הביקורת בעזה - לעיני חיילי צה"ל: תושב רצועת עזה שעזב את ח'אן יונס ונע לכיוון רפיח, תקף את מנהיגי חמאס שנהנים מחיי פאר - בעוד שהם המיטו אסון על תושבי עזה. "הנייה אוכל במסעדה הכי טובה בטורקיה וסינוואר אוכל בשר מתחת לאדמה. אנחנו אוכלים כדורים בראש", הוא אמר.

בסרטון אחר שהגיע מאזור ח'אן יונס, תועדו העזתים מודים לחיילי צה"ל על הסיוע שניתן להם, תוך שהם מוחים על המצב. יש בהם מי שמקלל את אונר"א, סוכנות הסעד שאחראית על חלוקת הסיוע ההומניטרי - ומכריז: "אחותו אונר"א, אתם הרבה יותר טובים מהם".

העזתים שמתפנים מאזור ח'אן יונס במסדרון ההומניטרי זועקים לעיני חיילי צה"ל: "לא רוצים את בני הכלבים - את חמאס". דובר צה"ל בערבית, סא"ל אביחי אדרעי: "חמאס הוא הגורם היחיד לכל הסבל וההרס ברצועת עזה. העזתים שונאים את חמאס".

מתחקיר שפורסם ב-BBC, עולה כי יותר ממחצית מהבניינים ברצועה ניזוקו או נחרבו מתחילת המלחמה. תמונות הלוויין שמגיעות מעזה חושפות - כך נראים הבניינים שעמדו על תילם לפני 7 באוקטובר, לאחר שניזוקו או שנהרסו כמעט לחלוטין.

דיר אל-בלח - לפני ואחרי (צילום: BBC)
דיר אל-בלח - לפני ואחרי | צילום: BBC
מגדל אל-פארה בעזה - לפני ואחרי (צילום: BBC)
מגדל אל-פארה בעזה - לפני ואחרי | צילום: BBC

לפי ההערכות שפורסמו, 144 אלף עד 175 אלף מבנים ברצועה נפגעו - מדובר ב-50%-61% מהם. הניתוח שערכו החוקרים, קורי שר מאוניברסיטת הסיטי בניו יורק וג'יימון ואן דן הוק מאוניברסיטת אורגון סטייט, כולל תמונות שנועדו לבחון את השינויים.

בח'אן יונס נרשמה הפגיעה הקשה ביותר, שם ניזוקו או נהרסו 38 אלף בתים (יותר מ-46% מכלל המבנים במרחב), כאשר 1,500 מהם - נפגעו רק בשבועיים האחרונים. אחד מהם הוא מגדל אל-פארה, בניין מגורים שכולל 16 קומות במרכז העיר ושהיה הבניין הגבוה ביותר באזור - עד להריסתו ב-9 בינואר.

הנזק שנגרם למבנים ברצועה (צילום: BBC)
הנזק שנגרם למבנים ברצועה | צילום: BBC
מסעדת סנביל בח'אן יונס - לפני ואחרי (צילום: BBC)
מסעדת סנביל בח'אן יונס - לפני ואחרי | צילום: BBC

על פי הדיווח ב-BBC, עיר האוהלים שהוקמה באזור ההומניטרי אל-מואסי שברפיח כבר משתרעת על פני כ-3.5 ק"מ - ובכך שווה ערך לגודל של כמעט 500 מגרשי כדורגל.