בזמן הקורונה למדנו שאפשר לעשות הרבה דברים בבית - ולהגיע לרמה גבוהה שלא תבייש ברים ומסעדות. היו שהתמחו בלחמי מחמצת, היו שנכנסו חזק למתוקים, אבל אנחנו התאהבנו בעולם הדרינקים. טוב, האלכוהול הוא לא אהבה חדשה שלנו, אבל כן גילינו שאפשר להכין דרינקים מקוריים, צבעוניים וטעימים - בבית, ובקלות מפתיעה.

בשנים שעברו מאז, דרינקים ביתיים הפכו לאלמנט חובה בכל אירוח. כיום כולם מחפשים את המתכון לדרינק המפתיע שירים את האירוח רמה אחת מעל. אז איך עושים את זה כמו שצריך?

חובבי אלכוהול יכולים להתהדר בלא מעט ציוד, מג׳יגרים ועד שייקר טין-טין, שלל סוגי כפיות וכוסות, וכמובן מגוון של בקבוקי אלכוהול, סירופים, סודה, טוניק, קרח בגדלים שונים, קישוטים למיניהם ועוד. כל זה טוב ויפה, אבל האמת היא שכדי להכין דרינק מעולה בבית צריך רק שלושה מרכיבים בסיסיים: אלכוהול, מיקסר וקרח.

לאלכוהול הנקי, כמו שכולנו יודעים, יש טעם חזק מאוד. בדיוק בשביל זה נועד המיקסר: משקה מוגז המיועד בעיקר לערבוב עם אלכוהול. המיקסר מהווה למעשה את רוב הדרינק, ולכן חשוב לבחור באחד איכותי. עם המיקסרים של Nordic Mist כל אחד יכול להכין בבית דרינקים עם טעם מקצועי וממכר - רוצים לנסות את זה בעצמכם? קבלו 6 רעיונות לדרינקים שיהפכו ללהיט של האירוח הבא שלכם.

נורדיק מיסט-1 (צילום: בן יוסטר)
צילום: בן יוסטר

למעריצי איטליה: Italian Nordic
כל חובב תרבות איטליה יודע ששם נולד הקמפרי, או ליתר דיוק - במילאנו. כדי להכין קמפרי משתמשים במגוון סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות, שנותנים לו טעם מתקתק ועשיר. הדרינק האיטלקי שלנו יוגש בכוס יין בלי רגל: ממלאים שני שליש ממנה בקרח, ומוסיפים 40 מ״ל קמפרי. את יתר הכוס ממלאים עם Nordic Mist טוניק בנגיעת טעם הל ומקשטים עם פלח ליים טרי. התוצאה היא דרינק בלוק אדום משגע, שלטעם המתקתק והעשיר שלו אפשר להצמיד נשנוש מלוח דוגמת צ׳יפס או זיתים.

לחובבי הפיוז׳ן: Nordic On Ice
ג׳ינג׳ר אייל הוא מיקסר קלאסי, שמהווה את הבסיס לדרינק שימצא חן בעיני כולם; אבל בגרסה הזו נוסיף לו נגיעות של מתוק, של חמוץ ושל ספייס, לדרינק שנוגע בכל הנקודות. כדי להכין Nordic On Ice - נמלא שני שליש כוס גבוהה (הייבול) בקרח, ונוסיף 50 מ״ל ספייסי רום. 15 מ״ל מיץ תפוחים ייתנו לנו מתיקות, ואת יתר הכוס נמלא ב-Nordic Mist ג׳ינג׳ר אייל. לסיום, נקשט עם אצבע ג׳ינגר ולימון מיובש. למרות הנגיעות החורפיות של הג׳ינג׳ר והלימון, מדובר בדרינק מתוק שמתאים לימי הקיץ. אפשר להגיש אותו יחד עם נשנוש מלוח שיאזן את הטעמים, ואם מגישים אותו יחד עם משהו מתוק, יש לוודא שהנשנוש יהיה במתיקות מעודנת שלא תאפיל על הדרינק.

לחובבי הוורוד: Nordic Berry
אם העין שלכם נמשכת מיד לבגדים, מאכלים ודרינקים ורודים, והטעם המתוק והשמח עושה לכם את זה - יש לנו את הדרינק המושלם בשבילכם. הוא יבוא מעולה לצד נשנושי פירות, בארוחות רומנטיות עם פרחים על השולחן, או סתם כשרוצים לחמם קצת את האווירה.  את Nordic Berry נגיש בכוס יין בלי רגל. נמלא שני שליש ממנה בקרח, ונמזוג 50 מ״ל וודקה. נוסיף לכוס פירות יער, ואת יתרתה נמלא עם   Nordic Mist טוניק פירות יער בנגיעת טעם נענע. נקשט עם עלי נענע, ונהנה מדרינק באווירה טרופית מהממת.

נורדיק מיסט-2 (צילום: mako)
צילום: mako

לטיפוסים של קיץ: Nordic Ginger
לימון זה האובייס, אבל דרינק עם תפוז משמר את הטעם של פרי ההדר ומוסיף לו אקסטרה מתיקות, שהופכת את הדרינק לנגיש יותר עבור אנשים שלא שותים בדרך כלל. הטעם המרענן של Nordic Ginger יבוא בטוב לכולם ובכל זמן, אבל במיוחד ביום קיץ חמים שבו חייבים משקה צונן ביד, ואולי גם משהו קטן לנשנש ליד.

כדי להכין Nordic Ginger ממלאים שני שליש כוס גבוהה (הייבול) בקרח. האלכוהול שלנו יהיה ויסקי, בכמות של 40 מ״ל; אליו מוסיפים פלח תפוז טרי, וממלאים את יתר הכוס עם Nordic Mist ג׳ינג׳ר אייל. מוסיפים קליפת תפוז לקישוט, ומתענגים על דרינק כתום וקיצי.

לטיפוסים של חורף: Nordic Tonic
אל דאגה, לא נזניח גם את אלו שמעדיפים את הקור, ואיתו טעמים עשירים ומתובלים. את Nordic Tonic נגיש בכוס בלון / קופה. כוס בלון מזכירה את הכוס יין רק ללא הרגל ונהוג להגיש בה קינוחים, יין וגם דרינקים. בזכות המראה האלגנטי שלה היא מתאימה למגוון רחב של שימושים. נמלא שני שליש ממנה בקרח, ונמזוג מעל הקרח 40 מ״ל ג׳ין. נוסיף לכוס פלח לימון טרי, ואת יתרתה נמלא עם Nordic Mist טוניק בנגיעת טעם הל. הקישוטים שלנו הפעם יוסיפו טעם וארומה: טימין טרי או פולי הל, שיעניקו לדרינק עומק ותחכום. זה דרינק שאפשר ליהנות ממנו בזכות עצמו, ואפשר בהחלט גם לשתות אותו לא לצד נשנושים אלא לצד טאפאס או אוכל של ממש - הטעם העשיר שלו מוסיף לו עוצמה ומאפשר לו לעמוד בזכות עצמו ולקבל את תשומת הלב הדרושה גם לצד האוכל.

לחובבי הלימון: Nordic Lemon
לא סתם התקבע הפתגם ״לימון מוסיף המון״ - זהו טעם קלאסי שמתאים לכל העונות ולכל הגילאים, ושאפשר לתת לו טוויסט חמוץ, מתוק או מריר לפי בחירתכם. דרינק ה-Nordic Lemon שלנו יקבל טוויסט מריר, בוגר וממכר. הוא יוגש בכוס יין בלי רגל: שני שלישים ממנה ימולאו בקרח ובפלח לימון טרי. נמזוג 40 מ״ל ג׳ין, את השאר נמלא בטוניק Nordic Mist ביטר למון, נקשט עם רוזמרין טרי - ונגיש. התוצאה היא דרינק שמתאים להגיש הן עם נשנוש מתוק והן עם נשנוש מלוח ושיבוא טוב בכל מזג אוויר.