מה יכול להיות יותר מוצלח מאוכל טוב? כנראה שאוכל טוב לצד אלכוהול משובח. משהו בשילוב הזה של אוכל טעים של מסעדה שווה לצד אווירה משוחררת של בר, הופך להיות האלטרנטיבה המושלמת ליציאה עם חברים או לדייט קליל וכיפי.

עופר חבקין, סומלייה הבירה של IBBLS, ממליץ לשתות במסעדות מהקטגוריה הזו בירה בסגנון לאגר קלאסי, כמו קרלסברג, המאופיינת בטעמי לתת נקיים, הגזה פרשית ומרירות מרווה שמרעננת את בלוטות הטעם בין מנה למנה ומאפשרת חוויית טעמים מלאה בכל ביס. אז איפה תוכלו ליהנות מהשילוב המנצח? קבלו את 8 ברי המסעדה המצטיינים שהגיעו מבחינתנו לטופ.

אוזריה | תל אביב

האוזריה היא מסעדה מודרנית המגישה אוכל מקורי ושמח בהשראת כל מטבחי הים התיכון. הביקור ב"אוזריה" הוא מסע מרתק בין אוכל למוזיקה, בין שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ובין צוות טבחים חסר פשרות בניצוחה של השפית אביבית פריאל אביחי. ביקור בכמה "אוזריות" אתונאיות הוא שנתן לפריאל אביחי ולשותפתה אופיר לאמי את ההשראה לפתיחת המקום. ליחצו להזמנת מקום.

 

מסעדת אונזה (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת אונזה | צילום: אנטוליו מיכאלי

אונזה | תל אביב

אונזה היא מסעדה המפגישה את הסצנה התל-אביבית הצעירה והתזזיתית עם הקסם והמסתורין של שוק הפשפשים ביפו. ממש כמו סוג של קוקטייל – אונזה מערבבת בר צעיר, מתוחכם וחדשני עם התפריט המוקפד של השפים אריק דרחני ומולי מגריסו, שנותנים פרשנות עכשווית, בשימוש בחומרי גלם מעולים וטכניקות בישול מתקדמות, למנות מהמטבח הטורקי והמרחב העות'מני. ליחצו להזמנת מקום.

 

מסעדת קאב קם (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת קאב קם | צילום: אנטוליו מיכאלי

קאב קם | תל אביב

קאב קם, מבית היוצר של בית תאילנדי, הוא בר מסעדה תאי אמיתי. התרגום המילולי של שם המקום הוא סוג של ארוחה תאילנדית הכוללת מנות קטנות, חריפות, מתובלות וחסרות מניירות לצד המון אלכוהול שמלווה אותן ודואג לשטוף את החך ולהכין אותו לטעימה הבאה. יחד עם מוזיקה לייב וקוקטיילים מבוססי עשבי תבלין מהחווה נוצרת החוויה המושלמת. ליחצו להזמנת מקום.

ששון בר | חיפה

הששון בר הוא הבר הצעיר והתוסס של קבוצת מסעדות הסינטה הבר הפופולרית. האווירה בששון משלבת אווירת בר כיפית וצעירה עם הרגשה של בית, הכוללת פינות ישיבה אינטימיות או בר גדול, בהתאם למצב הרוח שלכם. התפריט משלב אוכל מקומי וים תיכוני, מנות בשר וגם מנות המבוססות על ירקות, כך שכל אחד יכול למצוא פה בדיוק את מה שהוא אוהב. ליחצו להזמנת מקום.

מלה בר | ירושלים

מלה ביסטרו הוא אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים בירושלים, השוכן בלב שכונת עין כרם היפה. בקומת הבר תוכלו גם לאכול ארוחה מלאה וגם לנשנש עם הבר מנות בר כיפיות וטעימות לצד דרינקים, מול הנוף הפנורמי המושלם של השכונה. ליחצו להזמנת מקום.

מסעדת שישקו (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת שישקו | צילום: אנטוליו מיכאלי

שישקו | תל אביב

שישקו הוא בר אוכל ביתי וחם, שהתחיל בתור מקום קטן ושכונתי שעם השנים הלך וגדל. כיום השישקו מהווה לתל אביבים רבים מקום מפלט מההמולה העירונית. במקום תוכלו ליהנות מאלכוהול משובח לצד אוכל מצוין מהמטבח הבלקני אשר יחד עם מוזיקה טובה וחוויית אירוח אמיתית מצליחים לשמר את שישקו כמקום שמח ומשפחתי. כזה שנאמן לעצמו וללקוחות הקבועים שלו מחד, אבל מאידך מצליח גם להישאר דינמי ולהתכתב עם סביבתו הצעירה. ליחצו להזמנת מקום.

מונדו 2000 | תל אביב

מונדו 2000 הוא שיתוף פעולה ייחודי בין חובבי אוכל, דיג'ייז, אנשי אומנות ואנשי חיי הלילה, שחברו יחד למקום אחד שחוגג את התרבות התל אביבית כולה. בגג תל אביבי במרכז שוק לוינסקי השוקק, הם מגישים אוכל ים תיכוני של השף אליעד דנון, עם מוזיקה נהדרת, הופעות, מיצגי אומנות ואווירה לוהטת. ליחצו להזמנת מקום.

ג'אנגו | ראשון לציון

מסעדת הבשר וההמבורגרים החדשה של השף טום אביב בראשון לציון, משלבת אווירה צעירה עם מנות בשר מיוחדות וההמבורגרים האהובים ממסעדת פאט קאו שלו. אז אם אתם בקטע של בשר איכותי, בלי הרבה שטויות מסביב, ועם אווירה כיפית ואלכוהול - ג'אנגו הוא מקום הבילוי המושלם. ליחצו להזמנת מקום.

מחיר לכלל המסעדות ברשימה: 120 ש"ח.