ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמה קולינרית עולמית, והכל בזכות השפים הישראלים שמעזים ליצור אוכל מיוחד, מעניין ומקורי. כזה המשלב בין חומרי גלם מקומיים וטכניקות מכל העולם.

לדבריו של עופר חבקין, סומלייה הבירה של IBBLS, במסעדות שף מומלץ לצד התפריט לשתות בירת חיטה בסגנון צרפתי, כדוגמת BLANC 1664, המאופיינת במתקתקות פירותית והדריות מרעננת שיהפכו כל מנה לחוויית טעמים מושלמת. אז איפה כדאי לכם לעשות את זה? קבלו את שמונה מסעדות השף המובילות בארץ.

סנטה קתרינה | תל אביב

המסעדה של השף תומר אגאי משלבת בין אווירת קז'ואל לא מחייבת לתפריט אוכל מקומי מושקע במיוחד, עם מנות שכבר הפכו למוכרות בכל העיר. בר המסעדה משקיף על הטאבון הגדול, ממנו יוצאות מנות מסורתיות ועדכניות שמשתנות מדי פעם,  אבל תמיד מדברות בשפה של חומרי גלם מקומיים ושיטות הכנה קלאסיות, עם טוויסט. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת משייה (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת משייה | צילום: אנטוליו מיכאלי

משייה | תל אביב

משייה היא מסעדה מעוצבת בקפידה, עם אווירה נקייה ובהירה, השוכנת במלון מנדליי התל אביבי. במשייה שמים דגש על טריות, שימוש בחומרי גלם איכותיים וטכניקות בישול מתקדמות ומתוחכמות. עם התאורה הנעימה, כלי החמר והמתכת המוקפדים והצמחים המטפסים שעוטפים את קירות המסעדה, הארוחה במקום תמיד מרגישה מיוחדת. ליחצו להזמנת מקום.

סינטה בר | חיפה

סינטה בר, אחת המסעדות הוותיקות והאהובות בחיפה, היא מסעדת ביסטרו אשר מציעה מטבח אורבני בניצוחו של השף רם לסרי. תפריט המסעדה כולל בשר טרי ואיכותי שעובר במקום תהליך יישון, פירות ים, דגים וגם מנות של פסטה בעבודת יד. במסעדה עובדים עם חומרי גלם איכותיים בלבד ודואגים תמיד לרענן את התפריט ולהכניס מרכיבים עונתיים. את האוכל המוקפד במקום מלווה תפריט יינות מכובד, אשר היה מועמד ואף זכה בפרסים כבר מספר שנים. מעבר ליין תוכלו למצוא במקום תפריט קוקטיילים, בירות מיוחדות מהחבית וכוסות יין מתוך מבחר עשיר ומגוון שכל הזמן מתעדכן. ליחצו להזמנת מקום.

אסתר | יהוד

מסעדת אסתר הוותיקה, קצת נחבאת אל הכלים אבל מוכרת ואהובה על ידי טובי השפים הישראלים. המסעדה שנמצאת בבעלותו של השף איציק בר סימן טוב, וקרויה על שם אשתו, מחברת את המטבח הביתי של בר סימן טוב עם מטבחים אירופיים כמו המטבח הצרפתי והאיטלקי. כל זאת יחד עם חומרי גלם מקומיים וטריים ממגדלים שעובדים בסביבת המסעדה. ליחצו להזמנת מקום.

מריפוסה | קיסריה

מסעדת מריפוסה השוכנת במתחם מועדון הגולף שבקיסריה, היא מסעדתם של שלושת השפים הצעירים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי. השפים שעבדו יחדיו שנים רבות במסעדות הטובות בארץ, חברו ליצירת מסעדת מריפוסה - מסעדה באווירה משוחררת ועדכנית, המציעה אוכל מקורי מיוחד ואלכוהול. מתחם המסעדה פונה אל נוף מרהיב של מגרש הגולף, תפאורה מושלמת לארוחה מצוינת. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת לוקס (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת לוקס | צילום: אנטוליו מיכאלי

לוקס | חיפה

המסעדה של השף עלאא מוסא היא מסעדה המשלבת את המטבח הערבי המקומי עם צד מודרני ועכשווי, חומרי גלם טריים ויצירתיות. התפריט כולל מנות דגים, מנות המשלבות חומרי גלם ומתכונים מקומיים כמו פריקי או ירקות ממולאים, והכל באווירה שהיא שילוב של יוקרתיות ושמחה, עם בר גדול ומטבח פתוח ושמח. ליחצו להזמנת מקום.

בית תאילנדי  (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת בית תאילנדי | צילום: אנטוליו מיכאלי

בית תאילנדי | תל אביב

מה לא נאמר על בית תאילנדי? המסעדה של יריב מלילי ובת הזוג שלו לק, היא אחת המסעדות האהובות והמלאות בעיר, עם תפריט תאילנדי אותנטי ואמיתי. במקום תמצאו אוכל תאילנדי חריף כמו שצריך, ירקות תאילנדים שהמסעדה מגדלת בעצמה, ואפילו כמה הפתעות לא מוכרות בתפריט, לצד כל הלהיטים הגדולים של המטבח הזה. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת TYO (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת TYO | צילום: אנטוליו מיכאלי

TYO | תל אביב

המסעדה היפנית של השף יאמה סאן, שעברה לא מזמן למשכן חדש, היא אחד המקומות הכי טובים בארץ לאוכל יפני אמיתי ונהדר. אפשר כמובן למצוא בה סושי עם דגים טריים באיכות גבוהה במיוחד, אבל גם מנות יפניות אחרות, מוכרות יותר או פחות, שקשה למצוא במקומות אחרים. ליחצו להזמנת מקום.

מחיר לכלל המסעדות ברשימה: 180 ש"ח.