המטבח הוא הלב הפועם של הבית. אין יום שבו אנחנו לא צריכים להתעסק בו במשהו - ולכן טריקים שקשורים במטבח הם לא סתם תוספת חמודה, אלא שדרוג של ממש לחיי היומיום. קבלו שישה פתרונות שישנו את איך שאתם מתנהלים במטבח - ותודו לנו אחר כך.

לעשות כלים בצורה חכמה יותר

זו אולי המטלה המושמצת ביותר בבית: לעשות כלים. אבל תתפלאו, גם אותה יש דרך לעשות קצת יותר ביעילות. הסוד טמון בספוג שלכם - הוא יכול לשנות את כל החוויה, לגרום לכם להתאמץ בקרצופים או פשוט לנקות את הכלים בקלות ובמהירות.

זה הטריק: ספוג הקרצוף של סנו סושי משנה את מרקמו לפי טמפרטורת המים - רך וגמיש במים חמים, וקשה במים קרים, לטובת ניקוי יותר אגרסיבי ולהורדת לכלוך קשה. מדובר בספוג של מקצוענים, ולמרות חוזקו הוא אינו שורט וגם בטוח לשימוש על משטחים עדינים.

להביס כל כתם בקלות

אפרופו מקצוענים, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שכתמים עקשניים מורידים רק עם ספוג הפלא - פשוט אין כתם שיכול לעמוד בפניו. ספוג הפלא של סנו סושי מגיע כעת לא רק בצורת קובייה אלא גם כדפים דקים וגמישים, שיעזרו לכם לנקות פינות חבויות ואזורים שקשה להגיע אליהם. הם פתרון מעולה גם לניקוי של קירות - וקירות הרי תמיד לא ברור איך לנקות. בסיום השימוש זורקים את דף ספוג הפלא המלוכלך לפח ומסיימים עניין.

סנו מסטרשף (צילום: באדיבות FOODY, צילום: ירדן עדי, סטיילינג שירה יפרח)
צילום: באדיבות FOODY, צילום: ירדן עדי, סטיילינג שירה יפרח

לשמור על הנינג׳ה גריל נקי ומוכן לשימוש

נינג׳ה הוא מכשיר משנה חיים שמבשר מהפכה בזמני הבישול והצלייה. אבל מה עם זמן הניקיון שלאחר מכן? להכין את האוכל ישירות בתוך המגש של הנינג׳ה זו בחירה לא מומלצת, לא צריך להסביר למה. עד עכשיו היינו צריכים או לגזור ניירות אפייה רגילים כדי שיתאימו לגודל התבנית של הנינג׳ה או להזמין מוצרים ייעודיים מחו״ל. אבל השנה היא כבר 2024, והגיע הזמן שיימצא לזה פתרון כחול-לבן, לא?

לראשונה בישראל, סנו סושי מציעה נייר אפייה ייעודי למכשירי נינג׳ה גריל, שמתאים למידות התבניות. המוצר מגיע בשני סוגים - נייר חלק לתבנית הבישול הרגילה, ונייר מחורר לסלסלת הטיגון באוויר החם במכשירי הנינג׳ה גריל, המאפשר את פיזור האוויר החם בכל חלקי התבנית. עם הנייר המיוחד לא צריך להסתבך בשעת יצירה עם מספריים, ולא צריך לחשוש שהאוכל יידבק לתבנית - הארוחה מוכנה צ׳יק צ׳ק, והניקוי לוקח שנייה אחת.

סנו - מסטרשף - שקיות (צילום: נמרוד גנישר)
צילום: נמרוד גנישר

להכין מרקים צחים מאין כמוהם

הכיף בבישול הוא שהכול בסופו של דבר נכנס לסיר אחד והופך לחלק מתבשיל אחד - אבל לפעמים זה לא יתרון אלא חיסרון. כשמכינים מרק צח, למשל, צריך להסתבך עם הסינון של הירקות, שמתפוררים לעתים לסיבים שקשה יותר לסנן. וגם אם החזון של התבשיל שונה - למשל במקרה של חמין - לפעמים היה יכול להיות נחמד להפריד בין מרכיבים שונים בתוך הסיר, או להיות מסוגלים להוסיף עלי דפנה או מקלות קינמון לתוך התבשיל בלי להצטרך לדוג אותם החוצה אחר כך.

יש לכך פתרון פשוט: שקיות בד לבישול. שקיות הבד של סנו סושי נמתחות, עבות, עמידות ובטוחות לחלוטין לשימוש. שמים בתוכן את המרכיבים שרוצים לבשל בסיר מבלי שיתערבבו עם כל השאר, ומניחים בסיר כמו שהן. כמה פשוט, ככה גאוני.

להפסיק להילחם עם הניילון הנצמד

כי בואו נודה באמת: עם כל כמה שהוא שימושי, ניילון נצמד רגיל הוא מוצר שדורש תעצומות נפש. כל מה שרציתם זה לעטוף את האבטיח או לכסות צלחת עם שאריות מהארוחה, ועכשיו לכו תסתבכו עם למצוא את הלשון שלו בגליל, לגזור אותו, לעטוף בעזרתו כמו שצריך את הקערה מכל הכיוונים.

סנו מאסטר שף (צילום: באדיבות פודי, צילום: חיה טאבודה)
צילום: באדיבות פודי, צילום: חיה טאבודה

למרבה המזל, גם בתחום הניילון הנצמד לסנו סושי יש בשורה: כיסוי ניילון עם גומי. הכיסוי מגיע בגדלים שונים, והגומי מאפשר לעטוף את הצלחת או את המזון בצורה יסודית, קלה ומהירה. ויש שוס נוסף: בניגוד לניילון נצמד, כיסוי הניילון מיועד לשימוש רב פעמי.

לשמור על השיש נקי תמיד

השיש הוא המשטח שעובר הכי הרבה בכל הבית: כלים, מזון, שקיות מהסופר, אביזרי ניקיון, מה לא מניחים עליו במהלך היום. כדי לשמור עליו נקי צריך שתהיה בסביבה מטלית מיקרופייבר באיכות טובה - שתוכל לספוג הרבה נוזלים, שתנקה ביעילות כתמים, ושלא צריך לדאוג שהיא תתפורר. בקיצור, צריך את המטלית החלומית לניקוי כללי של סנו, עם מרקם שהופך אותה למושלמת גם לניקוי השיש וגם לכל צורך אחר במטבח ובבית.