החשש ממתקפה איראנית נגד ישראל בעקבות חיסולו של  בכיר בכוח קודס בדמשק - מהדהד בתקשורת העולמית. האיומים של הממשל האיראני מסוקרים בין היתר באתרים בריטיים, איטלקיים ואמריקניים - גם בכותרות הראשיות: השהיית הטיסות, תרחישי התקיפה ואפשרויות התגובה הישראלית.

סגירת המרחב האווירי באיראן

בסוכנות הידיעות רויטרס הציבו בשעות הצוהריים את הנושא בכתבה הראשית שלהם, וסיקרו בהרחבה את החלטת חברת התעופה לופטהנזה להשהות את טיסותיה לטהראן עד לפחות 13 באפריל. בדיווח נכתב שלופטהנזה וחברת הבת שלה אוסטריאן אירליינס הן שתי החברות היחידות שטסות בימים שבשגרה לטהראן. יתר החברות הבין לאומיות שטסות לטהראן הן טורקיות או של מדינות אחרות במזרח התיכון.

בניגוד ללופטהנזה, אוסטריאן כרגע לא משהה את טיסותיה לבירת איראן, והודיעה שלפי שעה רק תעשה התאמות זמנים של הטיסות הקיימות. ברויטרס התייחסו גם לדיווח הדרמטי בסוכנות הידיעות האיראנית על סגירת המרחב האווירי, שנמחק זמן קצר אחרי שנכתב.

הניתוח של הכתב הבריטי למצב המתוח

בסקיי ניוז הבריטי התייחסו לאיום של נתניהו הבוקר, שאמר שישראל מתכוננת לכמה תרחישים, וכי "מי שיפגע בנו - אנחנו נפגע בו". באתר הבריטי גם שילבו ניתוח של הכתב שלהם למזרח התיכון אליסטאר באנקל, שאמר שאומנם היחסים בין ישראל לארה"ב עכורים לאחרונה, אבל אין ספק שבנושא הזה ארה"ב תעמוד בגיבוי מלא מאחורי ישראל.

הוא הוסיף שייתכן שאיראן תנסה להגיב באופן כזה שלא יגרור תגובה ישראלית בחזרה, אבל הזהיר שמדובר ב"רגע מאוד מסוכן לאזור, שגם כך מצוי בתקופה זו תחת הסלמה". 

גם הכתב הביטחוני של רשת ה-BBC התייחס לנושא בחשבון X שלו וכתב: "בהחלט יכול להיות שאני טועה בעניין הזה, אבל לדעתי שאם איראן עומדת לתקוף - כפי שהרבה אנשים מדברים עליו עכשיו, התגובה לא תקרה כשכולם מצפים לה".

ההתערבות האמריקנית

בעיתון וול סטריט ג'ורנל האמריקני התייחסו לאזהרה האמריקנית על תגובה איראנית שעלולה להתרחש בזמן הקרוב. בקשר לכך, הם הזכירו את האיומים ההדדיים בין שתי המדינות, ישראל ואיראן, אחרי שבכיר משמרות המהפכה חוסל בדמשק, בתקיפה שיוחסה לישראל.

"סוף רמדאן - תחילת הספירה לאחור"

גם באתר האיטלקי לה רפובליקה התייחסו למצב המתוח בין ישראל לאיראן, וסיקרו את הנושא בהרחבה. בדומה לוול סטריט ג'ורנל, באתר האיטלקי הדגישו את האזהרה האמריקנית לאזרחי ארה"ב. הכתבה נפתחה במילים "סוף רמדאן - תחילת הספירה לאחור", כשהכוונה לתקיפה איראנית קרובה. 

בנוסף, עורך העיתון מאוריציו מולינארי והעיתונאי פאביו טונאצ'י קיימו ריאיון עם שר החוץ ישראל כ"ץ, על רקע האיום האיראני. כ"ץ נשאל על החיסול בדמשק ועל האיום שהגיע בתגובה והשיב: "'ישראל לא לקחה אחריות על התקיפה בדמשק, אבל איראן הודיעה שהיא תנקום בנו. זה לא מפחיד אותנו. אנחנו לא רוצים מלחמה עם איראן, אבל אם יתקפו אותנו ישירות, נגיב". עוד טען כ"ץ כי " הבעיה היא שהמערב לא לוקח ברצינות את הסכנה של איראן והאיסלאמיזם הרדיקלי".

"השקט שלפני הסערה?"

ברשת הטלוויזיה הצרפתית BFMTV, סיקרו גם את הנושא, ובחרו להציג את האיום האיראני תחת הכותרת: "השקט שלפני הסערה?". בכתבה ציון כי "האיומים מצד הרפובליקה האיסלאמית של איראן נגד המדינה היהודית הולכים וגוברים יותר ויותר". בכתבה צוטטו גם האיומים של המנהיג העליון של איראן שלפיהם "ישראל תיענש".

הפוליטיקאים בעולם מגיבים

לא רק כלי התקשורת בעולם התייחסו לסוגיה בהרחבה. הסנאטור הרפובליקני מרקו רוביו כתב ש"איראן רוצה לפתוח במתקפה נגד ישראל, ואם זה יקרה - ישראל תגיב בעוצמה. אנחנו ברגע הכי מסוכן באזור מאז 1973".

גם הסנאטור הרפובליקני טום קוטון התייחס לנושא בחשבון X שלו, וקרא לביידן להעביר מסר לאיראן: "ישראל נמצאת תחת איום של מתקפה קרובה מאיראן. הנשיא ביידן צריך להזהיר את האייתוללות באופן מיידי שארצות הברית תגבה את ישראל עד הסוף, והתגמול האמריקני-ישראלי המשותף על כל מתקפה יהיה מהיר והרסני".