הלחימה וההיערכות להרחבתה: צבא היבשה צובר סד"כ לקראת כניסה קרקעית אפשרית ועיקר הלחימה מבוצעת על ידי ספינות חיל הים ומטוסי חיל האוויר, עם דגש לשיטת גלי תקיפה. כלומר כל כמה שעות כ-50, 60 מטוסים תוקפים בו זמנים מטרות רבות ברצועת עזה.

התקיפות נועדו להרוס את התשתית הצבאית של חמאס, גם מה שמכונה "תקיפות נדל"ן" הכוללות השמדה של בתים ובניינים בהם היו חמ"לים, מפקדות, משרדי ממשל חמאס ועוד. לצד הפגיעה במטרות האלה, המטרה הלא רשמית היא גם לגרום להרס ולמורא ברצועת עזה. מצד אחד חיל האוויר בהוראת הדרג המדיני עדיין מזהיר אזרחים להתפנות מאזורי התקיפה. מנגד מנסים על הדרך לפגוע בכמה שיותר פעילים של חמאס.

עוד נקודה שראוי לציין היא שבמתקפת הפתע של חמאס ביום שבת, שאמנם הייתה מוצלחת מבחינתם, נהרגו מאות אנשי הנוח'בה, יחידת העילית של ארגון הטרור הרצחני, שלוחמיה נחשבים למאומנים ביותר. אם וכאשר צה"ל יכנס לרצועה החמאס צפוי להילחם בלי לא מעט מהלוחמים הכי חזקים שלו.

בהתחשב בכך שההגדרה המוצהרת של הדרג המדיני לצבא היא הסרת היכולת הצבאית של חמאס, ברור שאין שום דרך לעשות את זה מהאוויר, מה שאומר כניסה קרקעית ותמרון בהיקף מלא לרצועת עזה. צה"ל גייס כ-360 אלף חיילי מילואים כאשר רבים מהם תגברו את הגבולות, בדגש גם על גבול לבנון. השאר עשויים להיכנס יחד עם לוחמי הצבא הסדיר לרצועת עזה, לאחר תדרוכים ואימונים לקראת המשימות שלהם.

פעילות ההסברה בדגש על הבינלאומית, נועדה לקבל אשראי להפעלת עוצמת אש אדירה בתחומי הרצועה וזה מה שצפוי להיות שם, על כל המשמעות שלה זה. לכן צה"ל המליץ לתושבי עזה לצאת למצרים. ישראל כמו שזה נראה החליטה להסיר את הכפפות אחת ולתמיד, כשהפעם יש לה תמיכה בינלאומית נרחבת לעשות את זה.

חשוב לומר שגם במבצע כזה מושגים כמו "למחוק את חמאס" או "להשמיד את חמאס" מתאימים לנאומים, אולם לא תרחיש ריאלי. אבל הצבא יכול להביא את חמאס למקום שהקואליציה הבינלאומית בהובלת ארה"ב הביאה את דאעש. כלומר, להפוך אותו לארגון טרור קטן.

צריך לקחת בחשבון שהדבר הזה ידרוש זמן רב וסביר שגם יביא לכמות נפגעים גדולה. הדבר נכתב כמצב נתון ולא לצורך הפחדה. זה גם תפקידו של הצבא, להגן על האזרחים ולהשמיד את האיום עליהם, בכל מחיר.

חשוב להוסיף שהצבא לבדו לא ייתן את הפתרון, גם לא הטקטי כי אם כלים וזמן לדרג המדיני, שבאחריותו להביא את ההישג שלא יאפשר לחמאס להתעצם שוב. מעל הכל חשוב לזכור את השאלה, מה נקודת הסיום ואיך מגיעים אליה, כדי לא להסתבך במלחמת גרילה וטרור ממושכת ביותר.