אבטחת אחוזה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ברגעים כאלה אתה אומר לעצמך, היה שווה להיות לוחם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

בניגוד לחיילים ששרתו במקומות כמו חיל המודיעין, יחידות המחשוב השונות ואפילו בגלי צה"ל או דובר צה"ל – ללוחמים לרוב לא מחכה עולם שלם של הצעות עבודה מעניינות בצאתם משלוש שנות השירות הצבאי.

למרות זאת, אל תיפול רוחכם לוחמים יקרים: ישנן לא מעט משרות שוות בשוק האזרחי שכדי להתקבל אליהן דווקא רצוי לבוא עם רזומה של חייל קרבי בצה"ל. חיפשנו עבורכם עבודות מגניבות ומעניינות, אשר שכר ראוי טמון בצידן, עבודות שבשאיפה יהפכו את השחרור למבטיח ונעים יותר. אפשר למצוא את העבודות המצוינות בכתבה באתרי הדרושים השונים, ולבטח הן ייתנו כיווני מחשבה מעט מקוריים יותר לאופציות עבור משתחררים טריים עם אבק מסעות בנעליים.

אם כבר אבטחה, אז לא בארץ

לוחמים, שימו לב: מתפרסמות מעת לעת משרות מעניינות של אבטחה בחו"ל. למשל, כיום אפשר למצוא באתרי הדרושים משרת אבטחה לאחוזה פרטית בפרברי לונדון, שמציעה שכר גבוה בפאונדים, תנאים סוציאליים גבוהים, כרטיס טיסה, הכשרה במקום, דיור כלול וציוד כולל ציוד חורף שיינתן. תפור לחיילים משוחררים. החיסרון: דרוש דרכון אירופאי ולדעת לדבר אנגלית. רקע קרבי הוא כמובן יתרון. זאת כמובן רק דוגמא אחת. ישנן יחידות מטעם המדינה בכל רחבי אירופה, של אבטחה בשגרירויות ובמוסדות יהודיים שונים בתפוצות. יחידות אלו מציעות שכר ראוי לעבודה בהן וגם קצת ניקוי ראש בחו"ל אחרי השירות הצבאי המפרך.

יחידת נחשון (צילום: שירות בתי הסוהר)
משימות בטחוניות מיוחדות בשירות בתי הסוהר. מדבר אליכם? | צילום: שירות בתי הסוהר

לוחם ביחידת נחשון

שירות בתי הסוהר מחפש, דרך קבע, לוחמים ליחידת נחשון. העבודה מפוזרת לרוב בכל הארץ, כאשר נדרש רובאי 05 ומעלה (וגם 12 שנות לימוד). יחידת נחשון, למי שלא מכיר, היא אחת היחידות המעניינות בשב"ס, כאשר לפי אתר בתי הסוהר היא "מהווה יחידת התערבות, אבטחה, הפעלת אגפי הכליאה בבתי המשפט וליווי מרכזית של שירות בתי הסוהר ‏ומבצעת משימות ביטחוניות מיוחדות הנגזרות מתפקידי שב"ס".

עבודה מועדפת? לא (רק) בתחנת דלק

אם אתם מחפשים עבודה מועדפת כדי לנצל את המענק הטמון בצידה, לצד עבודה מעשירה ומספקת בתחנת דלק, ישנן אופציות נוספות. חברות גדולות במשק, דוגמת חברת אלביט, מחפשות לוחמים משוחררים לעבודות מועדפות, כאשר אף פעם לא מזיק להיכנס לחברה גדולה ומוכרת, שאחר כך אפשר לנסות ולהתשלב בה בתחומים אחרים שהם לא אבטחה. חברות אלו בדרך כלל מפוזרות ברחבי הארץ, כך שהן זמינות למשוחררים רבים. לרוב יש בהן מענקים, ארוחות ותנאים נוספים – המהווים יתרון עבודה נוסף. באלביט, למשל, הדרישה היא לרובאי 05 ומעלה, כושר גופני גבוה ומעבר קורס של עשרה ימים בתנאי פנימייה.

קב"ט גניבות

רגילים לנסוע בחפ"ק ולרדוף אחרי מבוקשים? למה שלא תעשו מזה קצת כסף באזרחות? חברות גדולות מחפשות לעיתים קב"טים שיסייעו להן להימנע מגניבות על ידי פושעים. החיסרון הוא שלרוב צריך ניסיון כקב"ט, מה שלחלק גדול מהמשוחררים הקרביים אין, אבל ניסיון בחמ"ל (בתפקיד הזה שלפעמים מקבלים כמה חודשים לפני השחרור) לעיתים עשוי להספיק כדי להשתלב במערך. יודעי דבר מסרו לנו שחברת מזון באזור ירושלים מחפשת קב"ט.

לוחמים בשירות המדינה

במשרד הביטחון מפרסמים מעת לעת משרות דרושים לשמירה עבור המעברים הפנימיים היבשתיים. אם עברתם שלוש שנים של שמירות, כנראה שהדבר הראשון שאתם אומרים לעצמכם הוא: שוב אבטחה ושמירות? יכול להיות שהצדק עמכם, אבל כאן מדובר באבטחה עם שכר ראוי יותר ותנאים שהם בטח טובים יותר. גם כאן, מן הסתם, יש העדפה ללוחמים.

טלסקופ (צילום: flickr)
לוחמים משוחררים, משרדי החקירות מחפשים אתכם | צילום: flickr

מאתרים ואוספי מידע למשרד חקירות

משרדי חקירות מחפשים מאתרים ואוספי מידע, שהם בדרך כלל אנשים צעירים שיכולים לכתת את רגליהם ולהסתובב בכל הארץ כדי למצוא מידע עבור החקירה. מדובר בעבודה מעניינת עם אדרנלין, שיכולה להתאים למי שרוצה לעשות כסף. עבור חקירות אנשים מוכנים לשלם סכומים דמיוניים לעיתים (הסכום המקובל עבור שעה של חקירה הוא בסביבות ה-400 שקלים לשעה, מי יותר ומי פחות).

אז איך מתקבלים? לפי עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר באולג'ובס, "אנו ממליצים לחיילים שהשתחררו מהצבא (או לכאלו שעברו פחות משנתיים מאז השחרור שלהם) למקם את השירות הצבאי בקורות החיים לפני הניסיון התעסוקתי (במידה ויש להם כזה). במסגרת השירות הצבאי מומלץ לפרט גם את מהות התפקיד שביצעתם ואת המיומנויות השונות שבאו לידי ביטוי בתוכו. חשוב לדעת: ככל שתתארו את כישוריכם בצורה טובה יותר, כך יגדלו הסיכויים שלכם לקבל הזמנה לראיון עבודה. כדאי להיזכר בכל ההכשרות שעברתם גם אם היו קצרות וממוקדות, ולהדגיש הצטיינות".

>> עוד תפקידים עם יתרון בשוק האזרחי