מגפת הקורונה הביאה איתה הרבה שינויים בהרגלים של כולנו, אבל יש דבר אחד שפתאום שמנו לב אליו במיוחד – כמה שתיית הקפה היא חלק משמעותי ביומיום שלנו. אולי זה טקס הכוס הראשונה של הבוקר, הטייקאווי בדרך לעבודה, הפסקת הצהריים במטבחון או הישיבה בבתי הקפה – אם אתם מאוהבי המשקה, אתם בטוח יודעים על מה מדובר וכמה הוא חסר לכם עכשיו.

אז החדשות הטובות הן שלגמרי אפשר לפצות על החוסר גם בבידוד ולהיות יותר יצירתיים עם הקפה הביתי שלכם. אתם אפילו יכולים לנצל את הזמן הפנוי שנוצר לכם כדי להשקיע כמו שצריך ביצירת כוס קפה מפנקת. הנה כמה רעיונות שבטוח יעירו אתכם:

לאטה ארט: אמנות ההגשה

מחפשים דרך להעביר את הזמן, לרכוש מיומנות מגניבה ובסוף גם לשתות קפה טעים? נסו ליצור צורות בספל הקפה שלכם, ממש כמו הבריסטות בבתי הקפה. אמנם מדובר במיומנות שדורשת תרגול, אבל אין כמו התקופה הנוכחית כדי להתנסות בדברים חדשים.

התנאים ליצירה טובה הם שוט מושלם של אספרסו וסמיכות קצף החלב. הקציפו את החלב במכונת הקפה עד שהוא מגיע למרקם חלק וללא בועות, אם יש לכם אירוצ'ינו של נספרסו פשוט לחצו על הכפתור ותנו לו לעשות את העבודה.

כששופכים את החלב לאספרסו, הקצף צריך להיפרד מהנוזל ולעלות למעלה – כשבשלב הזה מוסיפים תנועת יד עדינה. המטרה היא למזוג את החלב בקצב קבוע ולהניע את קנקן החלב מצד לצד באיטיות. כדאי להשתמש בכוס בעלת שפה רחבה, שתסייע לציור להתפתח.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
פשוט לחצו על הכפתור ותנו לו לעשות את העבודה. לאטה ארט. | צילום: יח"צ נספרסו

 

מקיאטו קלאסי: נגיעה של חלב

קפה מקיאטו הוא אחד ממשקאות האספרסו עם חלב הקלים ביותר להכנה, ויש לו ערך מוסף גדול יותר מרק מראית עין יפה. מקורה של המילה "מקיאטו" באיטלקית היא "כתם" – שהוא כמובן כתם החלב מעל האספרסו. כתם החלב המונח בצורה מושלמת על האספרסו, ממתן את מרירות הקפה ומעניק לו מתיקות עדינה ונעימה ושומר עליו רותח.

עבור הכנת מקיאטו קלאסי, תצטיידו בקפסולת אספרסו איכותית, כמו למשל תערובת קפה אלטיסיו או דיאוולויטו של נספרסו, הקציפו חלב בעזרת האירוצ'ינו עד שיתקבל חלב חם וסמיך עם שכבה יפה של קצף. את הקצף החלב תוסיפו לקפה בעזרת כף - מספיק להוסיף שכבה של קצף בלבד, למי שרוצה נקודה של חלב ממש כמו באיטליה.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
ממש כמו באיטליה. מקיאטו קלאסי. | צילום: יח"צ נספרסו

 

אספרסו עם קצפת: קפה לקינוח

אם אהבתם את הרעיון של המקאיטו ובא לכם להוסיף לו טוויסט עשיר ומושחת – שדרגו את הקפה עם תוספת של קצפת. במכשיר הבריסטה שלכם מזגו 30 מ"ל של חלב יחד עם 70 מ"ל של שמנת מתוקה והוסיפו כפית סוכר (לא חובה, אם אתם לא שותים קפה עם סוכר בדרך כלל). הכינו אספרסו עם קפסולה שאתם אוהבים, אספו את הקצפת עם כף והניחו אותה מעל הקפה.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
טוויסט עשיר ומושחת. אספרסו עם קצפת. | צילום: יח"צ נספרסו

 

פראפה קר: להתרענן בצהריים

האביב כבר כאן רשמית ובימים החמים כדאי לנסות להכין את משקה הקפה הקר, ה"פראפה" היווני, שפירושו "משוקשק". את הקפה והחלב אתם יכולים לשקשק יחד עם קרח בשייקר, או לערבב את האספרסו והחלב הקר במכונת ההקצפה (במכונת המשקאות בריסטה או בנפרד באירוצ'ינו) ולהוסיף את הקרח בסוף. בשביל טעם שיזכיר לכם את אתונה, לכו על תערובת קפה בטעם וניל ומזגו את הפראפה לכוס גדולה ושקופה.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
טעם שיזכיר לכם את אתונה. פראפה קר. | צילום: יח"צ נספרסו

 

אייס קפה אקזוטי: טוויסט פירותי

בטח הצטיידתם במגוון פירות טעימים לתקופה הקרובה, למה שלא תשתמשו בהם גם להכנת משקה מקורי? באייס קפה הזה, אפשר לערבב תערובת אספרסו ליוונטו קצת מיץ פירות כמו פסיפלורה, מנגו ואננס, להוסיף קרח מרוסק ועלי כוסברה וליהנות ממשקה אקזוטי במיוחד.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
אספרסו עם טוויסט פירותי. אייס קפה אקזוטי במיוחד | צילום: יח"צ נספרסו

 

מוקה קרמל מלוח: מתכון חלומי

אם יש לכם שוקולד קרמל מלוח בבית, נסו להוסיף אותו לתחתית כוס קפוצ'ינו, למזוג אספרסו כמו למשל ארפג'יו ולשפוך חלב חם מעל. אם אין לכם את השוקולד הספציפי הזה, אתם עדיין יכולים להכין ורסיה אחרת של המשקה. תוכלו להשתמש בכל שוקולד אחר שאתם אוהבים, או באבקת קקאו, ולשלב עם קפסולה בטעם קרמל. מעל הכל פזרו מעט מלח גס כדי לאזן את טעמי הקפה והמתיקות של השוקולד והקרמל.

נספרסו (צילום: יח"צ נספרסו)
תוכלו להשתמש בכל שוקולד שאתם אוהבים. מוקה קרמל-מלוח | צילום: יח"צ נספרסו

 

קפוצ'ינו פופקורן: פינוק מתוק

הפכו את רגע הקפה שלכם לחגיגה אמיתית, עם גורם לא צפוי ומפנק. הקציפו 100 מ"ל חלב חם, הוסיפו אספרסו מקפסולת קיארו, חופן פופקורן (מלוח או מתוק לפי העדפתכם) מעל הקצף, ושפכו מעט סירופ מייפל מעל הכל. בטוחים שמי שתגישו לו את הקפה הזה יודה לכם על ההפתעה המתוקה, שתעזור להעביר בכיף את התקופה המשונה שנקלענו אליה.

נספרסו  (צילום: יח"צ נספרסו)
חגיגה אמיתית. קפוצ'ינו פופקורן | צילום: יח"צ נספרסו