כשמארחים, בעייני הכיף הגדול ביותר הוא ביס אפריטיף שלוקחים עם הידיים, יחד עם דרינק. להתחיל במשהו קליל עם טוויסט מלוח, מתוק וקצת מריר, כזה  שעושה חשק להמשך הארוחה.

המלצה שלי - שלבו עם המנה כוס של אייס אימפריאל Moët & Chandon. "וואלקם דרינק" מושלם שמוגש עם קרח, מאופיין בארומות טרופיות ורמיזה של פירות גלעיניים. משקה כיפי להתחלה. הוא הולך נהדר עם פירות בשלים, מתיקות עדינה, גבינות מיושנות עם תיבול אקזוטי, סושי או מנות דגים נקיות אחרות. פה שידכתי את האייס אימפריאל לביס טעים שמשלב גבינה מיושנת, אגס מתקתק בתבלינים אקזוטיים, מרירות מאוד עדינה מהעלים - הכי כיף לאכול הכול בביס אחד.

רדיקיו ואגסים מבושלים בסירופ תבלינים, עם גבינה כחולה ואגוזי לוז מסוכרים

רכיבים לסירופ תבלינים:

  • 4 כוכבי אניס
  • 2 מקלות קינמון
  • כף גרגיר פלפל אנגלי
  • כפית גרגירי פלפל שחור
  • כפית גרגירי הל
  • 400 גר סוכר
  • 500 גרם מים
  • חצי כוס מיץ לימון

אופן הכנת סירופ תבלינים:

בסיר שמים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומקררים קצת.

איתיאלה היאט (צילום: שירן כהן שי)
צילום: שירן כהן שי

רכיבים לאגסים:

  • 2 לימונים
  • 5 אגסים מוצקים

אופן הכנת האגסים:

  1. מקלפים את האגסים. תוך כדי גם דואגים שהידיים יהיו עם מעט לימון כדי למנוע השחרה של האגסים ושמים ישר בקערה עם הלימון והמים.
  2. כשכל האגסים קולפו והסירופ עם התבלינים התקרר קצת, מכניסים את האגסים לסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
  3. מנמיכים לאש בינונית, מבשלים 10 דק' בערך לריכוך חלקי של האגסים.
  4. מכבים את האש ונותנים לאגסים לספוג טעמים לילה במקרר.

רכיבים לרוטב חרדל:

  • 3 כפות חרדל דיז’ון חלק
  • כף שמן זית
  • כפית דבש
  • 2 כפות מים קרים

מערבבים הכל לרוטב חלק.

רכיבים לאגוזי לוז מסוכרים:

  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות סוכר

 אופן הכנת אגוזי לוז מסוכרים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. על תבנית תנור עם נייר אפייה מערבבים את אגוזי הלוז עם המים והסוכר.
  3. מכניסים לתנור לקלייה של בערך 10 דקות.
  4. קוצצים גס.

רכיבים להרכבת הביס:

אופן הרכבת הביס:

ממלאים עלה רדיקיו בפרוסת אגס רוטב חרדל אגוזי לוז ומסיימים בעלי רוקט.

רדיקיו ואגסים מבושלים (צילום: בת שי עוז)
רדיקיו, אגסים מבושלים בסירופ תבלינים עם גבינה כחולה uאגוזי לוז מסוכרים | צילום: בת שי עוז