משחקי המכביה ה- 21 יצאו לדרך ומדינת ישראל חוגגת את הקיץ הספורטיבי ביותר שנראה בארץ מאז ומעולם. רוצים להצטרף לחגיגה משולחן האוכל הביתי שלכם? אתם מוזמנים לשמור על אורח חיים מאוזן ולגוון עם המאכלים הכי מרעננים שיש בתפריט הקיץ של מגזין שופרסל. זה הזמן לוותר על משלוחי האוכל והג'אנק, לקפוץ לסופר הקרוב לביתכם, להביא את המוצרים הכי איכותיים שיש על המדף ולהכין בקלות את אחד המתכונים שיש לנו להציע לכם:

ספרינג רול של ריטה גולדשטיין

דפי אורז מושלמים במילוי ירקות פריכים

מרכיבים:

אטריות שעועית
דפי אורז
גזר
סלק
מלפפון
גמבה
עלי חסה
רצועות חזה עוף מוכן או טופו (לא חובה)

למטבל:

3 כפות סויה
כף חומץ אורז
כף סרירצ'ה
שן שום כתושה

איך מכינים?
1. משרים אטריות שעועית במים רותחים לחמש דקות עד ריכוך. מסננים.
2. קוצצים גפרורים של גזר, סלק, מלפפון וגמבה. ושוטפים ומייבשים עלי חסה.
3. מרככים דף אורז במים, מוציאים למשטח לח ומארגנים במרכזו בצורה מסודרת את הירקות ואטריות השעועית, כך שיש מידה שווה מכל רכיב (אפשר להוסיף גם רצועות חזה עוף או טופו אפוי או מטוגן). רצוי לא להעמיס מילוי כי דף האורז עלול להיקרע.
4. מגלגלים את דפי האורז בעדינות ומגישים לצד מטבל שבו מעורבבים 3 כפות סויה, כף חומץ אורז, כף סרירצ׳ה ושן שום כתושה.

 

ריינבואו קינואה של רחלי קרוט

פצצה של טעמים בכל צבעי הקשת

מרכיבים:

1 כוס טריקולור קינואה של שופרסל Green
1 ו- 3/4 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח

תוספות (לבחירתכם):

רבע כרוב סגול פרוס דק
4 צנוניות פרוסות דק
חצי כוס אדממה
חופן נבטים
חצי כוס גרגירי תירס או גמבה צהובה
100 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות
אבוקדו חתוך לקוביות
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

לרוטב:

חצי כוס טחינה גולמית
3 כפות רוטב צ'ילי
חצי כפית שמן שומשום
חצי כוס מים
מעט מלח

איך מכינים?
1. מבשלים את הקינואה עם המים והמלח, על אש נמוכה עם מכסה סגור, במשך 20 דקות.
2. מצננים מעט, מעבירים את הקינואה לצלחות ומסדרים מעל ירקות ודג לפי צבעי הקשת.
3. מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל.

 

פוקי בול אסייתי של שיינא גרשוביץ

קערה מלאה בשפע ובריאות – טבעוני, ללא גלוטן ופשוט טעים!

מרכיבים:

כוס אורז בסמטי מלא
חבילת טופו במרקם קשה של שופרסל Green
שליש כוס רוטב סויה ללא גלוטן
2 כפות מייפל
פלפל אדום חתוך לרצועות
חצי מנגו חתוך לקוביות
פולי אדממה
גזר חתוך לרצועות
חצי אבוקדו
סלק (בוואקום) חתוך לקוביות

*ניתן להחליף את הירקות בכל ירק שתבחרו

איך מכינים?
1. חותכים את הטופו לקוביות ומערבבים בקערה עם הסויה והמייפל.
2. משרים את הטופו ברטבים למשך 10 דקות.
3. מקפיצים את הטופו במשך 3 דקות.
4. מבשלים את האורז על אש בינונית במשך 17 דקות (כוס אורז אחת = 3 כוסות מים).
5. מערבבים את הטופו המוקפץ עם הירקות החתוכים.
6. מניחים את האורז המוכן במרכז הקערה, מסדרים סביבו את הטופו והירקות ומגישים!

 

סינייה קציצות בקר בטחינה של עומר מילר

העיקרית הבשרית שלא תוכלו להפסיק לטרוף

מרכיבים:

לכדורי הבשר:
חצי קילו בקר טחון
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
1 פלפל חריף
ביצה
מלח ופלפל
שמן זית

למחבת:
30 עגבניות שרי או 10 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
6 שיני שום
1 בצל סגול קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח ופלפל

להגשה:
טחינה גולמית

איך מכינים?
1. מערבבים את חומרי הבשר ויוצרים כדורים.
2. מניחים את כל הירקות במחבת ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
3. מסדרים קציצות מעל העגבניות.
4. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
5. מוציאים, יוצקים טחינה מעל וצולים עוד 15 דקות.

 

סלט ביצים מושלם ועשיר בחלבון

המתכון המנצח של ריטה לסלט ביצים ממכר

מרכיבים:

8 ביצים קשות (רצוי ביצי חופש)
2-3 בצלים לבנים קצוצים דק
2-3 כפות שמן זית (אפשר גם שמן אחר)
3 כפות מיונז
כף חומץ או יין לבן
כפית חרדל איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?
1. מחממים על מחבת עמוקה את השמן ואחרי דקה מוסיפים את הבצל (רצוי שתהיה שכבה אחת ולא יותר מדי בצל במחבת). מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תדיר 45 דקות, עד שהבצל שחום, פריך ויפה. מוציאים את הבצל מהמחבת ומצננים אותו מעט (אפשר לשמור כמה ימים בקופסה במקום יבש).
2. מגרדים את הביצים הקשות (זה מכניס יותר אוויר לסלט).
3. מערבבים בקערה נפרדת את הרוטב עד שהוא אחיד, מוסיפים לביצים ומערבבים. מוסיפים פנימה את הבצל המטוגן ומערבבים רק ברגע ההגשה.

 

רוצים עוד מתכונים שווים שיעזרו לכם לשמור על אורח חיים מאוזן?
לחצו כאן וגלו עשרות מתכונים מאוזנים וטעימים מתוך מגזין שופרסל