"הג'ין וטוניק זה דרינק שנמצא ברנסנס שלו", אומר גורמי, אחד המיקסולוגים שמלווים את הפרויקט, זוכה תחרות WORLD CLASS כברמן הטוב ביותר בארץ לשנת 2019. "התחילו לשתות אותו כבר במאה ה-18 למטרות רפואיות. החיילים הבריטיים שתו ג'ין וטוניק כדי להגן על עצמם מפני מחלת המלריה שהייתה נפוצה בהודו, הכינין שהוא המרכיב העיקרי בטוניק התגלה כמגן מפני המחלה. בתחילת שנות ה-2000 המשקה פרץ לתודעה מחדש והחל לתפוס תאוצה באירופה".

גורמי מספר שבשנים אלו החלו לצוץ מגוון של מותגי ג'ין איכותיים והבינו שצריך לייצר גם טוניק מתאים- איכותי, טבעי ולא תעשייתי כי בסוף 3/4 מהדרינק שלך הוא המיקסר.  "הם החלוצים בעולם שהביאו את הטוניק הכי "פיין" שיש. אפשר לומר שהם שינו את פני התעשייה של מיקסרים וטוניקים איכותיים בעולם", אומר גורמי. 

FEVER TREE- אונזה (צילום: אפיק גבאי )
Onza | צילום: אפיק גבאי

אם 3/4 מהדרינק שלך הוא מיקסר - ערבב עם הטוב ביותר

הסיפור של Fever Tree התחיל בשנת 2003 עם חלום של שני אנשים - טים וורילו וצ'רלס רולס, שכל מה שהם רצו זה ג'ין וטוניק איכותי. צ'רלס וטים ראו צמיחה והתפתחות בעולם האלכוהול. מזקקות החלו לייצר תזקיקים מיוחדים ומעניינים יותר עם חומרי גלם יוצאי דופן, ויחד עם זאת, גם הלקוח הביע עניין וסקרנות במה שהוא צורך.

ועדיין, כל תחום המיקסרים היה קצת תקוע ולא התפתח, נוצר מצב שאנשים השקיעו באלכוהול שהם שותים, אך המיקסר לא היה תואם את הרמה של האלכוהול ופגע בחוויה של השותה.

טים וצ'ארלס נסעו וחקרו בהרבה מדינות בעולם את חומרי הגלם כדי להביא את האיכותיים ביותר. ב-2005 הם הביאו את הבשורה- משקה הטוניק הקלאסי הראשון Premium Indian Tonic Water , טוניק שהכינין שלו מגיע מקונגו (הכינין המקורי שמוזכר בספרי ההיסטוריה) בשילוב תפוז מריר ממקסיקו המעניקים לנו את הרעננות והטריות היחודיים לפיבר טרי.

כמה שנים לאחר מכן, ייצרו את ה-Mediterranean Tonic Water (שהגיע לארץ ממש לאחרונה) כדי להרחיב את מגוון הטעמים של הג'ין וטוניק. הטוניק הים תיכוני מתובל בעשבי תיבול שמקורם באגן הים התיכון כמו רוזמרין מספרד וטימין לימוני מפרובאנס טעמים ייחודיים.

FEVER TREE- בראסרי  (צילום: אפיק גבאי)
בראסרי | צילום: אפיק גבאי

אז מה הולך להיות בחגיגה הקולינרית הענקית הזו?

הסועדים ב-20 המסעדות המשתתפות באירוע הקולינרי יזכו לקבל הדרכות משלושה מיקסולוגים, בין הטובים בארץ, – ברמת השירות, הפאסון, האלגנטיות והמקצועיות. "זו חוויה לארח אנשים. במהלך השבועיים הללו כל אחד מאיתנו יהיה במסעדה אחרת, מדובר במסעדות המובילות בישראל. זה לגמרי מתיישב עם האג'נדה של Fever Tree - Mix With The Best - וזה אומר הכול. החל מהמסעדה, האוכל והמשקאות ועד לרמת אירוח והאווירה במקום", אומר גורמי ומוסיף כי Fever Tree הגיעו לקצוות הכי רחוקים בעולם כדי למצוא את חומרי הגלם הטובים ביותר. "אנחנו שגרירים שלהם כי אנחנו מחוברים למוצרים ואוהבים אותם. מאז שהם הגיעו לישראל ב-2014 קרתה כאן מהפכה מטורפת, אנשים הבינו מה זה אומר טוניק איכותי וכמה הוא מתעלה על כל מה שהיה כאן לפני כן, Fever Tree הם היו החלוצים ובזכותם הטוניק בעולם הפך להרבה יותר איכותי".

גורמי מספר שהסועדים יזכו לחוויה קולינרית אקסקלוסיבית, שבה המנות שיוגשו במסעדה יותאמו למשקאות הג'ין והטוניק שילוו כל מנה – ממנה ראשונה,  עיקרית וכלה בקינוח. "אנחנו נגולל את הסיפור של Fever Tree ונסביר לאורחים מה הרעיון שעומד מאחורי הבחירה בטוניק מסוים עם הארוחה שמוגשת להם, מה שנקרא:  Food Paring And Cocktail Paring איך בונים סדר של ארוחה גם על פי משקאות, נגיע לשם להעצים את החוויה של הסועדים ולתת להם ערך מוסף".

ג'ורג' אנד ג'ון 

המסעדה הייחודית ממוקמת במרכז מלון דריסקו, בחלל בעל נופך יוקרתי שהוקם בשנת 1866. על התפריט המוקפד מנצח השף תומר טל.

מה בתפריט?
מנת פתיחה: לחם פוקאצ'ה.
מנה ראשונה: סלט ג'ורג' וג'ון/ טרטר בקר/ סשימי אינטיאס בליווי ג'ין וטוניק קלאסי.
מנה עיקרית: ניוקי תפוחי אדמה וריקוטה ביתית עם רוטב ארטישוק ירושלמי, חמאה חומה וצ'יפס ארטישוק ירושלמי/ פילה לוקוס במשרה יוגורט ועשבים/נתח קצבים מיושן בליווי Mediterranean breeze.
לקינוח: בבאו-או-רום / מוס שוקולד וקפה בליווי worldwide flavours.

כתובת: אוארבך 6, תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

גארדן אנד ג'ון (צילום: nitzan rubin)
ג'ורג' אנד ג'ון  | צילום: nitzan rubin

TYO

בר מסעדה יפנית המגיש אוכל יפני מסורתי ואלגנטי. שף יפני עומד בראשה ומתהדר בתואר המאסטר סושי היחיד בישראל. הקונספט הייחודי של TYO נולד מהרעיון להביא את המטבח היפני האלגנטי והמדויק אל לב ליבו של המזרח התיכון החם והתוסס, על מנת ליצור מקום ללא גבולות, המשלב חווית בילוי וטעמים ברמה בינלאומית בדגש על אוכל יפני מסורתי עם טוויסט עכשווי.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: טונה פואגרה/סלמון צרוב/ טונה מתובלת על קראנצ’ אורז בטעם חמאה, צ’ילי וטוביקו וואסבי בליווי ג'ין וטוניק קלאסי.
מנה עיקרית: 2 רולים INSIDEOUT לבחירה בליווי CITRUS BLOSSOM.
לקינוח: קינוח לבחירה מתפריט הקינוחים בליווי MEDITERENIAN BREEZE.

כתובת: שבזי 58 תל אביב.
להזמנה לחצו כאן.

NG

באחד מבתיה הראשונים של תל אביב תמצאו את NG - מסעדת בשרים וותיקה ואיכותית. המסעדה מושכת אליה קרניבורים מהארץ ומהעולם.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: לזוג - דליקטסן בשר מעושן בליווי משקה CLASSIC.
מנה עיקרית: לזוג - סטייק ביסטקה אה לה פיורנטינה בליווי WORLDWIDE flavors.
לקינוח: לסועד קרם ברולה בליווי THE INDIAN FLAVORS.

כתובת: יהודה החסיד 15, תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

NG (צילום: גיל אבירם)
NG | צילום: גיל אבירם

Onza - תאריך ארוחה: 3.8

ממוקמת באחד המקומות הכי היפים בעיר - שוק הפשפשים ביפו. המסעדה מציגה את המטבח התורכי-עות'מני המקומי עם פרשנות קלילה ומתוחכמת ע"י שימוש בשיטות בישול מתקדמות לצד חומרי גלם מעולים.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: סלט כרוביות מטוגנות/ סלט שוק איסטנבולי/ סשימי דג לבן בליווי CLASSIC.
מנה עיקרית: פידה שרימפס ובייקון טלה/ שישטאוק/ לחמא בעג'ין בליווי  WORLDWIDE flavors.
לקינוח: כנאפה/ שוקולד פרלינה/ מלבי קוקוס בליווי MEDITERENIAN BREEZE.

כתובת: רבי חנינא 3 תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

FEVER TREE - אונזה  (צילום: אפיק גבאי)
אונזה | צילום: אפיק גבאי

מסעדת דלאל - תאריך ארוחה: 3.8

המסעדה על שם מתחם דלאל בנווה צדק, שם היא שוכנת. השף, גולן גורפינקל, אחראי על התפריט המיוחד שמשלב טעמים ים - תיכוניים מקומיים לצד מנות קלאסיות בניחוח אירופי.

מה בתפריט?
מנת פתיחה: לחם דלאל שמן זית של משק פתורה וקרם חציל.
מנה ראשונה: סלט קייצי/ ארטישוקים צלויים לצד Citadelle & Tonic.
מנה עיקרית: שווארמה דג/ טורטליני פטריות יער ומסקרפונה לצד French Mule.
לקינוח: אקזוטיק / צ'יז פריז לצד La Bastille.

כתובת: שבזי 10 תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

FEVER TREE- דלאל (צילום: אפיק גבאי)
דלאל | צילום: אפיק גבאי

מסעדת פרה פרה - תאריך ארוחה: 4.8

מסעדת בשרים כפרית המגישה בשרים איכותיים, ומתמחה בנתחים מיושנים על עצם.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: סינטה ופולנטה/ קרפצ׳יו/ סלט עלים ירוקים בליווי משקה classic.
מנה עיקרית: "דואט בשרים"/ "פלטה למתקדמים" לצד citrus blossom.
קינוח: פאי לימון ומרנג/טירמיסו/ פאי תפוחים לצד the indian flavors.

כתובת: הבילויים 7, גדרה.
להזמנה לחצו כאן.

ג'ופאה - תאריך ארוחה: 4.8

גסטרו בר יפואי שממוקם בשוק הפשפשים, ומגיש תפריט מגוון בניחוח ים תיכוני.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: קרפצ’יו פילה עגל טרי/ טרין כבד עוף/ סביצ'ה דג בליווי גורדונס מינט.
מנה עיקרית: שווארמה/ סופלקי/ פולנטה עם פרגית/ נתח קצבים בליווי סאמר נגרוני.
לקינוח: עוגת ביסקוויטים/ רובארב/ אבטיח ובולגרית לצד ג'ין טוניק ים תיכוני.

כתובת: רבי פנחס 9 תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

טייגר לילי רמת החייל - תאריך ארוחה: 8.8

מסעדה אסייתית המציעה מנות מהמטבח התאילנדי האותנטי עם השפעות של אוכל רחוב תאילנדי.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: יאם פאד תאי רום מיט/ יאם מקאאה/ פאד טוד קאתייאם לצד CLASSIC.
מנה עיקרית: סי קורנג מו יאנג/ גאנג קאי-וואן/ פלא יאנג/ פאד סאן ליאנג בליווי WORLDWIDE FLAVORS.
לקינוח: בננה לוטי/ מלבי תאלנדי/ טפיוקה לצד blossom citrus.

כתובת: הברזל 32 תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

מסעדת דלידה - תאריך ארוחה: 8.8

ממוקמת בלב שוק לוינסקי, ומהווה עירוב של תרבויות וטעמים עם תפריט יצירתי וצבעוני המגיש מנות קבועות לצד תפריט עונתי. 

מה בתפריט?
מנה בינונית (או שתי מנות ראשונות מהתפריט) סלט זוקיני נא/ קרפצ'יו דג/ סשימי דג כבוש/ מאפה. פתוח/ קציצות דגים/ פרנץ' טוסט ומח עצם לצד CLASSIC.
מנה עיקרית: לה פורל/ שייטל/ פרפדלה פירות ים לצד CITRUS BLOSSOM.
קינוח: טארט גבינה/ אום עלי/ טארט שוקולד לצד MEDITERENIAN BREEZE.

כתובת: זבולון 7 תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

בראסרי עין כרם - תאריך ארוחה: 9.8

מסעדת הבראסרי הירושלמית ממוקמת בשכונת עין כרם אל מול נוף מלא בשלווה ויופי. התפריט אקלקטי ומורכב מפסטות, דגים טריים ובשרים עסיסיים.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: קטאיף שרימפס/ ברוסקטה קלמרי/ רוסטביף סינטה/ פטה כבד לצד משקה CLASIC.
מנה עיקרית: פילה עגל 220 גרם/ קציצות בורי אלמסחאן/ פילה דג (משתנה)/ המבורגר 250 גרם/ ריזוטו פטריות ותרד בליווי MEDITERENIAN BREEZE.
לקינוח: קרמבל תפוחים/ /מוס שוקולד/ עוגת גבינה באסקית/ קרם ברולה לצד WORLDWIDE flavors.

כתובת: רחוב המעיין עין כרם 15, ירושלים.
להזמנה לחצו כאן.

עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
עין כרם | צילום: אפיק גבאי

MOON  הרצליה - תאריך ארוחה: 9.8

מסעדת סושי איכותית ללא פשרות, השלוחה ההרצליינית של המוסד התל אביבי הוותיק והאהוב.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: סלט יקיטורי + הרפסודה של הסלמון (1 יח')+ מורטו (1 יח') לצד Classic.
מנה עיקרית: TRUFFLE ME (2 יח') + EYE OF THE TIGER (2 יח') + אושי סי סייד (2 יח') + באלי סלמון (2 יח')+ אוסקר (2 יח') בליווי Worldwide.
קינוח: מוצ'י/ משולש פיסטוק ברולה לצד Mediterranean.

כתובת: החושלים 4, הרצליה
להזמנה לחצו כאן.

מון (צילום: wat sang)
MOON | צילום: wat sang

בית קנדינוף - תאריך ארוחה: 10.8 

מסעדה ים תיכונית הממוקמת ביפו, על התפריט מנצחים השפים, איתי קושמרו ושמי גולומב, ומציעים מנות המבוססות על חומרי גלם טריים ואיכותיים.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: כוס גספצ'יו צהוב + סביצ'ה הדרים דג לבן לצד MEDITERENIAN BREEZE.
מנה עיקרית: פילה בר ים/ עוף בפחמים לצד jin Saphire.
קינוח: קראק פאיי/ מוס שוקולד כהה לצד  CLASSIC.

כתובת: הצורפים 14, תל אביב יפו.
להזמנה לחצו כאן.

FEVER TREE-בית קנדריף (צילום: אנטולי מיכאלו)
בית קנדריף | צילום: אנטולי מיכאלו

פיש - תאריך ארוחה: 10.8

המוסד הראשל"צי הוותיק והמצליח מציע תפריט ים תיכוני יצירתי לצד אווירה נעימה.

מה בתפריט?
מנה ראשונה: סלט רחוב תאילנדי/ שרימפס עטוף בחזה אווז מעושן/ סביצ'ה דג ים בליויי FRENCH & TONIC.
מנה עיקרית: פילה לברק/ אנטריקוט 350 גרם/ קוקטייל פירות ים לצד KAROLINA.
לקינוח: מלבי קוקוס/ טירמיסו/ פאדג שוקולד לצד Crazy ten.

כתובת: פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציון.
להזמנה לחצו כאן.

פיש (צילום: מולי נעים)
פיש | צילום: מולי נעים

כרמים סגולה - תאריך ארוחה: 11.8

מסעדה כפרית שעל תפריטה הייחודי מנצח השף סהר רפאל מציעה מנות גורמה עשירות באווירה קסומה.

מה בתפריט?
מנת פתיחה: לחם הבית ומטבלים
מנה ראשונה: קרפצ'ו סינטה/ בקלאווה טלה לצד CLASSIC.
מנה עיקרית: פילה סלמון/ סטייק אנטריקוט/ רביולי ריקוטה ואספרגוס בליווי CITRUS BLOSSOM.
קינוח: קסטה פיסטוק/ קרם ברולה לצד THE INDIAN FLAVORS.

כתובת: דרך הגורן, סגולה.
להזמנה לחצו כאן.

כרמים באר שבע - תאריך ארוחה: 11.8

השלוחה הבאר-שבעית למסעדה המצליחה ממושב סגולה, נחשבת לאחת ממסעדות השף האיכותיות והטובות בישראל.

מה בתפריט?
מנת פתיחה: לחם הבית ומטבלים
מנה ראשונה: קרפצ'ו סינטה/ בקלאווה טלה לצד CLASSIC.
מנה עיקרית: פילה סלמון/ סטייק אנטריקוט/ רביולי ריקוטה ואספרגוס בליווי CITRUS BLOSSOM.
קינוח: קסטה פיסטוק/ קרם ברולה לצד THE INDIAN FLAVORS.

כתובת: אליהו נאוי 34, באר שבע, ישראל.
להזמנה לחצו כאן.

ניני האצ'י - שבועיים

הלהיט הכשר של תל אביב מציע בר סושי עם דגים טריים, מרקים מפנקים ומנות קלאסיות בניחוח אסייתי.

מה בתפריט?
מסעדת ניני האצ'י מזמינה אתכם ליהנות מתפריט מיוחד של 3 דרינקים של ג'ין וטוניק בטעמים שונים ביחד עם תפריט המסעדה במשך שבועיים! הדרינקים: CLASSIC WORLDWIDE flavors  ו-THE INDIAN FLAVORS.

כתובת: בן יהודה 228, תל אביב יפו
להזמנה לחצו כאן.

ניני האצי (צילום: יעל בונפיס)
ניני האצ'י | צילום: יעל בונפיס

קיטו קאטו - שבועיים

מסעדת שף יפנית בלב תל אביב, הממוקמת בגינה שלווה, מפלט מענג וטעים מהאורבניות.

מה בתפריט?
מסעדת קיטו קאטו מזמינה אתכם ליהנות מתפריט מיוחד של 3 דרינקים של ג'ין וטוניק בטעמים שונים ביחד עם תפריט המסעדה במשך שבועיים! הדרינקים: the indian flavors, WORLDWIDE flavors, MEDITERENIAN BREEZE.

להזמנה לחצו כאן.
כתובת: דיזנגוף 64, תל אביב יפו.