לפרטים נוספים להזמנת מקום, לחצו כאןבין אם מדובר בארוחה משפחתית מהנה או ארוחה זוגית ורומנטי, אפשר לומר שהתפריט האיטלקי פשוט תפור על הקהל הישראלי. מפיצה ועד ריזוטו עדין – הישראלים פשוט מתים על המטבח האיטלקי ויש להם את כל הסיבות לכך.

עופר חבקין, סומלייה הבירה של IBBLS ממליץ, כדי לשדרג את החוויה הקולינרית, לשתות לצד התפריט האיטלקי בירה העשויה מחיטה גרמנית, דוגמת ויינשטפן המאופיינת בסגנון פירותי ועשיר, בעל מרירות מעודנת והגזה מרעננת, כזו שמשתלבת טוב עם מגוון הטעמים הרחב שמאפיין את המטבח האהוב מארץ המגף.

אז אם הצלחנו כבר לשכנע אתכם מה לאכול ביציאה הקרובה, עכשיו גם תוכלו להחליט איפה הכי כדאי לכם לעשות את זה. קבלו את שמונה המסעדות האיטלקיות שיושבות בטופ של המסעדות בישראל.

פיצה פורטו | רמת השרון ואיירפורט סיטי

משפחת מסעדות פורטו פיצה, שבימים אלה נולדת להם אחות קטנה בגבעתיים, שמה דגש על עשייה ביתית של בצק, שימוש בחומרי גלם טריים, שיטות בישול איטלקיות קלאסיות ומודרניות שיוצרות תפריט הכולל קלאסיקות אהובות לצד מנות מיוחדות ומקוריות. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת לחם יין  (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת לחם יין | צילום: אנטוליו מיכאלי

לחם יין | יהוד

מסעדת לחם יין הוותיקה היא אחת המסעדות המוכרות והאהובות ביהוד. המסעדה משלבת תפריט ביסטרו קלאסי עם אוכל איטלקי נהדר, כך שכל אחד יכול למצוא בה בדיוק את מה שהוא אוהב לאכול, וליהנות מאווירה שמשלבת משפחתיות וביתיות עם וייב ניו-יורקי עדכני. ליחצו להזמנת מקום.

ממבו מילאנו | חיפה

החברה האיטלקית במשפחת מסעדות הסינטה-בר קרויה על שם מילאנו, מטרופולין איטלקי עם תנועה בלתי פוסקת, חוד החנית של האופנה, הארכיטקטורה והקולינריה. ממבו מילאנו הוא בר קולינרי איטלקי המשלב את המטבח האיטלקי המסורתי עם העכשוויות של מילאנו. האוכל גם הוא איטלקי עם טוויסט עכשווי, חומרי גלם איכותיים ופסטות בעבודת יד. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת רוסטיקו (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת רוסטיקו | צילום: אנטוליו מיכאלי

פיאצה רוסטיקו | תל אביב

סניף הפיאצה של רוסטיקו מזכיר את המסעדות והברים שכל כך נפוצות בהמוני הכיכרות באיטליה. האיטלקים אוהבים לשבת בכיכרות האלה עם פיצה חמה, פסטה טרייה וקצת אלכוהול, וזה בדיוק מה שאפשר לעשות בפיאצה רוסטיקו, ולהרגיש קצת איטליה בתל אביב. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת ג'מה  (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת ג'מה | צילום: אנטוליו מיכאלי

ג'מה | יפו

ג'מה שוכנת רחוק מההמולה התל אביבית, באחת הפינות הקסומות של יפו. התפריט כולל פסטות טריות שנעשות בעבודת יד במסעדה ופיצות בסגנון נפוליטני שנאפות בטאבון מיוחד שהגיע מאיטליה. כל זאת באווירה יפואית-איטלקית כיפית במיוחד. ליחצו להזמנת מקום.

פיצה פרסקה | קיבוץ מסדה

המסעדה הקטנה של הפיציולו יוני אברהם, מתמחה בפיצה נפוליטנית שנאפית בתנור מיוחד, חם כל כך עד שהפיצה מוכנה בו בתוך פחות מדקה. התפריט המהודק כולל רק שמונה סוגי פיצות, בלי הרבה בלאגן מסביב, ולא מעט אנשים מספרים שזו הפיצה הכי טעימה בישראל. ליחצו להזמנת מקום.

פסטה מיאה | תל אביב

פסטה מיאה היא המסעדה האיטלקית הכי קלאסית שיש. העיצוב ישלח אתכם ישר למסעדות המשפחתיות באיטליה, והתפריט, שבו אפשר לבחור רוטב מתוך מגוון גדול של רטבים קלאסיים ואהובים לצד סוג הפסטה מתוך מבחר גדול לא פחות, הוא כל מה שצריך במסעדה איטלקית אמיתית. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת אונו (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת אונו | צילום: אנטוליו מיכאלי

אונו | תל אביב

מסעדת אונו הכשרה היא ההוכחה שהמטבח האיטלקי החלבי הוא כל מה שצריך בעצם. המנות בתפריט מתאפיינות באיזון מושלם בין איטליה המסורתית והעתיקה לבין מאכלים מודרניים ועכשוויים, תוך הקפדה על טריות ואיכות חומרי הגלם. התוצאה? אוכל איטלקי קלאסי עם השראה מודרנית. ליחצו להזמנת מקום.

מחיר לכלל המסעדות ברשימה: 110 ש"ח.