מיכאל - ביסטרו מקומי, לימן

מסעדת השף הגלילית של מיכאל גרטופסקי שוכנת במבנה פסטורלי במושב לימן שבגליל המערבי, ומציעה חווית אירוח כפרית, חמה וייחודית, המזכירה מקומות קסומים בכפרים בצרפת ובאיטליה. התפריט היצירתי של גרטופסקי נשען על תוצרת גלילית ומתכתב עם עונות השנה.

מיכאל ביסטרו מקומי, הגפן 43 לימן, 04-9821250.

 מיכאל ביסטרו (צילום: בן יוסטר)
מיכאל ביסטרו | צילום: בן יוסטר

סנט אורבן, המלון הסקוטי, טבריה

בר יין איכותי, אלגנטי וחצוף, המתמקד ביינות אגן הים התיכון. תפריט האוכל במקום נוצר בשיתוף עם השף המוערך של מגדלנה, יוסף (זוזו) חנא, חברם הטוב של הבעלים, אנשי היין עומרי יצחק ודניס בודסו. הבר מורכב משלושה חללים - שתי מרפסות חיצוניות ומרתף קסום, ששימש בעבר מחסן בית החולים הסקוטי, ומשמש כיום לסדנאות יין מקצועיות. בתפריט תמצאו המון דגים טריים ופירות ים, גבינות מקומיות ופיש אנד צ'יפס טברייני עם בורי טרי מהכינרת וצ'ייסר של פרנו ליד.

סנט אורבן, המלון הסקוטי, גדוד ברק 1 טבריה, 04-6710710.

סנט אורבן (צילום: יח"צ)
מסעדת סנט אורבן | צילום: יח"צ

מרקטו, עכו

מסעדת שף השוכנת בלב הבזאר הטורקי שבעיר העתיקה בעכו. בלב המסעדה הקסומה, שמוביל השף עומרי שחר, נמצא הטאבון ובו מתבשלות מנות איטלקיות משובחות בהשפעת השוק העכואי. את המנות מכין שחר לעיני הסועדים, תוך שימוש בדגה טרייה ובחומרי גלם שמקורם בשוק. במקום בר קטן ממש, המשקיף על המטבח, וארבעה חללים אינטימיים היוצאים מהפרוזדור המקושת בן המאה ה-18.

מרקטו, ויצמן 1, הבזאר הטורקי, עכו, 04-8222144.

פסקדו, אשדוד

מסעדת הדגים המוערכת של ערן ז'נו והשף יחיאל זינו. המסעדה ממוקמת סמוך לנמל אשדוד ונהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ז'נו, שעוסקת בדיג זה שלושה דורות. התפריט של זינו נשען על שלושה עקרונות ברורים - חומרי גלם איכותיים (דגי ים בלבד), הכנה פשוטה וטעמים עזים - שיוצרים אוכל טעים במיוחד, שהעניק לזינו שבחים רבים ומיקם את פסקדו כאחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ. 

פסקדו, מרטין בובר 1 אשדוד, 1-700-509-091.

ממבו מילאנו, חיפה

אווירה נוצצת של מטרופולין עם תנועה בלתי פוסקת ובר גדול שפורץ החוצה מתוך המסעדה למרפסת עם תקרת זכוכית מרהיבה וירוקה - ממבו מילאנו, השייך לקבוצת הסינטה בר החיפאית, הוא בר עם אוכל המשלב בין המטבח האיטלקי המסורתי למטבח העכשווי של מילאנו. תמצאו פה פסטות בעבודת יד, פיצה נפוליטנית משובחת, תפריט יין מדויק וקוקטיילים שמחים. הסאונד עוטף, האווירה קלילה אך מוקפדת - חוויה שלמה שתגרום לכם לרצות לחזור.

ממבו מילאנו, שד' מוריה 127 חיפה, 077-2302550.

ממבו מילאנו (צילום: מאיה אבגר)
ממבו מילאנו | צילום: מאיה אבגר

טיביס, ורד הגליל

מסעדת הבשרים של השף המוערך חיים טיבי והסו שף שלצדו רענן סולמון, ממוקמת במבנה כפרי בחוות ורד הגליל שבגליל העליון. המסעדה, שמתאימה לזוגות, משפחות ופודיז, מגישה מנות ביסטרו, שמתבססות על תוצרת המשקים והיצרנים מהאזור, ונתחי בשר מובחרים מעדרים של מרעה חופש, המיושנים בתהליך קפדני וממושך.

טיביס, חוות ורד הגליל, כורזים, 04-6330885.

שיינע, תל אביב

מסעדת הדגים ופירות הים של השף העולה אסף גבאי וזוגתו נטלי ממוקמת בלב תל אביב. המסעדה האינטימית - שמהווה כור היתוך קולינרי של מרוקו, תל אביב, דרום צרפת ופרנקפורט - מציעה שלל מנות מופלאות מדגה מקומית ומיובאת וספיישלים מתחלפים בהתאם למה שיצא מן הים.

שיינע, אחד העם 19 פינת נחלת בנימין תל אביב, 03-5627143.

יקב הרי הגליל (צילום: שני הלוי,  יח"צ)
צילום: שני הלוי, יח"צ

צל תמר, אשדות יעקב איחוד

קשה להישאר אדיש לגן הטרופי המקיף את מסעדת צל תמר שבעמק הירדן. המסעדה הכפרית, שממוקמת בקיבוץ אשדות יעקב איחוד, מציעה תפריט מגוון לכל המשפחה הכולל בשרים, פסטות ומנות מטאבון העצים האיטלקי שבמרכז המסעדה, ממנו יוצאות פיצות ומנות מיוחדות. במסעדה גם פועלות מעדנייה ייחודית עם מעדנים מכל העולם וחנות יין עם כל היינות של יקבי הגליל והגולן.

צל תמר, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, 04-6756688.