שום אירוח ביתי לא יהיה מושלם בלי הדרינק המתאים, שיכניס למצב הרוח הנכון וישדרג את האווירה. בין אם תארחו משפחה, חברים או בן/בת הזוג, תוכלו להרשים אותם עם דרינקים מקצועיים בלי להיות מיקסולוג עם תעודה. כל מה שצריך כדי להכין דרינק טוב זה אלכוהול, מיקסר משובח וקישוט שייתן קצת טעם.

מפגש משפחתי: דרינקים קלאסיים שכולם אוהבים
כשמארחים את המשפחה צריך לקלוע לטעם של מספר גדול יחסית של אורחים, ולכן עדיף ללכת על משקאות קלאסיים שכבר הוכיחו את עצמם - ושסביר להניח שהאורחים שלכם מכירים.

הדרינק הראשון שנכין נקרא Nordic Lemon ביטר לימון ומומלץ להגיש אותו בכוס יין בלי רגל. על מנת להכין אותו תצטרכו 40 מ"ל אוזו, Nordic Mist ביטר לימון ולקישוט נענע ולימון. 

אופציה שנייה לאירוח משפחתי היא הקלאסיקה הפשוטה ביותר: ג׳ין אנד טוניק אבל אנחנו נכין אותו עם טוויסט מיוחד של הל. המשקה הזה נולד בכלל כתרופה: חיילים בשירות חברת "הודו המזרחית הבריטית" ביקשו להמתיק את טעמו של הכינין, שהתגלה כתרופה למלריה, והתלהבו לגלות שהמשקה לא רק אפקטיבי - אלא גם טעים ומשכר.

נורדיק מיסט-6 (צילום: בן יוסטר)
צילום: בן יוסטר

את הג׳ין אנד טוניק המיוחד נגיש בכוס הייבול (Highball) מלאה בקרח. נמזוג לתוכה 40 מ״ל ג׳ין, ואת השאר נמלא עם Nordic Mist טוניק הל שיעניק לדרינק טוויסט. לקישוט (וגם לשיפור הטעם) אפשר להוסיף פולי הל או טימין טרי.

ומה נגיש בצד לנשנוש? אפשר לנצל את החמצמצות של שני הדרינקים כדי להגיש חטיף חריף כלשהו, דוגמת צ׳יפס בטעם חריף או נאצ׳וס עם סלסה. הדרינקים ירגיעו את אפקט החריפות ויאזנו אותו. בנוסף, גם טאפס בסגנון יווני יתאים מאוד.

ערב חברים: זה הזמן להפתיע ולהעז
הטעם של הצעירים הרבה יותר פתוח לתבלון נדיב ולטעמים חזקים, ואת זה כדאי לנצל כשמארחים חברים כדי להכין קוקטיילים נועזים ומעניינים.

הדרינק הראשון שנכין מבוסס על ג'ינג'ר אייל ושמו Nordic Ginger. נמלא 2/3 כוס הייבול (Highball) בקרח, נמזוג 40 מ"ל וויסקי, נוסיף פלח תפוז ואת יתר הכוס נמלא עם נורדיק מיסט ג'ינג'ר אייל. אם רוצים לשדרג את הנראות, כדאי לעשות זאת עם קליפת תפוז. 

נורדיק מיסט-5 (צילום: בן יוסטר)
צילום: בן יוסטר

הדרינק השני שנכין מבוסס על קמפרי, הליקר האדום והמפורסם ממילאנו. כדי להכין קמפרי משתמשים בסוגים שונים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות, שנותנים לו טעם מתקתק ועשיר, וגם צבע חזק ושמח. את הדרינק נגיש בכוס יין בלי רגל: נמלא שני שליש ממנה בקרח, ונוסיף 40 מ״ל קמפרי. את יתרת הכוס נמלא עם Nordic Mist טוניק הל, ונקשט עם פלח ליים טרי.

ומה נגיש ליד? קמפרי משמש כאפריטיף שנועד לעורר את התיאבון ולכן מתאים להגשה לפני ארוחה. הטעם העשיר של דרינק הג׳ין מתאים להגשה לצד טאפאס פיקנטיים. אם אתם לא מתכננים להציע באירוח אוכל, אלא רק שתייה ונשנושים, דאגו לנשנושים מלוחים כמו צ׳יפס וזיתים.

דייט רומנטי: דרינקים מעוררי תשוקה שמשדרים השקעה

נר עם ארומה חמימה או פשוט אורות מעומעמים ומוזיקה נעימה יחממו את האווירה ואת התמונה ישלימו דרינקים שיכניסו למצב רוח רומנטי.

נורדיק מיסט-7 (צילום: בן יוסטר)
צילום: בן יוסטר

הדרינק הראשון שנציע לאירוח של בן/בת הזוג הוא Nordic Berry. הוא מתאפיין בלוק סקסי, ומכיל פירות יער. אם תצ׳פרו אותו גם בדובדבן או בחתיכת תות, למשל, הוא יהפוך לדרינק אפרודיזיאק מעורר תשוקה. דרינק כזה יוגש בכוס בלון (כמו יין בלי רגל): ממלאים שני שליש ממנה בקרח, ומוזגים 50 מ״ל וודקה. מוסיפים לכוס פירות יער, דובדבן או תות, ואת היתר ממלאים עם Nordic Mist פירות יער - נענע.

הדרינק השני שנציע הוא גרסה ורודה ומושכת של דרינק קיצי קלאסי ושמו Nordic Pink. כאן נצטרך כוס בלון /קופה אותה נמלא בקרח ומעליו נמזוג 50 מ"ל ג'ין ורוד, 50 מ"ל מיץ אשכולית אדומה ופירות יער. מקשטים ברבע לימון סחוט פנימה  ואפשר גם לשדרג עם נענע שתיתן טוויסט ירוק מרענן לוורדרדות היפה של הדרינק.

ומה תנשנשו לצד הדרינקים האלה (בין היתר גם כדי לעורר את התשוקה עוד קצת ) כדאי להגיש שוקולד איכותי - עדיף מריר, כך שלא יאפיל על המתיקות של המשקה.