרכישה של ציוד וכניסה של מכונות גדולות שמינפו את החנות והגדילו את הפעילות. לפני כ-17 שנה נפטר, ואלמנתו זהבה מילאה את מקומו.
"למדתי מהם המון למרות שאני לא צלמת", אומרת זהבה, "מאד הרשימה אותי האווירה האינטימית שהם השרו בחנות, ואני לקחתי את כל הכישורים שלי ביחס בין אישי מתחום ההוראה כדי לשמר את האווירה בחנות. במקביל התאמתי אותה לנושא הדיגיטלי".
הפיקנטריה
"השבוע נכנס זוג לחנות וסיפר שהם לא מצליחים להנפיק כתובה. כל הצוות התגייס למשימה ויחד הכנו לו את הכתובה. גם הרב הגיע לחנות וחיתן את הזוג הצעיר אצלנו בחנות, עם הכתובה שהפקנו במקום".
קטע מיוחד עם לקוחות
"מאד נעים לי לשמוע שאנשים נכנסים לחנות ומספרים שהצטלמו פה כשהיו צעירים. כולם זוכרים את האבא אלכסנדר ופחות את האמא סוניה. לכן בכל פעם שמישהו נכנס ואומר שהוא מכיר את סוניה זה מרגש אותי באופן מיוחד. זה מראה כמה שנים הוא בקשר עם החנות. אני מאד מקפידה לספר על סוניה שהיא זו שהתחילה את החנות.
הטבה
הגדלה מתנה על פיתוח תמונות בחנות.
אי פוינט מעבירים את האהבה לים גם ללקוחות. אי פוינט | צילום: תומר ושחר צלמים
תחום: ציוד דייג
כתובת: סוקולוב 58
בעל העסק: אייל
הסיפור מאחורי העסק
אי פוינט היא חנות דייג וצלילה מקצועית הקיימת קרוב לעשר שנים בהרצליה. החנות מציעה את כל ציוד הדייג, יחד עם מידע והסברים על ספורט הדייג עצמו לדייגים מתחילים וותיקים כאחד.
איך הוא קם
אייל, דייג ותיק כבר למעלה מארבעים שנה, החליט להעביר את אהבתו לים ולדייג גם לאחרים והקים את העסק.כיום הוא ממשיך לדוג בכל יום ובמקביל מנהל את החנות. "אני מציע בחנות את כל ציוד הדייג, מהציוד מהכי פשוט ועד הכי משוכלל, כדי שלכל אחד תהיה אפשרות לקנות ולהתנסות בדייג".
הפיקנטריה
"החנות היא לא רק חנות ציוד אלא ממש מועדון דייג. דייגים ותיקים ומתחילים מגיעים לחנות, מספרים סיפורים ומחליפים חויות על תפיסות של דגים, ומעבירים אינפורמציה אחד לשני כמו שיטות דייג, מקומות דייג ועוד".
קטע מיוחד עם הלקוחות
"הלקוחות ואני כבר מכירים ואפילו נהיינו חברים, ומדי פעם אנחנו יוצאים לדוג אחד עם השני. חוץ מזה יש קבוצות שלמות של דייגים שמכירים ומתחברים בחנות ויוצאים לדוג יחד".
הטבה
חכת חוף 90 אחוז קרבון + רול + חוט ב-199 ש"ח. עד גמר המלאי.