בני ה60+ הם לא מי שהיו ההורים שלהם. 60 זה ה-50 החדש ואפילו פחות, ויש לכך סיבות חברתיות ומדעיות: התזונה שלנו, אורח החיים, התנאים, הכל פועל לטובת בני הגיל הכמעט שלישי. לשבת בבית? חבל על הזמן. יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות, להספיק, לסגל ולאמץ, חלומות שכל החיים תכננתם להגשים ורעיונות שרק רוצים להתממש. הנה 10 ההמלצות שלנו: 

לימודים: זה הזמן להשלים את התואר או להתחיל אחד חדש. נשים וגברים רבים שעשו זאת מדווחים, שדווקא בגיל מבוגר יותר היכולת להתרכז בלימוד חומר חדש ולהבדיל בין טפל ועיקר, עולה. גם הניסיון המקצועי רב השני הוא בעל משקל. באוניברסיטאות ובמכללות יודעים זאת, ומעניקים מסלולים ייחודיים למבוגרים, הן במסגרות של קורסי העשרה בהם מגוון של שיעורים חופשיים ללא צורך להירשם או לשלם. ולא, לא מדובר בחוג למקרמה. בין הנושאים המוצעים תוכלו למצוא תחומים כמו לימודי פילוסופיה, יהדות, היסטוריה, שפות, אנתרופולוגיה וסוציולוגיה ועוד.

יזמות עסקית: הידעתם? על פי נתונים שונים שהתפרסמו בארצות הברית בשנים האחרונות, מתברר כי בני 60 ומעלה מהווים כ-40% מכלל היזמים העסקיים החדשים בארצות הברית. וזה לחלוטין לא מפתיע בהתחשב בכך ש :1. למצוא עבודה אחרי גיל 50 זו משימה כמעט בלתי אפשרית 2. בני 60 ומעלה הינם בעלי ניסיון ניכר, ותעוזה לא פחות ניכרת, בכל הקשור לניהול, להשקעות, ולהתמודדות בעולם העבודה והעסקים. שלא לדבר על העלייה בתוחלת החיים ובסגנון החיים, המאפשרים ומעודדים אנשים להמשיך בפעילות עסקית גם לאחר גיל הפרישה. לפי נתוני בנק הפועלים, כ־850 אלף איש, 10% מאוכלוסיית ישראל, מצויים כיום בגיל השלישי, והמגזר צפוי לגדול ל־15% עד 2035. מעניין לדעת שכיום ניתן לקבל סיוע ארגוני וכספי, וכן תמיכה, ייעוץ וליווי ממגוון גופים המתמקדים בבני 60 פלוס.

 על תחרות היזמים של הוותיקים החדשים שמעתם? הרשמו ותוכלו לזכות להגשים את הרעיון המבריק שלכם, וגם בפרס בשווי עשרות אלפי שקלים! 

 ספורט: זה הזמן לצאת החוצה. מבוגרים רבים מוצאים עניין כתחביב או כ"קריירה" שנייה בעיסוק כמעט מקצועי בסוגי ספורט שונים: שחיה, חתירה, רכיבה על אופניים. מעבר לתועלת הבריאותית, שעליה אין צורך להכביר מילים, מדובר בעיסוק ששואב פנימה ומעניק גוון ועניין חדשים, וכמובן – זו הזדמנות להעשיר את חיי החברה.

לראות עולם: מקרוז לאלסקה ועד טיול שורשים בכפרים של פולין ומרוקו – כל ההעולם פרוש לפניכם. מגוון האפשרויות לטיול בגיל הזהב הן רבות: יש חברות נסיעות שמתמחות בטיולים לגיל הזהב, כולל רופא צמוד שמלווה את המסע. ואפשר כמובן גם להיערך לבד: לחפש ולהזמין כרטיסי טיסה מוזלים בחברות התעופה השונות, לעשות בוקינג לבתי מלון ולדירות דרך אתרים שונים, כמו AIRBNB , ואפילו להכיר אנשים דרך COUCHSURFING – מה שכמובן יוזיל את הנסיעה לאין שיעור ויאפשר לכם לשוטט בעולם לזמן ממושך יותר.

גינון: באדניות על המרפסת, בחצר הבניין המשותף או בחלקת אדמה בחוות קהילתיות. גידול צמחי נוי, עשבי תיבול ואפילו ירקות  - את כל אלה ניתן כיום לגדל במכלים, שיטה שזכתה לשם Container gardening. ההמלצה שלנו: תתחילו  להצמיח רעיונות, ירקות ופרחים.

סדנאות בישול ואפייה: תמיד אהבתם את המטבח, רציתם למצוא מתכונים חדשים, להמציא משלכם, לנסות טכניקות בישול שונות? זה הזמן להפוך את החלום לתחביב, אולי אפילו לקריירה שנייה. סדנאות בבישול, אפיה, בצק סוכר, בישול טבעוני ובריא, יצור שוקולד ועוד יסייעו לכם להעשיר את הניסיון ברעיונות ובטכניקות. להתראות במאסטר שף הבא!

התנדבות: לחבק תינוקות חולים או ללטף בעלי חיים נטושים, להבדיל אלף ואלפי הבדלות, לסייע לבני נוער במצבי סיכון, לקשישים או לניצולי שואה. התנדבות יכולה לא רק למלא את הזמן הפנוי, אלא גם את הלב והנשמה. לא תתקשו למצוא היכן זקוקים לכם כמתנדבים.  

להקדיש את הזמן לילדים ולנכדים: אם בכל השנים בהן עבדתם וקשה, תמרנתם בין העסק, הקריירה וחיי המשפחה – הרי שעכשיו זה בדיוק הזמן להשקיע בתא המשפחתי, המצומצם והרחב. איך עושים את זה? הנה כמה רעיונות:

  1. קבעו יום או יותר בשבוע בהם אתם אלה שתוציאו את הנכדים מהגן.
  2. תכננו נסיעות ובילויים מראש עם הנכדים בחופשות.
  3. שמעתם על קייטנת סבא-סבתא? למה שלא תצטרפו גם אתם למגמה?
  4. אין לכם נכדים, או שהם כבר מבוגרים מכדי להיראות אתכם בציבור? אתם יכולים להתנדב בגני ילדים או בעמותות שמפעילות הדרכות לילדים, כמו עמותת אור ירוק שמעבירה הדרכות לבטיחות בדרכים בגני ילדים ובתי ספר.

 לכתוב: מספר זיכרונות בהוצאה עצמית בו תקבצו את תולדות המשפחה לדורותיה, ועד לרומן שמתבשל לכם בראש כבר שלושים שנה, אבל לא מצאתם זמן וכוח להעלות אותו על הכתב. הוצאות ספרים רבות מעבירות סדנאות בהנחיית מיטב הסופרים הישראלים. כל מה שאתם צריכים הוא מחשב ונחישות. את הדמיון והרעיונות הרי יש לכם כבר... ואם לא ספר, אז למה שלא תפתחו בלוג

 לקרוא: זה הזמן להשלים את כל אותם ספרים שלא הספקתם לקרוא, לחזור לקרוא ספרי ילדות אהובים שכמעט נשכחו. ולא חייבים לעשות את זה לבד. ברחבי הארץ פזורות עשרות ספריות ציבוריות, בחלקן הגדול מתקיימים גם מפגשים עם סופרים ודיונים במסגרת קבוצות קריאה. כמו כן, אתם יכולים להקים לעצמכם קבוצת קריאה – זו תופעה שמתפתחת בישראל בשנים האחרונות, באיחור אופנתי אחרי שאר העולם. אגב, אם לא ידעתם, מי שאחראית להתעוררותם של מועדוני וקבוצות קריאה – היא אופרה ווינפרי שהקימה את מועדון הקריאה שלה כבר לפני כ-20 שנה.

 יש לכם רעיון מנצח? רוצים לזכות בפרס בשווי עשרות אלפי שקלים? הרשמו לתחרות היזמות של הוותיקים החדשים, וצאו למסע מרתק להגשמת החלום שלכם.

 לחצו לפרטים נוספים >>

או הרשמו לתחרות: