המטכ"ל האוקראיני הודיע כי בעקבות האבדות הרבות של הצבא הרוסי באוקראינה, רוסיה צפויה לצאת בגל גיוס חובה ענק ולגייס מאות אלפי חיילים, בהם גם עשרות אלפי צ'צ'נים, שתפקידם העיקרי יהיה למנוע נסיגת חיילים רוסים משדה הקרב.

החיילים החדשים שיגויסו יידרשו לצאת לאוקראינה לאחר מספר חודשי אימון, ולהחליף שם את החיילים שנפצעו ואת היחידות השחוקות מחודשי הלחימה הארוכים. בהודעה הרשמית צוין גם כי "מתכננים לגייס כ-40 אלף תושבים ברפובליקה הצ'צ'נית, שעשויים לשמש כיחידות מחסום מאחורי כוחות רוסים".

מגויסים לצבא רוסיה (צילום: Contributor/Getty Images)
גיוס לצבא הרוסי במוסקבה, אוקטובר 2022 | צילום: Contributor/Getty Images

באוקראינה מציינים, ולא במקרה, שרק מעטים מבין המגויסים העתידיים בכפייה יגיעו ממוסקבה או סנט פטרסבורג, ערים עשירות ומרכזיות ברוסיה. לאוקראינים חשוב להראות את הבדלי המעמדות ואת הפער בין המקורבים לשלטון לבין אלה שלא.

"אזרחים רגילים ילכו שוב לחזית כבשר תותחים, ידחפו למוות על ידי התליינים של קדירוב (נשיא צ'צ'ניה). לכן, הדרך היחידה של הצבא הרוסי לשרוד היא להיכנע מרצון לכוחות ההגנה האוקראינים", הוסיפו בהודעה של צבא אוקראינה. מאז פלישת הצבא הרוסי לאוקראינה הוא ספג יותר מ-300 אלף נפגעים, בהם כ-120 אלף הרוגים, על פי ההערכות האחרונות של הממשל האמריקאי. צבא אוקראינה פרסם מספרים גבוהים הרבה יותר.

קדירוב מתוך התיעוד (צילום: Kadyrov_95)
שליט צ'צ'ניה ומקורבו של פוטין, קדירוב | צילום: Kadyrov_95

במקביל, בארה"ב מדווחים על עיכוב באספקת טנקי האברמס שהובטחו לאוקראינה, זאת בשל ההחלטה להאריך את תקופת ההכשרה של חיילי צבא אוקראינה לשימוש בטנק. ההחלטה הגיעה מקייב, בין היתר כחלק מהפקת לקחים ותכנון מתקפת הנגד.

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, התחייב לספק לאוקראינה 31 טנקים כאלה, וכ-200 חיילים אוקראינים מתאמנים כעת על השימוש בטנק – למרות שתקופת ההכשרה המקורית הסתיימה בחודש שעבר.