סביב הנושא של הסרת שיער, נוצרו לא מעט אגדות אורבניות שמלוות אותנו במשך שנים. שמענו עד היום הכל. למשל: אפשר לגלח שיער עם כיוון הצמיחה (לא ניסינו), עדיף להמתין עם מריחת דאודורנט אחרי גילוח בית השחי (תנו לזה רבע שעה), ושטבילה כפולה של מקל השעווה בשעווה הורגת חיידקים (ממש לא, הקפידו להחליף מקלות במעבר בין משתמשים). מה לגבי תפיסות יותר נפוצות? קבלו את שבעת המיתוסים השכיחים והמפורסמים ביותר על טכניקות הסרת שיער ומידת האמינות שלהם.

שיער שמורטים בגבות לא צומח בחזרה: נכון חלקית

כל מי שאי פעם מרטה את הגבות למראה דקיק שהיה פעם שיא הסטייל, יודעת ששיער פנים לא תמיד מתאושש. אם תסירו שיער לא רצוי פעמים בודדות, כנראה שהוא ישוב לצמוח במקום ממנו מרטתם אותו. אבל, אם תתמידו, המריטה החוזרת בפינצטה או בשעווה עלולה להוביל כבר לירידה בצמיחת השיער. הסיבה לכך היא שבזמן שאנחנו מורטים את השערה אנו עלולים לצלק את החלק ממנו השיער יוצא מהעור ובכך לאטום את זקיקי השיער כך שזקיקים חדשים לא יוכלו לצמוח שוב. הבשורה המשמחת היא שייתכן ותוכלו לגרות התפתחות מחודשת בשיער באמצעות טיפול נכון.

גילוח גורם לשיער לצמוח חזרה כהה ועבה יותר: לא נכון

קשה לנו להאמין שמדובר במיתוס מפני שזה מה שנדמה לנו שאנחנו רואים, אבל מדובר באשליה. גילוח לא יכול לשנות את עובי או צבע השיער שלנו, בשביל זה נצטרך לשנות את הגנטיקה. יחד עם זאת, חיתוך השערה יכול להפוך את קצה השערה שצומחת מהמקום שבו סכין הגילוח עבר, לקהה יותר (שימו לב, לא כהה), וזו הסיבה שהשערות עשויות להרגיש חדות וסומרות יותר.

אפשר להסיר שיער לצמיתות: לא נכון, אבל...

המונח "לצמיתות" יוצר ציפיות שווא לגבי הסרת שיער. הטיפול היחיד שמנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) מגדיר כקבוע הוא אפילציה, אבל בהתחשב בכך שמדובר בשיטה שמבוססת על החדרת מחט חשמלית לכל זקיק וזקיק של שערה, כנראה שלא תבחרו בה. מה כן תוכלו לקבל? הסרת שיער לטווח ארוך. כיום ניתן להגיע עם מכשירי IPL ביתיים ולא כואבים כמו סדרת Philips Lumea 8000, ל-12 חודשים של עור חלק ונטול שיער*, ובנינו, להתעסק עם שיער לא רצוי רק פעם בשנה זה מעל ומעבר לכל מה שאנחנו יכולים לבקש. בקיצור, אם תתחילו טיפול בסתיו או בחורף, תזכו לקיץ חלק לחלוטין.

שעווה גורמת לקמטים ופיגמנטציה בפנים: נכון חלקית

לגבי העניין של הקמטים, מדובר במיתוס חלקי. שעווה שנעשית באופן מקצועי איננה מובילה לרפיון של העור ולא גורמת לנו להזדקן טרם הזמן. יחד עם זאת, בזמן השעווה, חשוב לשמור על עור מתוח בחלקים העדינים של הפנים כדי למנוע משיכה או מתיחה של העור. באשר לחלק של הפיגמנטציה, זו אכן בעיה שיש לקחת בחשבון. פיגמנטציה פוסט דלקתית נגרמת מטראומה לעור ועלולה להופיע על הפנים לאחר פעולת השעווה, מה שעשוי לגרום להופעת כתמים כהים. ובמילים אחרות: מומלץ להימנע.

הסרת שיער לטווח ארוך מתאימה רק לנשים: לא נכון

הסרת שיער לטווח ארוך איננה תלוית מגדר ואפקטיבית גם עבור גברים - שכידוע נאבקים בעצמם עם שיער לא רצוי בחזה, בגב ובבית השחי - וזה עוד מבלי שהזכרנו את פעולת הגילוח היומיומית של הפנים. למעשה, לגברים יש בדרך כלל יותר שיער מנשים והוא גם לרוב יותר כהה וגס - מה שהופך את מכשירי ה-IPL להסרת שיער ליעילים מאוד עבורם. עבור מי שחש אי נוחות מלהגיע למכון הסרת שיער, זו בשורה נהדרת. מכשירי IPL אפקטיביים קיימים לשימוש ביתי.

שערות חודרניות נוצרות רק כתוצאה מגילוח: לא נכון

שערה חודרנית, המוכרת גם כשערה הפוכה או כלואה, היא משהו שאנחנו מאמינים שמתרחש רק לאחר גילוח ורק עם שיער עבה, גלי/מתולתל או גס. האמת היא שהתופעה יכולה לקרות גם לאחר שעווה וגם לבעלי שיער עדין, ואפילו בלי להסיר שיער בכלל. ברגע ששערה נושרת, זו שבאה בעקבותיה יכולה להיכלא תחת תאי עור מתים. שיטות הסרת שיער לטווח ארוך, שמגבילות את הצמיחה המחודשת של שיער, יכולות לסייע במניעת התופעה הכואבת. 

הסרת שיער לטווח ארוך היא עניין יקר: לא ב-  long run

הכל יחסי בחיים כידוע: בהשוואה לאריזה בודדת של רצועות שעווה או סט סכיני גילוח חד-פעמיים, הסרת שיער לטווח ארוך עלולה להיחשב יקרה. יחד עם זאת, אם נבחן את כמות טיפולי השעווה והגילוחים להם נזדקק בחיים ואת הטרחה שמתלווה אליהם, ברור שהסרת שיער לטווח ארוך היא הרבה יותר משתלמת וחסכונית – לא רק בכסף, גם בזמן יקר. מכשירי הסרת שיער ביתיים המבוססים על טכנולוגיית IPL ומשיגים תוצאות לטווח ארוך הם אופציה נהדרת - כאשר משווים את העלות שלהם לזו שנדרשת כדי להגיע לאותן תוצאות עם טיפולי לייזר או אפילציה, אין ספק שמדובר במציאה אמיתית.

* כאשר עוקבים אחר תוכנית הטיפול. מחושב לשימוש על הרגליים התחתונות, אזור הביקיני, בתי השחי והפנים. אורך החיים של המנורה אינו חורג מהאחריות הבינלאומית של פיליפס לשנתיים

** הפחתות שיער חציוניות לאחר 12 טיפולים: 86% ברגליים התחתונות, 70% באזור הביקיני, 67% בבתי השחי**