סרן חיים (חיימ'קה) חוצב ז"ל, צ'צקי כפי שכינו אותו חבריו, היה אחד מגיבורי צה"ל במלחמת יום כיפור. הוא גויס לשירות מילואים כמפקד פלוגה בחטיבה 679 עליה פיקד אל"מ אורי אור, לימים אלוף בצה"ל. אור גם היה המפקד של חוצב בסדיר, שהגיע לקיבוצו גבעת השלושה כדי שיאשרו לחיימק'ה עוד שלושה חודשי קבע על מנת שימנה אותו למ"פ.

סרן חוצב היה עם הטנקים הראשונים של החטיבה שעלו לרמת הגולן. כמ"פ השתתף בקרבות הבלימה וכאשר הטנק שלו נפגע מירי הסורים המשיך להילחם עם טנק אחר, גם אחרי שבפלוגה שלו נשארו רק שני טנקים. "למרות שמרבית הטנקים שבפיקודו נפגעו, והוא נותר עם שני טנקים בלבד מול כוחות האויב, שהמשיכו לתקוף מטווחים קצרים ביותר. סרן חיים חוצב ז"ל המשיך בלחימה עד נפילתו", נכתב בעיטור המופת אותו קיבלה המשפחה אחרי מותו ביום השני למלחמה, והוא בן 24 בלבד.

בצעירותו התקבל חיימ'קה ללימודי אלקטרוניקה בטכניון וכדי לממן את לימודיו עבד כמורה לפיזיקה בבית הספר 'יגאל אלון' בדימונה. לאחר נפילתו החליטה המשפחה לתרום לבית הספר מעבדה ובאגף בו מוקמה המעבדה ונקרא כולו על שם יקירם, הוצב גם קיר זיכרון שביצירתו הושקע מאמץ רב והיה בעל ערך עליון לבני המשפחה. זה היה בשנות השבעים.

"ההורים שלי הלכו למפעל של קיבוץ גבעת השלושה שם העובדים ייצרו אותו על חשבון זמנם החופשי ובהתנדבות מלאה לאחר שעות העבודה". סיפר אחיו יאיר בשיחה עם mako. "מדובר בקיר גדול של שלושה מטרים בערך. במרכזו ציור תמונה של חיימק'ה, עבודה של צייר מוכר".

לטענת בני המשפחה, לפני כמה חודשים הם כתבו לראש עיריית דימונה וביקשו לסייר במקום אחרי תקופה ארוכה בה לא ביקרו שם. ראש העיר הזמין את נציג המשפחה להגיע יחד איתו לבית הספר שנסגר מאז ובמקומו נפתחה במקום אולפנה. כשהגיעו למקום הם גילו להפתעתם הרבה שקיר ההנצחה נעלם וגם המעבדות נסגרו, מבלי שאיש טרח לעדכן אותם על כך.

"בשנת 2006 סגרו את בית הספר והעבירו את התלמידים לתיכון בעיר", התברר לאחיו. "במבנה עצמו הקימו אולפנה. ככל הנראה בשנה הזו, אנחנו לא יודעים בוודאות, מישהו העביר או הרס את קיר הזיכרון מבלי לומר לנו דבר".

בני המשפחה הכואבים ביקשו לברר מה עלה בגורל הקיר בעל הערך הסנטימנטלי הרב עבורם. "בהתחלה חשבנו שאולי שמו אותו באיזה מחסן כדי שניקח את זה ונציב אותו במקום אחר ונוכל לשמר את ההנצחה של אחי שנהרג במלחמה", סיפר יאיר. לטענתו: "גורמים בעירייה כולל ראש העיר הבטיחו לנו שיבררו איפה הקיר".

לדבריו מאז עברו כבר כמה חודשים וכלום לא קרה. כשהודיעו לעירייה שיפנו לתקשורת נקבעה לטענת המשפחה פגישה, אך לאחר מכן היא בוטלה. "מישהו השיל ערכים וניתץ הנצחה. כל מה שאנחנו מבקשים זה רק לדעת איפה הקיר ולהציב אותו. אמרנו לגורמי העירייה שאנחנו צריכים תשובה, זה כואב לנו ואכפת לנו. אבל כלום", סיכמו בני משפחת חוצב.

תגובת עיריית דימונה:

"האירוע שבו נעלם הקיר לא התרחש בתקופת ראש העיר הנוכחי, בני ביטון. ראש העיר אכן נפגש עם בני משפחתו של המנוח מר חוצב, סייר עמם כשלוש שעות ואף הציע להם מגוון פתרונות. ראש העיר עומד לרשות המשפחה כל אימת שירצו, הוא גם אמר להם שמבחינתו כל בקשה שלהם תמולא, רק שיבקשו. בכוונת עיריית דימונה-אגף ההנדבה, על פי הנחיית ראש העיר, להקים קיר הנצחה חדש לזכרו של החלל חיים חוצב ז"ל. לראש העיר יש יחס מיוחד למקרה באשר החלל היה מורה שלו בבית הספר היסודי".