תחרות היזמים הצעירים ה-XLerator TEN סוחפת המון אנשים עם אמביציה בחודשים האחרונים. אלפי צעירים עם רעיון, אג'נדה חברתית או חלום - שרק מחכה לפרוץ קדימה - הגישו את מועמדותם, בתקווה שהרעיון שלהם יזכה אותם בפרס של 50 K לצורך הגשמת המטרה, ואנחנו מדברים על שקלים ולא עוקבים.

לפלטפורמת XLerator TEN של XL TEN הגיעו אלפי פניות שמילאו יזמים בתחילת דרכם עם הרעיון הייחודי שלהם – ולא משנה אם הוא מגניב, חברתי או מטורף. מבין כל ההצעות הבולטות, ותאמינו לנו שהיו לא מעט כאלה, 3 פיינליסטים צעירים הגיעו לגמר ויזכו בבמה ענקית להציג את המיזם שלהם וגם בפרס כספי.

רגע לפני שאתם מכירים אותם, נגיד לכם מי יעזור לבחור את הזוכה המאושר: שופטי התחרות, צעירים מבטיחים בעצמם שקיימו כבר חלק מהפוטנציאל: כוכבת הרשת שנבחרה לטיקטוקרית השנה אורי נוביק, יזם הנדל"ן והיועץ העסקי המצליח דניאל ניסים, והמשפיענית והאקטיביסטית יובל גונן. 

הרימו את העיניים מהמסך ותראו את שלישיית הגמר על שלטי חוצות ותזהו אותם. הנה הם, בהצצה ראשונה, שלושת הפיינליסטים הנבחרים והרעיון של כל אחד מהם:

XLerator TEN 2 (צילום: יאיר סיגרון)
צילום: יאיר סיגרון

פארן רז - "ערכת הזהב" להצלת חיים בתאונות דרכים

הפרויקט של פארן רז, יזמית פורצת דרך בת 23 מניר עציון, הגיע כבר לכנסת והתחיל בתהליך חקיקה בשת"פ עם מד"א ואור ירוק. הרעיון: ערכה עם 6 מוצרים שנבחרו בקפידה ויכולים להציל חיים בזמן תאונת דרכים בתוך 8 דקות קריטיות במיוחד. בערכה: כפפות להגנה אישית, חסם עורקים, תחבושת אישית, מספריים חזקים לחיתוך חגורת הבטיחות ומניעת חניקה, משולש לקיבוע ומנפץ חלונות לרכב.

רז מקדמת את הפרויקט, ללא מטרות רווח, ואף הוזמנה לפגישה מיוחדת באו"ם עם שגריר ישראל, שהתרשם מחשיבות הערכה והציע להציג אותה בהמשך גם לשאר העולם.

פארן רז: "יש ציטוט של שמעון פרס ז"ל שתלוי מעל מיטתי ומוביל אותי: 'אם ישאלו אותי כיצד הייתי רוצה להיזכר – כאדם שהצליח להציל לפחות חיי אדם אחד. זו המתנה הגדולה ביותר'. המטרה שלי היא להציל חיים ולהילחם בתאונות הדרכים בישראל. עזרו לי להציל לפחות חיי אדם אחד. זו המתנה הגדולה ביותר".

XLerator TEN 3 (צילום: יאיר סיגרון)
צילום: יאיר סיגרון

קבוצת הרובוטיקה 5951# Assemble Makers – פרויקט להנגשת עולם המדע והטכנולוגיה

קבוצת הרובוטיקה 5951# Assemble Makers של בית הספר תיכונט בתל אביב, מורכבת מ-35 תלמידי תיכון בכיתות י'-יב'. הקבוצה היא חלק מארגון עולמי ללא מטרות רווח בשם FIRST ששם לעצמו כמטרה להפוך את עולם המדע והטכנולוגיה למונגש יותר ומותאם לנוער ונוער עם צרכים מיוחדים בפרט, באמצעות תחרותיות, שיתוף פעולה ועבודת צוות.

חברי הקבוצה פותחים ומדריכים קבוצות רובוטיקה שונות ברחבי העיר, בדגש על בתי ספר לחינוך מיוחד, על מנת לשלב מדע וטכנולוגיה בחייהם של ילדים כבר מגיל צעיר.

מור הרפז, חבר הקבוצה: "אנחנו מריצים את הפרויקט לגמרי לבד מ-2017 ובכל שנה מחדש פותחים עוד קבוצות רובוטיקה בעיר. החניכים שלנו, שהם כמו אחים קטנים בשבילנו, זוכים לקבל שעה אחת, שהיא מעט שונה משאר המערכת שלהם בשבוע. גם הילדים הכי שקטים ומופנמים נפתחים לאט לאט ומוצאים מקום שהם יכולים לבלוט בו".

XLerator TEN 1 (צילום: יאיר סיגרון)
צילום: יאיר סיגרון

שי טורקיה – הקמת מרכז World Chase Tag בישראל

שי טורקיה, בן ה-22 מבית דגן הוא חבר נבחרת ישראל בתופסת תחרותית. ספורט אקסטרים שמשודר למיליוני צופים ברחבי העולם וישראלים לא ממש מכירים. מדובר בשילוב בין פארקור לתוספת, בתוך מסלול מכשולים אתגרי, תחרותי ומלא אנרגיות.

הרעיון של טורקיה, בשיתוף עם העמותה לקידום פארקור בישראל, הוא לחשוף את הספורט לקהל בישראל ולפתוח מרכז מקומי לתופסת תחרותית.

טורקיה: "אני רוצה להכיר את הטירוף הזה לכל הישראלים ולפתוח מרכז בישראל עם זירה רשמית שמארחת תחרויות בינלאומיות, מדריכה ומחנכת ילדים ונוער ומוסיפה הרבה אקשן ייחודי. מספיק לראות סרטון אחד של משחק כדי להבין כמה אדרנלין יש בתחרות הזו".

אחרי שהכרתם את שלושת הפיינליסטים, למי לדעתכם מגיע לקדם את היוזמה להפוך אותה למציאות?  מלבד המענק הכספי של 50 אלף שקלים שיינתן לזוכה המאושר, שני המתמודדים הנוספים יזכו גם הם בפרסים כספיים ובהמון סיקור תקשורתי. תרימו להם ברשתות החברתיות.

רוצים לראות עוד על התחרות? היכנסו לטיקטוק