כבר כמעט חודש עבר מאז שהמסעדות החלו לפעול חזרה, וחלק גדול מאיתנו חזר לבלות, לאכול ולשתות. אבל החודשים האחרונים היו קשים כמעט לכולנו, ההכנסות הצטמצמו, ולא כולם יכולים לבזבז כסף על בילויים כמו פעם.

אז אם גם אתם קצת יותר מחושבים עכשיו, הכירו את Take Eat Drink It, פסטיבל אוכל שיארך במשך שבועיים שלמים, בכ-40 מסעדות בכל רחבי הארץ. הפסטיבל מסדר לכם חבילות שוות במיוחד הכוללות גם ארוחה וגם אלכוהול בדיל אחד משתלם.

כל אחד ימצא משהו שהוא אוהב

בין אם אתם אוהבים לאכול המבורגרים, אוכל אסייתי, איטלקי, לשבת לאכול בבר או להתפנק קצת יותר בארוחה שווה במסעדת שף, דאגנו לסגור עבורכם את כל הפינות, עם חמש קטגוריות ודרגות מחירים שונות, כך שכל אחד ימצא משהו שהוא אוהב.

אז מה יקרה בפסטיבל הזה? במשך שבועיים, בין ה-21 ליוני לבין ה-5 ליולי, ארבעים מסעדות אהובות ברחבי הארץ יציעו תפריטים עם מנות במחירים מיוחדים, שאפשר יהיה להזמין בישיבה במקום, בטייק אווי או במשלוח, כאשר בכל מסעדה האופציות שונות. לצד הארוחות יוגשו בכל המסעדות מגוון בירות כמו קרלסברג, טובורג, ווינשטפן, Blanc 1664 וקירין, לפי תפריט המסעדה, כשהן כלולות כבר במחיר של הדיל.

המסעדות שנבחרו חולקו לחמש קטגוריות שונות, בכל קטגוריה שמונה מסעדות אהובות. הקטגוריות הן: מסעדות שף, מסעדות איטלקיות, מסעדות אסייתיות, מסעדות המבורגרים וברי-מסעדה.

ומה בתפריט? בקטגוריית מסעדות השף לדוגמה, ישתתפו מסעדת משייה, סנטה קתרינה, בית תאילנדי, Tyo, אסתר, סינטה בר, לוקס ומריפוסה, שיציעו תפריט הכולל מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה, ב-180 שקלים.

השף יריב מלילי (צילום: יונתן בן חיים)
השף יריב מלילי ממסעדת "בית תאילנדי" | צילום: יונתן בן חיים

"האנשים כולם רוצים לחזור לדבר שהם הכי אוהבים לעשות, לבלות, לאכול ולשתות", מספר השף יריב מלילי ממסעדת "בית תאילנדי", "אנחנו, וגם מסעדות אחרות, עשינו אחרי הקורונה כל מיני שינויים, גם בתפריטים, גם במחירים ובעוד דברים, כדי להתאים את עצמנו למצב החדש. הפסטיבל הזה הוא עוד הזדמנות להסתגל למצב החדש, ולארח קהל בשמחה עם אדפטציה לזמנים שאנחנו נמצאים בהם".

גם השף אללה מוסא, של מסעדת לוקס החיפאית, מספר שהשתתפות בפרויקט היא בדיוק מה שהקהל, אבל גם המסעדה, צריכים. "אחרי הסגר המסעדה חזרה מיד לפעול, וכיום היא עומדת בערך על שמונים אחוז מהפעילות שלה בשגרה. פרויקטים כאלה, שמביאים קהל חדש בזכות המחיר המשתלם, קהל שיכיר ויאהב את האוכל שלנו, הם בדיוק מה שצריך כדי לחזור לפעילות מלאה"

השף עללא מוסא (צילום: אנטוליו מיכאלי)
השף עללא מוסא ממסעדת לוקס החיפאית | צילום: אנטוליו מיכאלי

במסעדת סנטה קתרינה תוכלו לבחור למנה ראשונה את הקובהנייה, סביצ'ה ערבי או בשר סרטנים כחולים על בריוש. למנות עיקריות תוכלו ליהנות משישברק זנב שור, קבב טלה אורפאלי ואפילו שיפוד שרימפס. 

"עכשיו זו תקופה של להרגיש את הקהל והלקוחות ומה הם רוצים", מסביר השף תומר אגאי מהמסעדה, "הפרוייקט הזה, שמספק לקהל דיל מצוין שכולל גם אוכל וגם אלכוהול במחיר שווה, הוא הזדמנות בשבילנו להתקרב אליהם, ולכן אני מיד שם".

השף תומר אגאי (צילום: אנטוליו מיכאלי)
השף תומר אגאי ממסעדת "סנטה קתרינה" | צילום: אנטוליו מיכאלי

גם מסעדת משייה מציעה דיל משלה עם "אסאדו" מדלעת צלויה או ביצה רכה עם קרם פטריות פורצ'יני, אפונה, פרמזן ושמן כמהין בגזרת הראשונות. לעיקריות תוכלו לבחור קטאייף טלה בבישול ארוך; ניוקי פטריות יער, פורצ'יני, ארוגולה ופרמזן. לצד בירה 1664 הצרפתית.

בקטגוריית המסעדות האסייתיות ישתתפו המסעדות: נאם, מנטנטן, התאילנדית בהר סיני, קיוטו, מון, קיטו קאטו, אובן קובן, ומוג'ו, שיציעו תפריט שיכלול גם הוא מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה קירין היפנית ב-110 שקלים.

במסעדת נאם למשל אפשר יהיה לבחור לראשונה מבין פופיה גאי, פופיה פאק, סלט סום טאם או שיפודי סאטה ולעיקרית פאד תאי, פאד קפאו, פאד וואן סאן או קאו פט טופו לצד הבירה. 

איטלקיות, ברי מסעדה ואפילו מסעדות המבורגרים

קטגוריה נוספת שלוקחת חלק בפסטיבל היא המסעדות האיטלקיות, ביניהן פיצה פרסקה, ג'מה, פיאצה רוסטיקו, פסטה מיאה, ממבו מילאנו, לחם יין, פיצה פורטו ומסעדת אונו הכשרה שיציעו תפריט במחיר מיוחד של 110 שקלים הכולל מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה.

במסעדת ג'מה למשל, התפריט כולל טרטר דג יפואי, קרפצ'יו סינטה צרובה או סלט פנצנלה לבחירה, ובעיקריות - פפרדלה שוק טלה, טליאטלה תרד ומסקרפונה או פיצה ביאנקה עם גבינה כחולה, פרמזן ותרד. גם כאן תוגש לצד התפריט בירה חיטה ויינשטפן.

בנוסף, בקטגוריית ברי המסעדה ישתתפו המסעדות אונזה, אוזריה, קאב קם, שישקו, מלה בר, מונדו 2000, ששון בר וג'אנגו שיציעו תפריט של מנות בר ממנו אפשר יהיה לבחור 2 מנות, לצד בירה, ב-120 שקלים.

באוזריה לדוגמה אפשר יהיה לבחור מבין קרפצ'יו חציל עם גרמולטה, סלסת עגבניות וטחינה גולמית, רביולי סלט ממולא מוס גבינת עזים וסופלאקי פרגיות בגריל או סופלאקי פטריות בגריל לצד בירה לאגר בהירה קרלסברג.

 

מסעדת מגרב בורגר (צילום: אנטוליו מיכאלי)
גם מסעדת מגרב בורגר בפנים | צילום: אנטוליו מיכאלי

בקטגוריית ההמבורגר ישתתפו המסעדות מגרב בורגר, פאט קאו, וולפנייטס, דה ליטל ברגר שופ, פורט 19, הנשיא 1, שגב בורגר ומר באן בורגר, שיציעו תפריט שכולל המבורגר עם תוספת מעליו, תוספת בצד ובירה  ב-79 שקלים.

במגרב בורגר, לדוגמה, אפשר יהיה לבחור מבין: קלאסיק בורגר - המבורגר מנתח קצבים בלחמנית מגיע עם חסה, עגבנייה ובצל ירוק,  חינגה-בורגר - המבורגר מנתח קצבים בלחמנית חלה מגיע עם כרוב ערבי מעושן על הגריל, בריסקט מעושן בבישול איטי, איולי שום, חסה, עגבנייה ובצל ירוק, מטבוחה בורגר - המבורגר מנתח קצבים בלחמניית חלה מגיע עם איולי מטבוחה, שושקה מעושנת, scotch egg, קצח ושומשום, חסה, עגבנייה ובצל ירוק או משייה בורגר- המבורגר מנתח קצבים בלחמנייה המגיע עם קרם שום, צ׳ילי מטוגן בפירורי לחם, חסה, עגבנייה ובצל ירוק בנוסף להמבורגרים נוספים, כאשר כל המבורגר יוגש לצד בירה לאגר ענברית טובורג.

מי שעומדת מאחורי מתחם הזמנת המקומות למסעדות באתר זו חברת Ontopo.co.il. "כדי לעזור ללקוחות שלנו, המסעדות, וגם כדי להטיב עם קהל הסועדים, הצטרפנו לפסטיבל על מנת להועיל למסעדות ולתת להם גב אחרי התקופה הלא פשוטה הזאת", מספרים בחברה, "אין ספק שיש פה גם ערך מוסף של טובת הסועדים, שמחפשים את השונה והמיוחד בקולינריה במחירים אטרקטיביים. בסופו של דבר צריך להבין  שגם חלק לא מבוטל מהקהל נפגע כלכלית".

עשינו לכם חשק? רוצים להזמין מקום? לחצו כאן