לפעמים נדמה שקשה באמת להגדיר מהו המטבח האסייתי. המזרח הרחוק אחראי ללא מעט סגנונות וטעמים מגוונים ממטבחים שונים, שהמשותף לכולם הוא האוכל המאופיין כל כך והשונה משאר רחבי העולם. דבר שגורם ללא מעט חובבי קולינריה ואוכל לאהוב את הייחודיות והטוויסט שהוא מביא עמו.

בנוסף לאוכל האותנטי, יבשת אסיה בכלל והמזרח הרחוק בפרט, נמצאים במקום הראשון בצריכת הבירה מבין כל היבשות בעולם. אחת הסיבות העיקריות לכך, על פי עופר חבקין - סומלייה הבירה של IBBLS, היא שבירה בסגנון לאגר בהיר כמו קירין, הלאגר היפני מספר אחת, תשדרג כמעט כל מנה אסייתית ותיצור חוויה מאוזנת של טעמים וטקסטורות.

אז אם הצלחנו לשכנע אתכם ואתם רוצים לחוות את החוויה הקולינרית האסייתית במיטבה, אספנו עבורכם את שמונה המסעדות האסייתיות המובילות בישראל, שיספקו לכן אותה בדיוק כמו שאתם אוהבים.

מסעדת נאם
מסעדת נאם | צילום: אנטוליו מיכאלי

נאם | תל אביב

המטבח של נאם הוא מטבח תאילנדי שמשלב אוכל אותנטי לצד מנות מודרניות תוך הקפדה על חמשת הטעמים המאפיינים כל ארוחה תאילנדית: חמוץ, מתוק, מלוח, חריף ומר. ייחודה של Nam הוא במחויבות לחומרי הגלם ולמתכונים המקוריים ממש כמו בתאילנד. הירקות התאים מגודלים במיוחד עבור המסעדה והתפריט אינו גדול ביחס למסעדה תאילנדית מתוך מטרה להציע את המנות האהובות ביותר ולגוון עם ספיישלים מתחלפים. ליחצו להזמנת מקום.

התאילנדית בסמטת סיני
התאילנדית בסמטת סיני | צילום: אנטוליו מיכאלי

התאילנדית בסמטת סיני | תל אביב

התאילנדית בסמטת סיני היא אחת המסעדות הכי אותנטיות בארץ. התפריט הלא גדול מדי כולל את כל הקלאסיקות התאילנדיות, יחד עם כמה מנות פחות מוכרות, והאוכל בועט וטעים בדיוק כמו בארץ המקור, כולל החריפות הייחודית שכל כך מאפיינת את תאילנד. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת קיטו קאטו
מסעדת קיטו קאטו | צילום: אנטוליו מיכאלי

קיטו קאטו | תל אביב

קיטו קאטו, מין משחק מילים על גבו של החטיף הידוע קיט־קאט שואבת את השראתה מהאיזאקאיות, בתי האוכל הבלתי פורמליים של יפן אליהם נוהרים אחרי העבודה כדי ליהנות מאלכוהול ואוכל משובח. מי שמוביל את המטבח בקיטו הוא השף היפני יאמה אוימוידה הידוע בכינוי כיאמה-סן. התפריט במקום לא שגרתי ומשלב בין האסתטיקה, הצבעים והטעמים היפנים לאורבניות המחוספסת של תל אביב. ליחצו להזמנת מקום.

מוג'ו | נתניה

מוג'ו היא חלומו של כל חובב אוכל אסייתי. אפשר למצוא פה מנות כמעט מכל היבשת, והתפריט כולל את כל הלהיטים הכי אהובים, החל מסושי, דרך מנות נודלס, באנים, דים סאם, סלטים רעננים ומרקים מיוחדים. כמעט כל אחד ימצא במסעדה כמה וכמה מנות שהוא אוהב, והבחירה תמיד קשה. ליחצו להזמנת מקום.

מון | תל אביב והרצליה

הסושי של מון הוא אחד האהובים על תושבי תל אביב והרצליה, בזכות התפריט הרחב שכולל מנות סושי קלאסיות ממש כמו ביפן, לצד מנות מיוחדות וקצת פחות שגרתיות, עם תוספות מקוריות וטעימות במיוחד. חוץ מסושי אפשר למצוא במון גם מנות יפניות קלאסיות, כך שכולם יכולים להנות. ליחצו להזמנת מקום.

קיוטו | הרצליה

מסעדת קיוטו היא אחת המסעדות היפניות הוותיקות בארץ, ואחת ממבשרות בשורת הסושי והאוכל היפני בישראל. קיוטו יוצרת שילוב בין מאפייניו של המטבח היפני לבין הטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני. השילוב  הזה של תרבויות, טעמים, מקוריות וצבעים, ממצב אותה כמסעדה יפנית שאתם חייבים לנסות. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת אובן קובן
מסעדת אובן קובן | צילום: אנטוליו מיכאלי

אובן קובן | תל אביב

אובן קובן מעוצבת כמו סמטה בטוקיו, שבה אפשר לשבת ולאכול אוכל רחוב יפני מודרני. המסעדה מביאה אל הלקוח הישראלי את הניחוח היפני האותנטי, בהתאמה לחיך הישראלי ובהשראה של מטבחים בינלאומיים אחרים. והתוצאה? תפריט יפני שקשה לעמוד בפניו. ליחצו להזמנת מקום.

מחיר לכלל המסעדות ברשימה: 110 ש"ח.