כשמדובר בגריל פחמים לוהטות אין גבול ליצירתיות ולצבע. השפים רימה אולברה, אבי לוי וגיא גמזו בחרו לחגוג את יום הולדתה של המדינה במסיבת ירקות צלויים, חרוכים, קלויים ומטוגנים שמלווה את המנות הבשריות, אבל רגע לפני שנפשיל שרוולים ונתחיל בהכנה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לנפנף בכיף.

  1. נקניקיות משובחות הן יופי של מנה לכבוד יום העצמאות. אל תסתפקו בנקניקיות תעשייתיות אלא חפשו כאלה שעשויות בשר טרי ואיכותי, מעט תבלינים, שומן ותו לא.
  2. חצילים שרופים זה תענוג אמיתי. אפשר לשרוף אותם על רשת הגריל, על הכיריים וגם בתנור שחומם לטמפרטורה הגבוהה ביותר.
  3. אם תחרכו על הגריל חצאי לימון ותסחטו מעל מנות בשר כמו פרגיות, קבבים ונקניקיות, תקבלו מיץ לימון מקורמל ומתקתק. כדאי לנסות.
  4. צליתם יותר מדי שיפודי פרגית או סטייק פרגית? אל דאגה, חתכו את השאריות לקוביות או רצועות והוסיפו לסלט חסות רענן.
  5. טחינה היא ללא ספק המטבל האהוב ביותר במטבח הישראלי. אפשר לשלב בשולחן יום העצמאות טחינה בשלל צבעים: טחינה ירוקה (עם עשבי תיבול), טחינה סגולה (עם סלק מבושל), טחינה צהובה (עם תבלין קארי) או טחינה אדומה (עם ממרח עגבניות מיובשות).
  6. נתחי בשר משובחים שצולים על המנגל מומלץ לתבל רק בפלפל שחור גרוס טרי. את התיבול במלח גס כדאי לשמור לאחרי הצלייה.

מתכונים ליום העצמאות גמזו (צילום: אנטולי מיכאלו)
השף גיא גמזו בפעולה | צילום: אנטולי מיכאלו

מחבת נקניקיות מרגז של השף גיא גמזו 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 נקניקיות מרגז

6 כפות שמן זית

4 שיני שום, חצויות

חופן עלי תרד

כמה עלי סלרי

4  עלי מנגולד

2 כפות פפריקה מתוקה

פלפל צ'ילי לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

1 כפית סוכר

קורט מלח ים

מתכונים ליום העצמאות גמזו  (צילום: אנטולי מיכאלו)
מחבת נקנקיות מרגז של השף גמזו | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה:

1. צורבים את הנקניקיות בשמן זית במחבת ברזל על אש בינונית. מוסיפים את השום וממשיכים לצרוב עד שהנקניקיות משחימות.

2. מוסיפים את כל העלים, הפפריקה והצ'ילי ומקפיצים את הכל יחד.

3. מוסיפים מיץ לימון, סוכר ומלח, מגבירים את הלהבה וצורבים עוד 3 דקות.

מתכונים ליום העצמאות גמזו  (צילום: אנטולי מיכאלו)
ועכשיו בתוספת הירקות הצלויים | צילום: אנטולי מיכאלו

ירקות צלויים בתנור של השף גיא גמזו

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 בטטות, חצויות לאורכן

2 בצלים, קלופים וחצויים

2 קישואים, חצויים

2 תפוחי אדמה, חצויים

2 עגבניות, חצויות

שמן זית לפי הצורך

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

תימין (עלים בלבד)

אופן ההכנה:

1. משמנים את כל הירקות ומתבלים במלח, פלפל ותימין.

2. מניחים את הצד ללא הקליפה על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות וצולים את הירקות כשעה.

* מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה 

מתכונים ליום העצמאות לוי  (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלט חציל קלוי בטחינה ירוקה של השף אבי לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

סלט חציל קלוי בטחינה ירוקה וזעתר של השף אבי לוי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 חצילים בלאדי, קלויים על אש גלויה

חצי כוס טחינה גולמית

6 כפות מיץ לימון טרי

4 שיני שום

1 צרור פטרוזיליה גדול

מלח גס לפי הטעם 

שמן זית לפי הטעם

6 עלי זעתר טרי

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים מים קרים מאוד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לסמיכות הרצויה. מתבלים בלימון, שום, פטרוזיליה ומלח.

2. טוחנים היטב עד שמתקבלת טחינה ירוקה.

3. חוצים את החציל לאורכו ומניחים על צלחת הגשה.

4. חורצים את בשר החציל לאורך ולרוחב בעזרת סכין חדה ומפזרים מעל מלח גס. יוצקים שמן זית ומפזרים זעתר טרי.

5. מגישים את החציל עם טחינה מלמעלה ובצד.

 * מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה 

>> רוצים מארז מושלם שיסדר לכם את כל המצרכים לחג עצמאות שמח? לחצו כאן

מתכונים ליום העצמאות לוי  (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלט הפלפלים והחסה של השף אבי לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

סלט פלפלים, עלי חסה ושום קונפי של השף אבי לוי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 עלי חסה רומית

20 פלפלונים זעירים צבעוניים

שמן זית

מלח

4 פלפלים אדומים (גמבות)

ראש אחד של שום יבש, חצוי לרוחבו

שמן קנולה

לרוטב ויניגרט:

8 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון טרי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. שוטפים את עלי החסה ומייבשים.

2. מקפיצים את הפלפלונים במחבת חמה עם שמן זית ומלח.

3. צולים את הגמבות על אש גלויה, מקלפים וחותכים לרצועות דקות. מתבלים בשמן זית ומלח.

4. מטגנים את חצאי ראש השום בשמן קנולה על אש נמוכה מאוד.

5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בעזרת בלנדר מוט.

6. הגשה: מסדרים את עלי החסה בצלחת וזולפים מעט מהרוטב.

7. מסדרים מלמעלה את רצועות הגמבה ומעליהן את הפלפלונים הקלויים.

8. מתבלים בשארית הרוטב.

9. מוסיפים את חצאי ראש השום ומגישים.

* מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה

מתכונים ליום העצמאות רימה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלט חצילים חגיגי של השפית רימה אוליברה | צילום: אנטולי מיכאלו

סלט חצילים בסגנון צ'יינה טאון של השפית רימה אולברה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

3 חצילים 

לרוטב:

2 כפיות וויסקי טייוואני קאוולן סלק  

2 כפיות רוטב הוי-סין

3  כפיות חומץ אורז

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים (או לפי הטעם)

חצי צרור בצל ירוק, בלחי החלק הירוק כהה

מלח או רוטב דגים לפי הטעם

לקישוט:

100 גרם קשיו, קלוי וקצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1. צולים את החצילים בשלמותם בתנור, בחום גבוה של 220 מעלות, עד שהם מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם.

2. מקלפים בזהירות וחותכים לקוביות.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

4. יוצקים את הרוטב על החצילים ומקשטים בקשיו קלוי ובכוסברה.

* מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה

מתכונים ליום העצמאות רימה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלט הדרים וגבינה פטה של השפית רימה אוליברה | צילום: אנטולי מיכאלו

סלט הדרים וגבינת פטה בוויניגרט הדרים של השפית רימה אולברה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 תפוזים

2 אשכוליות

1 פומלה 

200 גרם גבינת פטה מפוררת

חצי צרור נענע טרייה

חצי צרור בזיליקום טרי

לרוטב:

חצי כוס מיץ מתפוז טרי

1 כוס שמן זית

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מקלפים את פירות ההדר לפילטים – ללא קליפה וללא ציפה לבנה.

2. מערבבים עם יתר המרכיבים.

3. מערבבים את מרכיבי הרוטב. מתבלים את הסלט ומגישים.

* מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה

מתכונים ליום העצמאות רימה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
עגבניות ירוקות מטוגנות של השפית רימה אוליברה | צילום: אנטולי מיכאלו

עגבניות ירוקות מטוגנות של השפית רימה אולברה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

לעגבניות:

6 עגבניות ירוקות, לא בשלות 

1 כוס קמח

2 כוסות רוויון

2 כוסות קמח תירס

שמן לטיגון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב רביגוטה – איולי ללא ביצים:

5 כפיות חרדל דיז'ון

500 מ"ל שמן קנולה

2 כפיות צלפים קטנים

2 כפיות מלפפון חמוץ קצוץ

2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

2 כפיות טרגון

2 כפיות בצל שאלוט קצוץ

מלח

פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים יחד בעזרת בלנדר מוט.

2. לעגבניות: פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.

3. מאבקים את העגבניות בקמח, טובלים ברוויון ואחר כך עוטפים בקמח תירס.

4. מטגנים את העגבניות בשמן קנולה.

5. סופגים את השמן ומתבלים במלח ופלפל.

6. מגישים עם הרוטב.

* מומלץ להגיש לצד בירה טובורג או קרלסברג קרה

* הכתבה בשיתוף Carlsberg

 

מתכונים ליום העצמאות רימה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
השפית רימה אוליברה במטבח | צילום: אנטולי מיכאלו
השנה כולנו נחגוג את יום העצמאות קצת אחרת, אבל אין סיבה שלא נעשה את זה עם הרבה כיף וסטייל. רוצים גם אתם לדגם את סעודת העצמאות שלכם עם מארז מפנק של בירות Carlsberg או Tuborg ובשר איכותי מבית רשת הקצביות ומסעדות הבשר "מרינדו - בשר מהגולן"? לחצו כאן ותוכלו לקבל את המארז המושלם עם משלוח לפתח הבית שלכם. חג עצמאות שמח!