הטלפון צלצל בחצות היום. עומרי גורן וזוגתו לחיים ולעסקים, ענת, היו עסוקים בצחצוח אחת הווילות שבטיפול חברת הניקיון שלהם. גורן לא התכוון לענות, אבל הנייד צלצל וצלצל. "בסוף עצרתי את העבודה ועניתי", סיפר לאחרונה בשיחה עם מקורביו. "על הקו הייתה בחורה שהציגה עצמה כמקורבת לרמטכ"ל לשעבר, בני גנץ. עוד לא הבנתי מי נגד מי, וכבר היא סיפרה לי שהיא המליצה עלינו בפני גנץ ואשתו רויטל, סיפרה להם שאני חרוץ מאוד, אמין ויעיל. הייתי בשמיים מרוב התלהבות. היה ברור לי שזה יפתח עוד דלתות וסופסוף חברת הניקיון שלנו תצבור לקוחות ונוכל להרים קצת את הראש מעל המים, לסגור חובות ולחיות חיים נורמליים".

השיחה באה בתזמון מושלם מבחינתו של גורן. חודשים ספורים קודם לכן הוא סיים לרצות מאסר של ארבע שנים בגין חמישה מעשי שוד בנק שביצע עם אחיו, סימון ורטוז'נסקי. עם תיק הרשעות כמו שלו – מלבד רצף הבנקים נרשמו לחובתו החל משנת 2002 גם פריצות, גניבות, הונאה בכרטיסי חיוב, זיוף ושימוש במסמך מזויף, ניסיון לגניבת רכב וקשירת קשר לביצוע פשע – פרנסה אינה מובנת מאליה. כל שכן בביתו של מי שבתוך זמן קצר יהפוך לשר ביטחון וראש ממשלה חלופי. 

במשך שלוש וחצי שנים ניקו עומרי וענת גורן את ביתו של גנץ בראש העין. שלוש פעמים בשבוע היו מגיעים אל הווילה רחבת ידיים בשכונת נווה אפק, שם בנו את בתיהם יוצאי צבאי רבים, בהם בכירים לשעבר במערכת הביטחון. "היינו מגיעים בכל פעם לכמה שעות טובות ומנקים את הווילה של גנץ. הוא ואשתו ממש נחמדים והם גם צנועים, זאת לא איזה וילה מפוארת כמו שמדמיינים", אמר גורן למקורביו. כשנשאל איך כל זה מסתדר עם הרישום הפלילי שלו, הוא השיב כך: "במשך כל השנים שלנו שם, אף אחד לא שאל על העבר הפלילי שלי. לא ביקשו רישום פלילי או להביא תעודת יושר, כלום. לא המשטרה ולא השב"כ, גם לא אחרי שמינו את גנץ לביטחון וכשהוא היה אמור להיות ראש ממשלה. את השם שלי הרי היה להם, לא הסתרתי כלום. חשבתי שזה כנראה לא חשוב לאף אחד".

בני גנץ (צילום: מתוך "אופירה וברקוביץ'", קשת12)
בני גנץ | צילום: מתוך "אופירה וברקוביץ'", קשת12

הפרשה הנוכחית מעלה באוב את הרקורד של בני גנץ בזיהוי אנשים בעלי עבר בעייתי. ב-2019 פורסם כי יוסי טובור, מנהל מטה יום הבחירות של גנץ, הורשע בגניבת חפצים שהיו שייכים ללוחמי אצ"ל ולח"י. במטה גנץ לא ידעו על עברו הפלילי

הגנצים העסיקו את הגורנים באופן ישיר, ולפחות בחלק מהמקרים שילמו להם באמצעות אפליקציית "ביט" (ל"כאן חדשות", שם חשפו השבוע תמר אלמוג ואיתי בלומנטל פרטים על אופן התשלום, נמסר מסביבתו של גנץ כי הונפקו קבלות כחוק כנגד התשלומים). כך זה נמשך ללא הפרעה וסיווג ביטחוני עד לחודש אוקטובר האחרון, כשהאינסטינקטים הישנים של איש הניקיון הרימו ראש. "לי ולאשתי היו חובות בהוצאה לפועל והייתי צריך להביא אוכל לילדים", חשף גורן בעדותו בשב"כ ובמשטרה הנחשפת כאן לראשונה. "הייתי צריך כסף מהיר, אז יצרתי קשר דרך 'טלגרם' עם מנהל בקבוצת ההאקרים 'Black Shadow' והצעתי להעביר מידע שנוגע לגנץ. דרשתי 7,000 יורו".

מה שקרה מאותו רגע עשה השבוע כותרות ראשיות. עומרי גורן נעצר ונחקר לפני שהוגש נגדו כתב אישום בגין ריגול; ענת גורן, שרבים מכירים מ"ענת הג'חנוניה", עסק למכירת ג'חנון תוצרת בית, מצאה את עצמה בתשאול ממושך במתקן שב"כ לפני שנמצא כי לא היה לה כל קשר ל"מיזם" העברת המידע לידי קבוצת ההאקרים.

הסיפור הזה רחוק מסיום, אבל סימני השאלה מהבהבים כבר עכשיו. איך קרה שהרקע של גורן לא נחקר גם לאחר מינויו של בני גנץ לשר ביטחון, על כל הרגישויות של התפקיד? למה אנשים קרובים לבני גנץ מוצאים את עצמם שוב ושוב במרכזן של פרשות מביכות? ומי אשם במחדל שאלמלא רגע של חולשה מצד עומרי גורן עשוי היה להימשך עד היום?

בסרט הזה גנץ כבר היה

בחקירותיו הממושכות התעקש עומרי גורן שריגול מעולם לא היה בתכניות שלו. "לא התכוונתי להעביר חומר סודי או דבר שלא ידוע", אמר לחוקרי שב"כ והסביר: "התכוונתי רק לעקוץ אותם, לגרום להם להעביר לי כסף ולא לקבל שום מידע". את העובדה שבסופו של דבר כן שלח לאנשי Black Shadow תמונות מביתו של שר הביטחון והציע לקבוצת ההאקרים סיוע בשתילת "תולעת מחשב" אצל גנץ הסביר גורן כך: "המנהל של קבוצת הטלגרם לא האמין למה שאמרתי לו, אז החלטתי להראות שאני באמת עובד בבית של גנץ ויש לי גישה לחדר שלו. צילמתי את שולחן העבודה שלו, מחשבים, טלפון, טאבלט, קופסה עם איורים צה"ליים, כספת סגורה ומכונת גריסה, מזכרות צבאיות שהוא קיבל בשירות, תמונות ממוסגרות שלו ושל בני המשפחה וחשבון ארנונה. את כל זה שלחתי בטלגרם ואחרי כמה דקות מחקתי הכל, כולל ההתכתבויות איתו. רציתי רק שאותו מנהל ייתן בי אמון".

עומרי גורן (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולמת)
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולמת

ב-2017 פתחה ענת במשותף עם עומרי את "ענת הג'חנוניה". "היא תמיד רצתה לעבוד ולהרוויח ולא להסתבך. אם לא היא, עומרי היה הרבה יותר בתוך הפשע. גם הרעיון לעסק הניקיון היה שלה, לא היה לה מושג שזה יסתבך ככה"

Black Shadow היא קבוצת האקרים המזוהה עם איראן ומפגינה אג'נדה אנטי ישראלית מובהקת. בשנתיים האחרונות פורסמו בכלי התקשורת בארץ מספר כתבות על מתקפות סייבר שביצעה הקבוצה או מי מחבריה נגד מטרות ישראליות, בין השאר החברות "קווים", "דן" ו"פגסוס", ולאחרונה האתר "אטרף", פריצה שהסתיימה בדליפה של נתונים רגישים על אזרחים ישראלים; גורן, כך על פי כתב האישום נגדו, נחשף לפרסומים וקיבל רעיון. לא ברור אם Black Shadow, שככל הידוע פועלת ממניעים כספיים, נמצאת בכלל בעסקי הריגול – ולא ברור גם לאילו חומרים רגישים, אם בכלל, נחשף גורן בווילה של גנץ. 

בעוד שבשב"כ נרדמו כנראה בשמירה בכל הנוגע לבדיקת הרקע של גורן, התכתבות שלו עם אנשי Black Shadow יורטה ממש בזמן אמת. הוא היה תחת מעקב במשך מספר שבועות, ולפני כחודש נעצר בחשד לריגול לטובת איראן. הוא נלקח לחקירה במתקן של שב"כ במרכז הארץ ובמשך שבועיים לא הורשה לראות עורך דין, אבל למקורביו סיפר שזכה ליחס אנושי ואפילו אדיב. "בהתחלה עניתי להם על כל השאלות, אבל כשהם אמרו שאני מרגל הבנתי שרוצים לסבך אותי בדבר שאין לי קשר אליו. אם היו מחכים עוד כמה ימים הייתי מקבל את הכסף מההאקרים, והם היו מבינים שבסך הכל רציתי לעקוץ אותם. מפה ועד ריגול? מישהו טיפס על עץ גבוה מאוד. לא נחשפתי לחומרים מסווגים, זה גם לא עניין אותי. ניקינו את הבית, עשינו עבודה מצוינת ומעולם לא היו תלונות עלינו. אם הייתי מרגל, יכולתי לרשת את כל הבית במכשירי האזנה".

כתב האישום אמנם חולק על גורן, אבל לזכותו נזקפת העובדה שבבדיקות הפוליגרף המרובות שעבר כנחקר – בשלב מסוים נערכה לו בדיקה כזאת מדי יום - הוא נמצא שוב ושוב דובר אמת בכל הנוגע לסעיף הריגול. ובעוד שהעבר שלו בעייתי בלשון המעטה, הפרשה מעלה באוב גם את הרקורד של בני גנץ בזיהוי אנשים בעלי עבר שכזה: בפברואר 2019 פורסם כי יוסי טובור, מנהל מטה יום הבחירות של גנץ, הורשע בעשור שעבר בגניבת חפצים שהיו שייכים ללוחמי אצ"ל ולח"י והציע אותם למכירה ברשת. טובור הורשע בעבירה של גניבה ונידון לחצי שנת מאסר וקנס של 7,000 שקלים; בשיחה שניהל עם האתר "מידה" טען שלא יידע את פעילי המטה של גנץ בעברו הפלילי ("ההרשעה התיישנה, שילמתי את חובי לחברה", אמר אז טובור). הגיוני מצד טובור לא ליידע, מעניין להיזכר שגם אז לא היה בצד של גנץ מי שיבדוק. 

רקע בעייתי, אם כי לא פלילי, יש גם לתא"ל יקי דולף, המזכיר הצבאי הנוכחי של גנץ. דולף ננזף בעבר על מחדל מותו של סמל אביתר יוספי ז"ל באימון ניווט בנחל חילזון בעת שהיה מח"ט הצנחנים, וגם על מחדל מותו של המלש"ב רון אליהו עובד שמת בגיבוש לחטיבת הצנחנים (שני האירועים התרחשו בשנת 2019); אין בכך להעיד על איכות עבודתו כיום, אבל מדובר במקורב נוסף לשר הביטחון שעברו כמו נמחק.

היא עבדה, הוא חלם

כשצצו הפרסומים הראשונים על ההאשמות נגד גורן, היה מי שטען שהאיש עבר מתחת לרדאר מפני ששינה מספר פעמים את שמו וטשטש בכך את עקבותיו. גורן אכן נולד בשם סרגיי גורוכובסקי ולימים השתמש גם בשם יורי גורוכובסקי, אלא שחיפוש פשוט בגוגל חושף הסתבכויות שלו עם החוק תחת כל אחת מהזהויות. העבר הפלילי שלו עשיר עד כדי כך.

השקר על רויטל גנץ צבר תאוצה (צילום: פלאש 90, גילי יערי, חדשות)
צילום: פלאש 90, גילי יערי, חדשות

הגנצים העסיקו את הגורנים באופן ישיר, ולפחות בחלק מהמקרים שילמו להם באמצעות אפליקציית "ביט". "הם ממש נחמדים", אמר גורן למקורביו, "והם גם צנועים. זאת לא איזה וילה מפוארת כמו שמדמיינים"

גורן בן ה-37, תושב לוד, צבר עד היום 14 תיקים במשטרה, חמש הרשעות וארבע תקופות מאסר. "בשנים הראשונות שלו הוא היה יותר עבריין רכוש, עשה פריצות לבתים ולכלי רכב", אומר קצין משטרה. "אחר כך הוא התמקצע בעבירות הונאה כמו שימוש בכרטיסי אשראי של אחרים, זיוף והונאה, ובשנים האחרונות השתדרג לשוד בנקים עם אחיו סימון. שם היה הכסף הגדול מבחינתו".

ההסבה לבנקאות באה לפני כתשע שנים, כשגורן נקלע לחובות כבדים ויצא עם אחיו ועבריין נוסף למסע שוד מהדרום ועד הקריות. השלושה שדדו במצטבר 117 אלף שקלים מחמישה סניפי בנק, מהם שניים של "הבינלאומי" (בכרמיאל וברמלה), אחד של "מזרחי טפחות" (קרית ביאליק) ואחד של "מרכנתיל דיסקונט" בתל אביב – שוד שהסתיים במרדף דרמטי של מאבטח בשגרירות ארה"ב אחר שותפם של האחים. גם את בנק הדואר הקרוב לביתם, בלוד, שדדה החבורה. כשנעצרו הודו האחים בתכנון חלק ממעשי השוד וסיפרו שהיו אוספים מידע על סניפים שבהם האבטחה לקויה ומעבירים אותו לעבריין שהכירו. הוא מצדו היה מוסר לפקידים פתק מאיים, מקבל את הכסף ומתחלק עם האחים.

במהלך המשפט נחשפה ילדותם הקשה של האחים. התברר שאביהם היה מכור לאלכוהול, אימם ניתקה איתם קשר והם גדלו ללא מסגרת משפחתית. גם אז, כמו בפרשה הנוכחית, טען גורן שפעל מתוך מצוקה כלכלית; הוא נדון לארבע שנות מאסר בפועל ועבר בכלא סדנאות לטיפול באלימות ובשימוש מופרז באלכוהול. "לעומרי יש סיפור חיים מטורף, הוא עסוק מגיל קטן בהישרדות כלכלית", מספר רן (שם בדוי), חבר ותיק. "הוא ואחיו כל הזמן חיפשו איך לשרוד, ובלי דמות של אבא ואימא והם הגיעו מהר מאוד לעולם הפשע".

את ענת הכיר גורן לפני כתשע שנים. השניים הביאו לעולם שלושה ילדים, והרביעי כבר בדרך דווקא עכשיו, כשענת לבדה. מכרים מספרים שהיא תמיד הייתה תמונת מראה שלו, אישה ברוכת כישרונות שמעולם לא התקרבה לפשע. סימה (שם בדוי), המקורבת לבני הזוג, מספרת שבתחילה עבדה ענת כצלמת ("היא קנתה מצלמה מקצועית ותכננה להרוויח מצילום ילדים, אבל לא ממש מצאה לקוחות"), ובשנת 2017 פתחה במשותף עם עומרי את "ענת הג'חנוניה" (בתפריט: כריכים, מלאווח, שניצל, מוקפץ, נקניקיות, בגט עם רוסטביף וגולת הכותרת - ג'חנון תימני אסלי בעבודת יד). "היא עבדה מאוד קשה כדי לפרסם את העסק", אומרת סימה. "היא אישה טובה, פשוטה, שתמיד רצתה לעבוד ולהרוויח את הכסף שלה בעצמה ולא להסתבך. אם לא היא, עומרי היה הרבה יותר בתוך הפשע. גם הרעיון לעסק הניקיון היה שלה, לא היה לה מושג שזה יסתבך ככה".

את חושבת שהוא ניצל אותה?
"אני לא יודעת, אבל הראש שלה היה בעבודה והראש שלו היה בלחפש דרכים לעשות כסף מהיר. זה תמיד היה ככה".

אבא לא מרגל

את חברת הניקיון פתחו בני הזוג גורן בשנת 2019 תחת השם "LA אחזקות מבנים". לאחר שהחלו לעבוד אצל גנץ שינו את השם ל"Goren Holding & Management" והשכילו למנף את הלקוח הנודע בפרסום בפייסבוק: "בין לקוחותינו ניתן למצוא את כנסת ישראל, אישי ציבור, פוליטיקאים ואנשי עסקים". לא ברור איזה כיסוי היה להבטחות, אבל גורן סיפר לחוקריו ש"קיבלנו עוד עבודות בגלל שניקינו את הבית של בני גנץ".

עמרי גורן (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם)
עמרי גורן | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם

במהלך משפטם של עומרי גורן ואחיו סימון, שהורשעו בשורה של מעשי שוד בנקים, התברר שהם נולדו לאב מכור לאלכוהול וכי אימם ניתקה איתם קשר. גם אז, כמו בפרשה הנוכחית, גורן טען שפעל מתוך מצוקה כלכלית

"הגעתי אליהם דרך הפייסבוק ודיברתי עם ענת, היא אישה מקסימה", מספרת ורד (שם בדוי), תושבת ראש העין שהגורנים ניקו את ביתה. "שניהם עבדו טוב מאוד, מעולה. לפעמים הביאו איתם את הילדים כי לא היה להם איפה לשים אותם. אני אגיד לכם בכנות, השפה שלהם, איך שהם נראים - לא הייתי חושבת שהם יעבדו אצל אנשים כמו בני גנץ. הם אנשים מהשכונה, כמוני כמוך".

פ', גם היא תושבת ראש העין, סיפרה השבוע בראיון ל"ישראל היום" שהשניים היו מגיעים לנקות גם אצלה עם ילדיהם, זאת כשענת כבר בהריון שלישי. "הבגדים שלהם היו בלויים מאוד, האוטו שלהם היה שבור והייתה תקופה שהם לא יכלו לבוא כי בכלל לא היה להם אוטו". פ' סיפרה גם שחברתה חשדה שהשניים גנבו ממנה 12 אלף שקלים שהיו בכספת, אבל "אמרתי לה שזה לא יכול להיות. פעם אחת השארתי להם בטעות 200 שקלים יותר, וענת התקשרה אליי ואמרה לי שנתתי לה יותר מדי. היא אמרה לי שביקשה מהם להגיע לפוליגרף, בהתחלה הם הסכימו ואז סירבו". לאחר האירוע הפסיקה אותה אישה להעסיק את בני הזוג; ככל הידוע, זו הייתה ה"תקרית" המשותפת היחידה שלהם עד שמצאו את עצמם מול חוקרי שב"כ.

ענת, כך מספרות חברותיה, הייתה בהלם מוחלט כשגורן נעצר. "הייתי בטוחה שזה על משהו קטן, שהוא ישתחרר, אבל נפלו עליי השמיים", סיפרה למעגל של חברות קרובות. "מאז שהפרשה התפוצצה אני לא שולחת את הילדים הגדולים לבית ספר כדי שלא יצחקו עליהם ויעליבו אותם שאבא שלהם מרגל. אני עכשיו במחשבות איך ממשיכים מפה, איך לטפל בילדים, לשלם חובות. אבל אני עם עומרי ולא מתכוונת לעזוב אותו. עבדנו אצל גנץ, ואם מישהו לא בדק את העבר שלו ולא שאל שאלות - זו בעיה שלו, לא של עומרי. הוא לא גנב, לא רימה ובטח שהוא לא מרגל, מאיפה הביאו את זה. אני שבורה לרסיסים מכל הסיפור".

עומרי גורן (צילום: Gili Yaari Flash90)
צילום: Gili Yaari Flash90

מי הייתה האישה שהמליצה לגנצים על בני הזוג גורן? הפנינו את השאלה לרויטל גנץ (בתמונה), שהשיבה: "אנחנו לא מגיבים, אתם יכולים לפנות לדוברות של שר הביטחון". פנינו, אבל דובר שר הביטחון סירב להגיב על הסף

חוקרי שב"כ שאלו את ענת אם ידעה על מעשי בעלה או הייתה שותפה להם. היא השיבה שלא ידעה דבר וחצי דבר: "הוא לא שיתף אותי בכלום, עשה הכל לבד ואין לי שום קשר למעשים שלו, אבל אני בהלם מזה שהוא חשוד בריגול. אני מכירה המון שנים את עומרי, הוא לא היה פוגע בביטחון המדינה". לאחר מספר שעות של תשאול השתכנעו החוקרים שלא הייתה לענת כל תקשורת עם קבוצת Black Shadow או ידע על הצילומים בבית גנץ, והיא שוחררה לביתה.

עוד חזון לפדיחות  

במשך כחודש הטיל שב"כ איפול מוחלט על החקירה. ביום חמישי האחרון הותרה הפרשה לפרסום, ומיד הכתה גלים במערכת הביטחון. במוקד נמצאת יחידת שב"כ 730, היחידה לאבטחת אישים שלא טרחה לבדוק את עברו של גורן – או שבדקה ולא מצאה, ולך תחליט מה גרוע יותר. "אין ספק שיש פה שרשרת של מחדלים, גם של גנץ, אבל בעיקר של שב"כ", אומר לנו השבוע גורם בטחוני. "השירות אמור לתחקר ולתשאל כל עובד בכל בית של שר, קל וחומר כשמדובר בשר הביטחון. זה דבר שאסור שיקרה, יותר מסתם 'תקלה'. הרי גורן היה יכול לגנוב מהבית מחשבים או חומרים מסווגים ולהעביר לגורמים שמזוהים אם איראן. אי אפשר לזלזל בזה".

אבו אלקיעאן (צילום: מתוך 'הכל אישי' עם חיים אתגר, קשת 12)
צילום: מתוך 'הכל אישי' עם חיים אתגר, קשת 12

לפני כחצי שנה עצר שב"כ את יעקוב אבולקיעאן (בתמונה), איש עסקים תושב חורה, בגין מגע עם סוכן זר שעובד עם המודיעין באיראן. לפי כתב האישום נגדו, אבולקיעאן טען בפני הסוכן שהוא מקושר מאוד לשרים יעלון וגנץ

השבוע פורסם שבעקבות המחדל הוקמה ועדת בדיקה פנימית בשב"כ במטרה לבדוק את הכשל. מה להערכתך ייצא מזה?
"אני מקווה שיסיקו את המסקנות הנדרשות וידיחו את האחראים. אני מאוד מקווה שלא רק הש.ג ישלם, אלא גם המפקדים הכי בכירים ביחידה לאבטחת אישים".

גורם בשב"כ אומר השבוע למגזין mako: "לא נגרם נזק מצד עומרי גורן, הוא נעצר מיד, כך שבסיכול יש כאן ציון מצטיין, אבל באבחון - ציון נכשל. בארגון לא יסתפקו בעריפת ראש, אלא עורכים בדיקת עומק לכל התהליכים הרלוונטיים. לצד האחריות שלנו יש גם אחריות למשרד הביטחון".

נראה שגם שר הביטחון עצמו זקוק לבדק בית, תרתי משמע. גנץ ואשתו רויטל הסתפקו בהמלצה האחת שקיבלו ולא טרחו לבדוק את עברו של גורן – טעות בהיסח דעת אולי, אבל מי כמו בני גנץ אמור לדעת איך דברים כאלה עלולים להיגמר. זה לא רק המקרה המביך של טובול; לפני כחצי שנה עצר שב"כ את יעקוב אבולקיעאן, איש עסקים תושב חורה, בגין מגע עם סוכן זר שעובד עם שירותי המודיעין באיראן. אבולקיעאן, כך לפי כתב האישום נגדו, טען בפני הסוכן שהוא מקושר מאוד לשרים גנץ ובוגי יעלון, משתתף בישיבות וחשוף לחומרים מודיעיניים. ואם במקרה הזה יכול גנץ לטעון ששמו רק שורבב לפרשה, הרי שלפני כשנתיים געשה המדינה כשפורסם שגורמים איראניים פרצו לטלפון הסלולרי שלו זמן קצר לאחר שסיים את תפקידו כרמטכ"ל. על פי הפרסומים, בכירים בשב"כ עדכנו את גנץ לגבי הפריצה והזהירו אותו שכל פרט רגיש בטלפון עלול לשמש נגדו אם וכאשר ישמש בתפקיד ממלכתי.

עומרי גורן (צילום: באדיבות המצולם)
פלילי, לא בטחוני. עו"ד גל וולף | צילום: באדיבות המצולם

מי הייתה האישה שהמליצה לגנצים על בני הזוג גורן, זו שהמילה שלה הייתה טובה מספיק כדי לוותר על בדיקת רקע? הפנינו את השאלה לרויטל גנץ, שהשיבה: "אנחנו לא מגיבים, אתם יכולים לפנות לדוברות של שר הביטחון". אז פנינו, אבל דובר שר הביטחון סירב על הסף להשיב לסדרה של שאלות שהצגנו לו.

עומרי גורן יודע מן הסתם מי המליצה עליו, אבל הוא נמצא במעצר. שם ממשיך עובד הניקיון לטעון שלא תכנן דבר מלבד עוקץ. "עשיתי מה שעשיתי בשביל כסף", אמר לחוקריו. "נכון שאני עבריין, נכון שהסתבכתי עם הונאות ובנקים. אבל לצלם את החדר של שר הביטחון, מחשב, חשבון ארנונה - זה ריגול? עשיתי שטות גדולה, אבל לא יותר מזה. לא ריגלתי".

פרקליטיו של גורן, עו"ד גל וולף ועו"ד ענת יערי מהסנגוריה הציבורית, מתכוונים לזמן במהלך המשפט את השר גנץ, את אשתו רויטל, כמה ממקורביהם ובכירים במערכת הביטחון. המבוכה, כך נדמה, רק החלה. 

תגובות: "האישום בריגול – מופרך"

עוה"ד גל וולף וענת יערי, המייצגים את עומרי גורן מטעם הסניגוריה הציבורית, מסרו בתגובה: "עומרי עבד בניקיון בביתו של גנץ במשך מספר שנים. בתקופה האחרונה הוא נקלע למצוקה כלכלית קשה. עומרי טען כבר בתחילת הפרשה שלא הייתה לו כל כוונה לפגוע בביטחון המדינה. לאחר חקירה של גורמי הביטחון הם הבינו שגרסתו של עומרי נכונה וכי הוא לא פגע בביטחון המדינה. ההחלטה של המדינה לנהל את התיק, שמוצג כפרשיית ריגול, בדלתיים פתוחות - מצביעה על כך שצריך להתייחס לתיק כתיק פלילי ולא כתיק ביטחוני. לאחר שנקבל את חומרי החקירה נציג את טענותינו ונוכיח שעומרי לא פגע בביטחון המדינה וכי האישום שריגל הוא מופרך".

משב"כ נמסר בתגובה: "מאז היוודע הכשל, מבצע שב"כ שרשרת של תחקירים שמובלים בדרגים הגבוהים ביותר. השירות כארגון לומד לא מסתפק ב'כשל בעבודת הפרט' אלא בוחן לעומק את תהליכי האבחון לבעלי מקצוע בכדי למנוע מקרים מעין אלה בעתיד".