המסעדות נפתחות, בחוץ מתחילים להריח את האביב והטיולים של פסח כבר מעבר לפינה. אז לרגל המאורע, אספנו עבורכם המלצות על 5 מסעדות שמקפידות להישאר קרוב לאדמה ובהן תוכלו לעצור ולאכול – אבל בלי להתרחק יותר מידי מהטבע.

"כרמים": הסוד הוא בייצור העצמי

החיבור המיוחד של המסעדה לטבע"את רוב הדברים אנחנו מייצרים בעצמנו. שמן הזית הוא ממטעים שלנו, היין מיוצר מענבים מהכרמים שלנו וגם הפלפלים, העגבניות והחצילים הם מהחממות שכאן", מספר עידן כהן, אחד מבעלי מסעדת "כרמים" שהוקמה בשנת 2002 בסגולה ובשנת 2014 בבאר שבע.

כמה מילים על תקופת הקורונה: כהן מספר שבתקופת הקורונה התפריט עבר שינוי כך שיתאים לטייק אווי. נוסף על כך, המסעדה החלה למכור סלסלות פיקניק, ארוחות מוכנות לחג, וכן לקחה חלק בפרויקט במסגרתו 30 מסעדות גורמה שולחות את מרכולתן לבתי הלקוחות.

מנת הדגל שאסור לכם לפספס: בקלוואה טלה. "מדובר במנה מיוחדת שרצה איתנו הרבה זמן".

מה שותים? הבחירה של כהן היא יין אדמה רוזה ברברה של יקב תבור או יין "אקו" החדש שהשיקה החברה. עם מחויבות כל כך גבוהה לחומרי גלם משובחים, יש לנו תחושה שאפשר לסמוך עליו.

מסעדת כרמים (צילום: ג'רמי)
מסעדת כרמים | צילום: ג'רמי
   

"קימל בגלבוע": שאול בן אדרת מזמין אתכם לטוסקנה

החיבור המיוחד של המסעדה לטבעהשף שאול בן אדרת ובן שחם הקימו את מסעדת "קימל בגלבוע" כבר לפני יותר מ-11 שנים, בלב ליבו של עמק יזרעאל ובאחד הלוקיישנים הכי יפים בארץ. עם זאת, הם עדיין לא מתפשרים על המנות והטעמים. "כל הפרודוקטים מהם נעשות המנות במסעדה מיוצרים על ידי יצרנים קרובים", מגלה בן אדרת. "היין, הגבינות, הירקות, עשבי התיבול. הכל מיוצר ממש פה. גם הבשר מגיע ברובו מרמת הגולן", הוא אומר.

כמה מילים על תקופת הקורונה: "בתקופת הקורונה הלב התכווץ בכל פעם שהיה מזג אויר יפה. חבל על כל יום שאנשים לא מטיילים בגלבוע בשיא פריחתו ועוצרים במסעדה. כאן זה כמו בטוסקנה: המסעדה יושבת בגובה ומכל המרפסות רואים את הנוף. חוץ מזה, הכל מלא כלניות ואירוסים והאזור פשוט מקסים".

מנת הדגל שאסור לכם לפספס: ריזוטו פטריות וסלט סלק עם גבינת סנט מור.

מה שותים? בן אדרת ממליץ על סדרת ההר של תבור: "הקברנה סוביניון של 'תבור' מאוד פשוט וכייפי לשתייה", מסביר השף.

קימל בגלבוע (צילום: גליה אבירם)
קימל בגלבוע | צילום: גליה אבירם

"קלארו": פארם טו טייבל, אבל במסעדה

החיבור המיוחד של המסעדה לטבע: מסעדת "קלארו" הוקמה בשנת 2014 במתחם "שרונה" בתל אביב, אך מארחת מאז סועדים שמגיעים לטייל בה מצפון ומדרום: "אנחנו מסעדת 'פארם טו טייבל', מה שאומר שהכל אצלנו מקומי", אומר בעל הבית. "התפריט משתנה על בסיס יומי לפי חומרי גלם עונתיים, אנחנו מגדלים את עשבי התיבול בעצמנו ואנחנו גם האחראיים הבלעדיים על סוגים שונים של ירקות".

מנת הדגל שאסור לכם לפספס: מילפיי ירקות. המנה מורכבת משכבות של ירקות פריכים ואפויים עם קרם בצל וסלסה של עשבי תיבול מהגינה.

מה שותים? יין תבור סובניון בלאן כרם יוסף.

מסעדת קלארו (צילום:  יח"צ)
מסעדת קלארו | צילום: יח"צ

"לימוזין": בשר בקר מהעדר המקומי

החיבור המיוחד של המסעדה לטבע: "חוץ מהמיקום הייחודי ברמת ישי, מה שמיוחד אצלנו הוא שהבשר המוגש הוא מעדר בקר שלנו", מסבירים אמיר טלמון ורמי גינת, בעלי "מסעדת לימוזין", ואפשר גם להבין למה: בשנת 1998 הם פתחו אטליז ורק ב-2001 הם הקימו את המסעדה.

כמה מילים על תקופת הקורונה: למעשה, בתקופת הקורונה האטליז של "לימוזין" המשיך לעבוד כעסק חיוני, אבל בסגר השלישי החלה המסעדה למכור סנדוויצ'ים עם אסאדו או שניצל עוף. "אנשים לקחו איתם סנדוויץ' וישבו בספסלים של קק"ל או סתם על סלע. הכל פה מסביב טבע, אז לא הייתה בעיה, יש הרבה נוף יפה", משתפים טלמון וגינת.

מנת הדגל שאסור לכם לפספס: קוביות פילה על רוטב פלפלת. "מדובר במנה ראשונה, לא גדולה ומאוד עשירה".

מה שותים? בתפריט מציעים לאורחים שלל סוגי יין, ביניהם סדרת אדמה ויין מלכיה של יינות "תבור" – שאף מומלצים אישית על ידי הבעלים. אז אם הם אומרים, לא נתווכח.

"חוות התבלינים": חווה חקלאית תיירותית בלב השדות

החיבור המיוחד של המסעדה לטבע: אור ציטרשפילר, בעלי "חוות התבלינים" בבית לחם הגלילית, מספר לנו על החווה שהוקמה על ידי סבו וסבתו ניצולי השואה, אי שם סביב שנת 1948: "אנחנו בעצם חווה חקלאית תיירותית בלב השדות, שמארחת ונהנית לספר את סיפור המשפחה".

כמה מילים על תקופת הקורונה: "בין הסגרים אירחנו בשדות התבלינים של החווה אנשים מכל הארץ באוויר הפתוח. בנוסף, בנינו עגלות מזון שפוזרו בין הארוגות וסיפקו לאורחים חווה קולינרית אותנטית", מספר ציטרשפילר.

מנת הדגל שאסור לכם לפספס: מבחינת ציטרשפילר, מנת הדגל של החווה היא ללא עוררין "פיצה פסטו של תמי". למה? מאוד פשוט: זאת פיצה שנעשית מבזיליקום טרי וכל שאר התבלינים נקטפים בחווה וסופגים את האווירה.

מה שותים? מלבד בית קפה שבו עושים שימוש יום יומי בתבלינים שגדלים במקום, המייסדים השכילו לשלב בחווה סוג של "ביר גארדן", בו מגישים גם בירות ישראליות צוננות וגם יין עשיר של יקב "תבור".

אז אם אתם באזור, קחו בחשבון שהחווה פתוחה בימים א'-ה' ובית הקפה והפאב – רק בסופי השבוע.

חוות התבלינים (צילום: אור ציטרשפילר)
חוות התבלינים | צילום: אור ציטרשפילר