לקראת חג השבועות, השף ארז קומורובסקי ומיזם "קיוב קיטשנס" משתפים פעולה עם תנובה – ויציעו תפריט מיוחד המבוסס על המאפה הגיאורגי האהוב – הח'צפורי.

במסגרת שיתוף הפעולה, השף ארז קומרובסקי, שפועל במיזם משלוחי השף "Kube Kitchens", רקח תפריט מיוחד המשלב את הגבינות של תנובה ויצר חצ'פורי חצילים תפור בגבעולי אורגנו טריים עם גבינת פטה וגבינת איבריקו – גבינה קשה שהגיעה במקור מספרד, המורכבת משלושה סוגי חלב המשולבים יחדיו: בקר, עזים וכבשים, מלאת חורים קטנים שמעניקים לה מרקם קליל ואוורירי.

עוד תוכלו למצוא: חצ'פורי במילוי עלי מנגולד, מוצרלה ופרמזן, ואפילו חצ'פורי כנאפה מתוק עם גבינת מוצרלה וגבינת כנען, עם פיסטוקים קלויים במליחות מעודנת.

חאצ'פוריה (צילום: עמית טרפוצ'ניק)
צילום: עמית טרפוצ'ניק

ההזמנות בין התאריכים 17-6 במאי

המנה המסורתית הגיאורגית החצ'פורי, המשלבת בתוכה שפע של גבינות, היא מנה נהדרת לקראת חג השבועות. כעת, החל מה-6 במאי ועד חג שבועות (17 במאי) תוכלו ליהנות מהתפריט המיוחד שבנה קומרובסקי הכולל שלושה סוגים של חצ'פורי מלוחים, חצ'פורי מתוק, סלטים רעננים וקינוחים מיוחדים שישדרגו את שולחן החג.

"Kube Kitchens" הוא מיזם של מסעדות רפאים שהושק בתקופת הקורונה ומטרתו להביא את השפים הכי גדולים בארץ אליכם – עד הבית. אל המיזם הצטרף קומרובסקי בנובמבר האחרון עם מסעדת הפופ אפ "בלאדי שיק" עם תפריט שהפך פופולארי ומבוקש במהירות רבה. קומרובסקי מוכר הודות לחיבור שלו לחומרי הגלם איכותיים הועונתיים, את רובם הוא מגדל בעצמו ביישוב הצפוני מתת בו הוא גר ומקיים סדנאות בישול גליליות.

חאצ'פוריה (צילום: עמית טרפוצ'ניק)
צילום: עמית טרפוצ'ניק

"לקחנו לעצמנו את החופש לחבר מילויים לא סטנדרטיים ולעשות מנות כמו חצ'פורי כנאפה"

גם בתפריט החצ'פוריה החדשה, בולט השימוש בירקות עונתיים, עלים, ועשבי תיבול טריים, שמשתלבים באופן מופלא עם הגבינות האיכותיות. "אני לא גרוזיני במוצאי, אבל אני אוהב בצק ואוהב גבינות ובעיקר מת עליהם ביחד" אומר קומרובסקי על שיתוף הפעולה. "בתקופה כזאת שסביב חג השבועות, עם קציר החיטים, אני נכנס לאובססיה של אפייה. הטאבונות שלי עובדות במלוא המרץ, בלי רחמים. לטובת הפופ אפ הזה לקחנו לעצמנו את החופש לחבר מילויים לא סטנדרטיים ולעשות מנות כמו חצ'פורי כנאפה, שאם סטאלין היה יודע עליהן כבר היינו נשלחים לסיביר" הוא צוחק. "אבל זה היופי בבישול ובאפייה הישראלים – אנחנו נטולי מורא בפני המסורת ומלאי חוצפה עם המתכונים".

לדברי מיכל בצר, מנהלת אגף השיווק בחטיבת החלב, תנובה: "השנה בחרנו לצאת במהלך משותף שנותן במה לשורת טרנדים מובילים בעולמות הקולינריה. האוכל האותנטי שכבש את המטבחים של כולנו, ארוחות שף עד הבית שהחליפו את המסעדות בשנת הקורונה, כמו גם אפיקי השיווק הישיר לצרכן שצברו תאוצה לאורך התקופה. המגמות המלהיבות הללו ארוזות הפעם יחד לכדי חוויה קולינרית חלבית, אשר תשדרג את חג השבועות בכל בית ובית. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם ארז קומורבסקי, שמאפשר לנו להפתיע ולרגש את הצרכנים שלנו כל פעם מחדש".

חאצ'פוריה (צילום: עמית טרפוצ'ניק)
צילום: עמית טרפוצ'ניק

אז מה בתפריט?

  • חצ'פורי חצילים תפור בגבעולי אורגנו, עם גבינת פטה וגבינת איבריקו - 39 שקלים
  • חצ'פורי קלאסי מהקלאסיים עם קוטג', מוצרלה, ביצה ועלי זעתר - 39 שקלים
  • חצ'פורי מנגולד, מוצרלה ופרמז'ן - 39 שקלים
  • חצ'פורי כנאפה מתוק עם גבינת מוצרלה, גבינת כנען ופיסטוקים קלויים - 39 שקלים
  • סלט ערוגות - 45 שקלים
  • סלט מנדא - 45 שקלים
  • גלידת כנאפה - 29 שקלים
  • עוגת גבינה עם אפרסק צלוי - 38 שקלים
  • בטא של עידו לוינסון יין לבן - 80 שקלים

הזמנות דרך וולט, תן ביס והאתר של קיוב קיטשנס בין התאריכים 17-6 במאי.